UUTISET

Naisille kauden kolmas voitto Ahvenanmaalta

4.10.2015

PK-35 Vantaa voitti lauantaina kauden viimeisen Naisten Liigan vierasottelunsa, kun Åland United kaatui Ahvenanmaalla lukemin 1-2. Pitkästä vierasmatkasta huolimatta Ahvenmaa on sopinut Punamustille tällä kaudella hyvin, sillä kyseessä oli jo kauden kolmas vierasvoitto saarelta.

Edellisessä ottelussaan kauden avaustappionsa kärsinyt PK-35 Vantaa lähti otteluun sisuuntuneena ja halusi palata nopeasti jälleen voittojen tielle. Kotijoukkue Åland United sen sijaan kaipasi sarjapisteitä Naisten Liigan mitalitaistelussa, mutta jäi lopulta kauden viimeisessä kotiottelussaan tyhjin käsin. Lähtökohdat näkyivät kentällä selvästi, sillä molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä asenteella.

Ahvenanmaalaisilla oli selvästi vain voitto mielessään, mikä näkyi etenkin ottelun alkupuolella kovana prässäämisenä. Åland United onnistui avausjaksolla luomaan painetta ja vieraat joutuivat ajoittain vetäytymään syvälle omalle kenttäpuoliskolleen puolustamaan.

Ottelun edetessä Punamustat pääsi paremmin peliin mukaan ja sai paremman otteen kenttätapahtumista. Vieraat onnistuivat pääsääntöisesti ohittamaan vastustajan prässin, minkä jälkeen joukkue pystyi paremmin pelaamaan omaa pallonhallintapeliään. Punamustien pitäessä palloa Åland United joutui juoksemaan enemmän ja alkoi hiljalleen väsyä. Myös Åland Unitedin prässipeli alkoi hiipua noin puolen tunnin pelin jälkeen.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä vieraat siirtyivät johtoon jo ottelun 11. peliminuutilla. Punamustien korkea prässi tuotti tulosta, kun Åland Unitedin alakerralle tapahtui virhe ja Iina Salmi pääsi katkaisemaan alaspäin annetun syötön. Salmi ei epäröinyt tilanteessa, vaan siirsi Punamustat 0-1-johtoon.

Saarelaisten kuittaus tuli kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tällä kertaa hieman varomaton pelaaminen kostautui vieraille, kun Cynthia Uwak pääsi katkaisemaan syötön ja pääsi nokikkain Punamustien maalia vartioineen Paula Myllyojan kanssa. Naisten Liigan maalipörssiä johtava Uwak sijoitti pallon varmasti maaliin ja nosti kotijoukkueen jälleen tasoihin.

Vaaralliseksi tiedetyllä Uwakilla oli avausjaksolla maali mukaan lukien kaikkiaan kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta kaksi muuta yritystä eivät tuottaneet tulosta. Laukaukset suuntautuivat ohi ja yli maalin, joten tehohyökkääjän tilille ei kirjattu lisäosumia. Taukoa lähdettiin siis viettämään tasalukemissa 1-1.

Vieraat siirtyivät ottelussa uudelleen johtoon 55. peliminuutilla. Pirjo Leppikangas antoi hyvän keskityksen taka-alueelle ja Sanna Saarinen pääsi puskemaan. Åland Unitedin maalivahti Khym Ramsay sai näppinsä puskun tielle, mutta ei kyennyt torjumaan palloa väljemmille vesille. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Eveliina Parikka, joka pääsi vapaasti iskemään Punamustien voittomaalin.

Toisella jaksolla Punamustien puolustuspelaaminen oli varmaa ja kotijoukkueen maalipaikat jäivät vähiin. Uwakilla oli kuitenkin myös toisella jaksolla tilaisuutensa maalintekoon, mutta Myllyojan torjunnat pitivät lukemat ennallaan. Uwakin tilanteiden lisäksi saarelaiset saivat toisella jaksolla muutamia kulmapotkuja, mutta Punamustien puolustus selvitti ne kunnialla.

Myös vierailla oli ottelun jälkimmäisellä puoliajalla tilaisuutensa lisäosumiin, mutta kolmatta täysosumaa ei tällä kertaa nähty. Lähimmäksi Punamustien pelaajista pääsi Vilma Väisänen, jonka pusku painui kulmatilanteessa tolpan kautta maalin ohi. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet Ahvenamaalta lukemin 1-2.

”Kovaa taistelua”                                                   

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen tapaan, jolla hänen joukkueensa kuittasi viime viikolla koetun avaustappion. Punamustat palasi Maarianhaminassa voittokantaan hyvällä peliesityksellä. Samalla Väisänen jakoi kiitosta myös tiukan vastuksen tarjonneelle Åland Unitedille.

– Kokonaisuudessaan joukkue pelasi tänään vahvan pelin. Pysyimme tänään tietyllä suoritustasolla Honka-peliin verrattuna, Väisänen kiitteli.

– Tällaisia pelejä saisi olla Naisten Liigassa enemmän. Tämä oli hieno peli. Kovaa taistelua.

Ottelu oli Punamustille viimeinen koitos ennen ensi viikon Mestarien liigan peliä ruotsalaista FC Rosengårdia vastaan. Väisänen mukaan Åland United tarjosi PK-35 Vantaalle hyvän haasteen ennen kovaa tasonmittausta.

– Kokonaisuudessaan peli palveli todella hyvin tulevaa Mestarien liigan peliä. Tämä oli fyysisesti kova peli, Väisänen totesi.

– Åland United lähti prässäämään lujaa, joten tämä oli meille hyvä tilaisuus harjoitella pelaamista kovaa prässiä vastaan. Olimme valmistautuneet siihen ja pystyimme vastaamaan siihen hyvin.

Punamustien palautumisaika  jää tiukan ottelun jälkeen lyhyeksi, sillä joukkue kohtaa FC Rosengårdin Myyrmäessä jo keskiviikkona. Väisäsen mukaan pelaajat tekevät sunnuntaina palauttavan harjoituksen omatoimisesti, minkä jälkeen joukkue harjoittelee kevyesti maanantaina ja tiistaina.

– Tämä oli kova peli ja nyt on vain kolme päivää aikaa huilata. Toivottavasti pelaajat palautuvat mahdollisimman hyvin ja saamme kaikki tuorein jaloin mukaan keskiviikkona, Väisänen sanoi.

Punamustien viimeinen Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina 10.10., kun Tampereen Ilves vierailee Myyrmäessä. Pelit jatkuvat kuitenkin jo keskiviikkona 7.10., kun PK-35 Vantaa kohtaa kotikentällään naisten Mestarien liigan ottelussa hallitsevan Ruotsin mestarin FC Rosengårdin.

 

Åland United – PK-35 Vantaa 1-2 (1-1)

”Tällaisia pelejä saisi olla Naisten Liigassa enemmän. Tämä oli hieno peli. Kovaa taistelua.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja

2 Pirjo Leppikangas

3 Tiia Peltonen

4 Vilma Väisänen

6 Jenna Korhonen

7 Sanni Franssi (84´ Tia Painilainen)

8 Linda Ruutu

10 Iina Salmi (80´ Netta Koso)

11 Eveliina Parikka (66´ Hanne Ojanperä)

13 Sanna Saarinen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

 

Vaihtopelaajat:

9 Netta Koso

15 Hanne Ojanperä

25 Tia Painilainen

35 Velma Oikarinen

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.