Punamustille turhauttava tasapeli

4.10.2015

PK-35 Vantaa koki sunnuntaina yhden kauden katkerimmista pistemenetyksistään miesten Ykkösessä, kun se jäi kotikentällään 2-2-tasapeliin tammisaarelaista Ekenäs IF:ää vastaan. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja karkasi jo 2-0-johtoon, mutta toisella puoliajalla Punamustien ote herpaantui. Harmillisesta tasapelistä huolimatta PK-35 Vantaa on edelleen tiukasti kiinni vähintään nousukarsintapaikassa.

Kotijoukkue jatkoi Myyrmäen syksyisessä iltapäivässä siitä, mihin se oli edellisessä kolmessa sarjaottelussaan jäänyt. Ottelun avausjakso eteni vahvasti Punamustien komennossa ja etenkin vasemmalla laidalla pelannut Lucas Garcia aiheutti jatkuvasti vaikeuksia vieraiden puolustukselle. Viime peleistä tuttuun tapaan PK-35 Vantaa onnistui jälleen hyödyntämään vahvan alun myös maalien muodossa.

Punamustien ensimmäiset maalintekoyritykset eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta 11. peliminuutilla yritys palkittiin. Ymer Xhaferi antoi hyvän pystypallon rangaistusalueelle ja Pablo Couñago puski pallon taidokkaasti EIF-maalivahdin yli maaliin.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan ottelun 34. peliminuutilla. Daniel Rantanen pelasi pallon jälleen oikeana puolustajana pelanneelle Yerai Vilaboalle, joka tarjoili hyvän keskityksen maalille. Keskitys tavoitti takatolpalta Garcian, joka laukoi pallon lähietäisyydeltä voimalla maalin kattoon.

Punamustilla oli avausjaksolla tilaisuuksia vielä lisäosumiin, mutta hyvistä tilanteista huolimatta kolmas täysosuma jäi haaveeksi. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Masar Ömer, jonka laukaus painui yläriman kautta yli maalin. Vierailija EIF sen sijaan ei onnistunut luomaan avausjaksolla oikeastaan yhtäkään kunnon maalintekopaikkaa. Taukoa lähdettiin siis viettämään Punamustien 2-0-johdossa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa nosti liikaa jalkaa kaasulta ja päästi vieraat mukaan peliin. Punamustien herpaantumisesta huolimatta EIF:llä oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille, mutta yksi tilanne käänsi pelin suunnan.  Huolimaton palautus maalivahdille jäi pahasti vajaaksi ja ensimmäisenä tilanteeseen ehtinyt Josh Mulvany pääsi nostamaan pallon takakulmaan yli vastaan tulleen Miikka Häkkisen.

Kotijoukkue yritti hakea kentälle lisää virtaa pelaajavaihtojen kautta.  Vili Lankinen korvasi Daniel Rantasen kauden avausminuuttinsa Ykkösessä pelannut Reza Heidari tuli Masar Ömerin tilalle. Vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet Punamustien peliin kaivattua muutosta.

EIF:n kavennusmaalin jälkeen kotijoukkueen peli sekosi entisestään ja EIF sai luotua painetta Punamustien puolustukselle. Painostus tuotti lopulta varsinaisen peliajan umpeutuessa tulosta, kun Mamadou Konate pääsi kääntymään pallon kanssa rangaistusalueella. Konate syötti pallon maaliin eteen, josta Casper Källberg pääsi tuikkaamaan pelivälineen verkon perukoille.

Vieraiden tasoituksen jälkeen PK-35 Vantaalla oli vielä lisäajalla muutama tilaisuus johtomaalin tekemiseen. Vaihdosta kentälle tullut Vili Lankinen ja Xhaferi pääsivät kokeilemaan ja pallo pyöri tilanteessa pitkään tammisaarelaisten rangaistusalueella, mutta lopulta vieraiden puolustus onnistui purkamaan tilanteen. Lopulta erotuomarin päätösvihellys katkaisi Punamustien kirin, joten PK-35 Vantaa joutui tyytymään pistejakoon lukemin 2-2.

”Kaikki on edelleen mahdollista”

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. Kuqia harmitti ennen kaikkea se, että PK-35 Vantaa menetti täysin otteensa hyvän ensimmäisen jakson jälkeen.

– Tämä on totta kai pettymys. Johdimme tauolla 2-0 ja peli oli täysin kontrollissamme. Olisimme voineet johtaa helposti 3-0 tai 4-0.

– Toisella jaksolla romahdimme täysin. Sitä on vaikea ymmärtää. Toinen jakso ei näyttänyt missään vaiheessa hirveän hyvältä, Kuqi harmitteli.

Kuqi ei osannut heti ottelun jälkeen arvioida, mistä hyvän peli-ilmeen katoaminen johtui. Hänen mukaan kotijoukkue yritti tauolla nollata tilanteen ja jatkaa omaa pelaamistaan, mutta siinä ei tällä kertaa onnistuttu.

– Sitä on vaikea arvioida heti pelin jälkeen, kun kierrokset ovat yhä aika korkealla. Pelaamisemme vähän loppui ja reagoimme liian hitaasti. Luulimme ehkä pelin olevan jo ohi. Sitten heidän ensimmäisessä maalissaan meille sattui virhe ja annoimme vastustajalle mahdollisuuden, Kuqi totesi.

Pettymyksestä huolimatta Kuqi osasi asettaa tilanteen oikeisiin mittasuhteisiin. PK-35 Vantaa on noussut neljän ottelun mittaisen pisteputkensa myötä vaikeasta tilanteesta vahvasti mukaan Ykkösen nousutaisteluun. EIF-tasapelistä huolimatta Kuqi uskoo edelleen joukkueensa mahdollisuuksiin.

– Muutama viikko sitten olimme kahdeksan pistettä PS Kemiä jäljellä ja neljä pistettä ottelun vähemmän pelannutta JJK:ta perässä. Nyt kaikki ovat pelanneet yhtä monta peliä ja olemme vähintään karsintapaikassa kiinni. Tämä oli aikamoinen takaisku, mutta tämä on jalkapalloa. Uskon, että seuraavissa peleissä tapahtuu vielä paljon ja muutamia yllätyksiä tulee varmasti.

– Tämä ei ollut haluamme tulos, mutta ikinä ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Tämä voi olla meille loppupeleissä iso piste, Kuqi muistutti.

Punamustien avausmaalin iskenyt Couñago oli Kuqin kanssa samoilla linjoilla. Harmillisesta pistemenetyksestä huolimatta mitään ei ole vielä menetetty.

– Olemme totta kai pettyneitä, sillä tämä oli meille eilisten tulosten jälkeen erittäin tärkeä peli. Kolmen viikon takaiseen tilanteeseen nähden olemme kuitenkin edelleen hyvissä asetelemissa, Couñago totesi.

– Meillä on vielä kaksi peliä jäljellä, joten kaikki on edelleen mahdollista ja mitä tahansa voi vielä tapahtua. Juuri sen takia me rakastamme jalkapalloa.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat ensi lauantaina vierasottelulla jyväskyläläistä JJK:ta vastaan. Kauden viimeisen kotiottelunsa pelaa lauantaina 17.10. Silloin päätöskierroksen ottelussa vastaan asettuu TPS.

PK-35 Vantaa – EIF 2-2 (2-0)

”Tämä oli aikamoinen takaisku, mutta tämä on jalkapalloa. Uskon, että seuraavissa peleissä tapahtuu vielä paljon ja muutamia yllätyksiä tulee varmasti.”