UUTISET

Punamustien nousutaistelu jatkuu sunnuntaina Myyrmäessä

2.10.2015

PK-35 Vantaa jatkaa taisteluaan miesten Ykkösen kärkisijoista jälleen sunnuntaina, kun Ekenäs IF vierailee Myyrmäessä. Kotijoukkue pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä viikonloppuun lähdettäessä eroa sarjakärki PS Kemiin on vain kaksi pistettä. Ottelu pelataan sunnuntaina 4.10. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien syksyn pelit ovat kulkeneet mukavasti, sillä joukkue lähtee sunnuntain EIF-otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi Mikkelin Palloilijat vieraskentällä maalein 0-4. Etenkin Punamustien hyökkäyspeli on sujunut mallikkaasti, sillä 49 maalillaan se on ollut selvällä erolla Ykkösen tehokkain joukkue.

Nousijajoukkue EIF on pelannut hyvän kauden ja sarjapaikka varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Putoaminen ei enää uhkaa, mutta 27 pistettä keränneellä EIF:llä on vielä mahdollisuus parantaa sarjasijoitustaan yhdellä pykälällä. Tammisaarelaiset voivat siis pelata kauden viimeiset ottelunsa vapautuneesti.

Tammisaarelaiset ovat ottaneet kahdessa edellisessä kotiottelussaan hienot päänahat TPS:ltä ja PS Kemiltä, mutta joukkue on saanut hyviä tuloksia myös vieraskentiltä. EIF on kerännyt vieraspeleistään 11 pistettä kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tähän mennessä EIF on kaatanut vieraskentillä jo MP:n, FC Jazzin ja Hakan. Valkeakoski on ollut tammisaarelaisille mukava vierailukohde, sillä voiton lisäksi EIF on hakenut Tehtaan kentältä myös 4-4-tasapelin. Valkeakosken lisäksi EIF on hakenut tasapelipisteen myös Vaasasta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Kesäkuussa Myyrmäessä päädyttiin Punamustien 5-1-voittoon. Mateo Miguez osui tuolloin kahdesti ja Yerai Vilaboa, Pablo Couñago ja Lucas Garcia kertaalleen. Tammisaarelaisten ainokaisesta vastasi Johannes Mononen.

PK-35 Vantaa vei nimiinsä myös joukkueiden toisen kohtaamisen elokuussa Tammisaaressa. Vilaboa vei Punamustat heti alussa johtoon ja Garcia sekä vaihdosta kentälle tullut Daut Kuqi viimeistelivät pelin loppupuolella Punamustien voittolukemiksi 0-3.

EIF:n maalit ovat jakautuneet varsin tasaisesti, joten joukkueesta ei löydy yhtä selkeää tehomiestä. Tammisaarelaisten ahkerin viimeistelijä on ollut kuusi osumaa tehtaillut Mamadou Konate. Punamustilla suurinta maalintekovastuuta on kantanut 16 osumallaan Ykkösen maalipörssiä johtava Couñago. Miguez ja Masar Ömer ovat yltäneet kuuteen maaliin.

Punamustien kokoonpanotilanteessa ei ole tapahtunut muutosta MP-ottelun jälkeen. Riku Heinonen, Kim Raimi ja Biran Jeng ovat edelleen loukkaantumisten takia sivussa. Myös Miguezin pelaaminen on epätodennäköistä.

Joukkueessa hyvä fiilis                                                                      

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqin mielessä joukkueen sisällä on hyvä tunnelma ennen kauden ratkaisupelejä. Punamustilla on alla kolme peräkkäistä voittoa, jotka ovat nostaneet joukkueen hengittämään jo sarjakärki PS Kemin niskaan. Kuqin mukaan voitot ovat vaikuttaneet positiivisesti joukkueen ilmapiiriin.

– Voitot tuovat aina fiilistä pukukoppiin ja kentälle. Se helpottaa myös meidän valmentajien työtä kentällä. Kun pelaajilla on hyvä fiilis päällä, ei heitä tarvitse hirveästi erikseen motivoida. Olemme edenneet alkukaudesta lähtien peli kerrallaan ja halunneet olla kauden loppuvaiheilla tässä tilanteessa. Tähän asti on mennyt ihan ok, Kuqi totesi.

Vaikka sarjakautta on jäljellä enää kolme ottelua, pitää Punamustien edetä Kuqin mukaan edelleen peli kerrallaan. Hän muistuttaa, että tasaisessa Ykkösessä voi tapahtua paljon vielä viimeisissäkin otteluissa.

– Se saattaa kuulostaa vähän typerältä, mutta kolme peliä on vielä pitkä taival. Nyt on tärkeää, että pysymme omissa kuvioissamme ja pidämme kiinni pelisysteemistämme, harjoittelusta ja taktiikasta. Keskitymme vain omiin peleihimme, sillä muuhun emme voi vaikuttaa.

Kuqi uskoo, että EIF tulee sunnuntaina Myyrmäkeen hakemaan revanssia kahdelle Punamustille kärsimälleen tappiolle. Samalla Kuqi muistuttaa, että tammisaarelaiset ovat saaneet loppukaudeksi riveihinsä hyviä vahvistuksia.

– Kävin katsomassa heidän pelinsä PS Kemiä vastaan. Kaksi uutta kaveria keskikentällä olivat hyviä pelimiehiä, joten meidän pitää olla varovaisia, Kuqi sanoi.

– Meillä ei ole ollut tällä kaudella helppoja pelejä. Kolmessa viime pelissä olemme pelanneet niin hyvin, että se on ehkä näyttänyt helpolta, mutta se ei ole todellakaan ollut sitä. Toivottavasti saamme hyvän pelifiiliksen päälle. Silloin olemme paha vastustaja kenelle tahansa.

EIF on jo varmistanut paikkansa ensi kauden Ykkösessä, joten joukkueella ei ole enää viimeisissä otteluissaan panosta tai paineita. Kuqin mukaan on kuitenkin vaikea ennakoida, miten asetelma vaikuttaa EIF:n pelaamiseen.

– Aikaisemmissa kohtaamisissamme he tarvitsivat pisteitä putoamistaistossa. Nyt he ovat jo varmistaneet sarjapaikkansa, joten paljon riippuu siitä, miten he latautuvat. Se ei kuitenkaan ole meidän murheemme. Meidän pitää keskittyä täysillä omaan peliimme ja jatkaa siitä, mihin olemme viime peleissä jääneet.

Ykkösen kärkisijoista on taistelemassa vielä useita joukkueita, joten myös muiden joukkueiden pelit vaikuttavat merkittävästi sarjataulukon muodostumiseen. Kuqin mielestä on harmillista, että kärkijoukkueiden pelejä ei pelata samana päivänä.

– En pidä siitä, että pelit pelataan eri aikoihin. Tiedämme muiden tulokset ennen ottelua, sillä PS Kemi, AC Oulu ja TPS pelaavat lauantaina. Olivat tulokset mitä tahansa, se vaikuttaa varmasti jollain tavalla keskittymiseen. Toivottavasti jätkät pistävät huomenna teksti-tv:n pois päältä!

 

PK-35 Vantaa – EIF pelataan sunnuntaina 4.10. klo 16.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.  Liput otteluun maksavat aikuisille 14 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet) 8 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.