UUTISET

Naiset matkaavat lauantaina Ahvenanmaalle

2.10.2015

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina kauden viimeisen vierasottelunsa Naisten Liigassa, kun joukkue matkaa Ahvenamaalle Åland Unitedin vieraaksi. Kyseessä on sarjan kärkikamppailu, sillä PK-35 Vantaa on jo varmistanut mestaruutensa ja ahvenanmaalaiset ovat tällä hetkellä kiinni hopeamitaleissa. Ottelu pelataan Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 3.10. klo 17.00.

Punamustien lähtökohdat lauantain otteluun poikkeavat hieman aiemmista peleistä, sillä nyt joukkue lähtee ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjapeliin tappio niskassaan. FC Honka päätti tiistai-iltana Punamustien pitkän tappiottoman putken hakemalla Myyrmäestä 2-3-vierasvoiton. Ahvenanmaalla nähdään siis varmasti sisuuntunut vierasjoukkue, joka haluaa pestä kasvonsa ja palata voittojen tielle ennen ensi viikon Mestarien liigan ottelua.

Tiukasti hopeamitaleista pelaava Åland United lähtee yläloppusarjan viimeisille kierroksille hyvistä asetelmista sarjakakkosena, mutta kolmantena oleva Ilves hengittää saarelaisten niskaan vain pisteen päässä. Åland Unitedin vire on tällä hetkellä hyvä, sillä joukkue on voittanut kaikki kolme yläloppusarjan otteluaan. Ahvenanmaalaiset kaipaavat kuitenkin todennäköisesti vielä lisäpisteitä pitääkseen tamperalaishaastajansa takanaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kilpailullisissa otteluissa jo kolmesti. Maaliskuussa PK-35 Vantaa pudotti saarelaiset Suomen Cupista hakemalla Ahvenanmaalta 0-3-vierasvoiton. Cup-voitossa Punamustien maalintekijöinä kunnostautuivat Linda Ruutu, Maiju Hirvonen ja Sanni Franssi.

Samoihin numeroihin päädyttiin vajaata kuukautta myöhemmin, kun joukkueet kohtasivat Ahvenanmaalla Naisten Liigan merkeissä. Punamustat karkasi tuolloin jo avausjaksolla kahden maalin johtoon Iina Salmen ja Hanne Ojanperän osumilla. Loppulukemat viimeisteli toisella jaksolla Heidi Pihlaja.

Kolmas keskinäinen ottelu pelattiin heinäkuussa Punamustien kotikentällä Myyrmäessä. Åland United ei onnistunut kolmannessakaan kohtaamisessa maalinteossa Punamustia vastaan, mutta saarelaiset hakivat hyvän puolustuspelinsä turvin Vantaalta maalittoman tasapelin.

Åland Unitedin maalintekovastuu on levännyt pitkälti Cynthia Uwakin harteilla, sillä hyökkääjä on tehnyt lähes puolet joukkueensa maaleista. Ennen viimeisia sarjakierroksia Uwak on Naisten Liigan maalipörssissä toisena 20 osumallaan. Punamustien pelaajista tehokkain on ollut 12 kertaa osunut Iina Salmi. Kaksinumeroisiin lukuihin on yltänyt myös 11 maalia viimeistellyt Sanna Saarinen.

Punamustien kokoonpanotilanne on tällä hetkellä hyvä. Ainoastaan edelleen sairastelustaan toipuva Vilma Hakala ja pikkuvammasta kärsivä Eveliina Parikka ovat näillä näkymin lauantain ottelusta sivussa.

Honka-pelin virheistä on opittu

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue lähtee Ahvenamaalla parantamaan edellisestä ottelustaan. Vantaalaisjoukkue teki tiistaina FC Honkaa vastaan liikaa virheitä, mikä näkyi lopulta myös tulostaululla.

– Honka-peli on nyt analysoitu. Silloin ensimmäisellä jaksolla virheiden määrä oli suuri. Toisella puoliajalla se putosi radikaalisti ja pelikin muuttui sen myötä ihan erilaiseksi. Sen jälkeen hallitsimme peliä ja pääsimme lähemmäksi omaa tasoamme, Väisänen kertoi.

–  Toisella jaksolla myös puolustimme vähän eri tavalla kuin olemme yleensä puolustaneet. Pääsimme siis harjoittelemaan vähän sitäkin. Tulos oli tietysti harmillinen.

Väisäsen mukaan joukkue on kävi torstain harjoituksissa läpi niitä asioita, joissa Punamustilla on vielä parannettavaa.

– Meidän pitää ottaa Honka-pelistä opiksemme. Joukkue voi kasvaa tappioiden myötä, Väisänen huomautti.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Myyrmäessä maalittomaan pistejakoon. Väisäsen mukaan Åland United haluaa varmasti jatkaa siitä, mihin he viimeksi jäivät. Samalla hän kuitenkin muistutti, että tällä kertaa saarelaiset kaipaavat tällä kertaa kolmea sarjapistettä.

– Oletan, että he lähtevät ainakin jossain vaiheessa myös prässäämään. He lähtevät varmaan ensin vähän varmistamaan, mutta jos he haluavat voittaa, heidän on totta kai jossain vaiheessa pakko lähteä lujaa eteenpäin – etenkin, jos maaleja ei tule, Väisänen ennakoi.

Ottelu pelataan lauantaina 3.10. klo 17.00 Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.