UUTISET

Punamustille sarjakauden ensimmäinen tappio

30.9.2015

PK-35 Vantaa kärsi tiistai-iltana kauden ensimmäisen tappionsa Naisten Liigassa, kun espoolainen FC Honka haki Myyrmäestä 2-3-voiton. Vierasjoukkue onnistui tällä kertaa omassa pelissään paremmin ja hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti. Punamustat oli pelannut kauden alusta lähtien 20 sarjaottelua peräkkäin ilman tappiota, mutta upea putki tuli tiistain tappion myötä päätökseensä.

Ottelun alussa molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia murtautua vaarallisille maalintekopaikoille. PK-35 Vantaa pääsi läpi ottelun keskityspaikoille, mutta vieraiden puolustajat ehtivät ajoissa purkamaan tilanteet. Etenkin avausjaksolla vaarallisimmalle maalintekosektorille pääseminen tuotti molemmille vaikeuksia ja laukaukset jäivät vähiin.

Kamppailun ensimmäinen selkeä maalintekoyritys nähtiin vasta 29. peliminuutilla, mutta Sanna Saarisen laukaus suuntautui suoraan päin espoolaistorjuja Ina Suutaria. Myös FC Hongalle avautui pystysyötön jälkeen puolittainen maalintekotilanne, kun Punamustien maalivahti Velma Oikarinen oli ulkona maaliltaan, mutta viimeistely-yritys jäi ponnettomaksi.

Kotijoukkue siirtyi lopulta kulmapotkusta johtoon ottelun 39. peliminuutilla. Tia Painilainen antoi hyvän kulmapotkun ja tilanteessa korkeimmalle noussut Heidi Pihlaja puski pallon takatolpan kautta maaliin.

Espoolaisten kuittaus tuli kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä. FC Honka lähti heti keskialoituksen jälkeen eteenpäin ja pääsi yllättämään Punamustien puolustuksen. Jenny Danielsson pelattiin yhdellä syötöllä läpiajoon ja hän sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Myös Punamustilla oli tilaisuus kuitata takaiskumaali nopeasti, sillä minuuttia myöhemmin kotijoukkue loi jälleen painetta Hongan maalille. Ruudun laukaus kolahti ylärimaan, mutta pallo jäi pyörimään espoolaisten rangaistusalueelle. Punamustien pelaajat pääsivät yrittämään maalintekoa useampaan otteeseen, mutta vieraiden pelaajat ehtivät laukausten tielle. Taukoa lähdettiin siis viettämään 1-1-tasalukemissa.

PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson pirteästi ja sai heti tauon jälkeen muutamia kulmapotkuja. Lyhyt painostusjakso ja erikoistilanteet jäivät lopulta tuloksettomiksi, mutta lopulta kotijoukkue siirtyi 57. minuutilla toistamiseen johtoon. Sanna Saarinen sai hyvän syötön rangaistusalueelle ja laukoi pallon näyttävästi takakulmaan.

Punamustien 2-1-johto kesti 1-0-johtoa pidempään, mutta FC Honka nousi kuitenkin 78. peliminuutilla jälleen tasoihin. Vieraat eivät saaneet Myyrmäen illassa montaa maalipaikkaa, mutta espoolaiset hyödynsivät tilanteensa tehokkaasti. 2-2-maalissa vaarattoman näköinen keskityspallo lipsahti Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen käsistä ja Anna Auvinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin.

Ottelun lopussa kotijoukkue haki vielä voittomaalia, mutta lopulta voittomaali syntyi kuitenkin toiseen päätyyn. FC Honka pääsi nopeaan vastaiskuun ja Sini Vehviläinen karkasi oikealta laidalta. Vehviläinen eteni vahvasti rangaistusalueelle asti ja laukoi pallon etukulmasta ohi Oikarisen.

Punamustilla oli vielä ottelun loppuhetkillä hyvä tilaisuus tasoitukseen, mutta Eveliina Parikan noin kahdestakymmenestä metristä lähtenyt laukaus painui niukasti maalin yli. Lisäosumia ei enää nähty, joten FC Honka vei Myyrmäestä pisteet 2-3-voitolla ja katkaisi samalla Punamustien pitkän tappiottoman putken.

Väisänen harmitteli helppoja takaiskumaaleja                                                               

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti pettynyt sarjakauden ensimmäiseen tappioon. Väisäsen mukaan Punamustat lähti peliin etenkin puolustuspelin osalta hieman erilaisella suunnitelmalla kuin aikaisemmissa otteluissa.

– Pelissä oli hyviä hetkiä ja hetkiä, jotka eivät olleet niin hyviä. Tänään yritimme puolustaa vähän eri tavalla kuin aikaisemmin ja etenkin toisella jaksolla annoimme Hongan pitää enemmän palloa alhaalla, Väisänen kertoi.

Pallonhallinnan kautta FC Honka ei kyennyt murtautumaan maalintekopaikoille, mutta Punamustien ajoittaisen keskittymisen herpaantumisen ja huolimattomien suoritusten myötä espoolaiset pääsivät iskemään peräti kolme maalia. Myös Väisänen harmitteli helppoja takaiskuosumia.

– Heidän ensimmäinen maalinsa tuli harmittavasti suoraan aloituksesta. Puolustuksemme nukkui ja Honka pääsi syöttämään kaverin suoraan läpi. Toisessa maalissa kaikki olivat varmoja, että pallo on Velmalla näpeissä, mutta se kuitenkin lipsahti ja Auvinen pisti pallon maaliin, Väisänen kertasi espoolaisten osumia.

– Ennen kolmatta maalia meillä oli hyvä painostusjakso, mutta sitten annoimme ehkä vähän holtittoman keskityksen keskustaan, jossa ei ollut tarpeeksi pelaajia. Joukkueemme oli vähän levällään ja Honka pääsi pelaamaan pallon laitaan. Honka sai tänään vähän helppoja maaleja.

Vaikka takaiskumaaleihin johtaneet tilanteet syntyivät Punamustien virheistä, Väisämen ei halunnut ottaa mitään pois vierasjoukkueen suorituksesta.

– Kaikki kunnia heille. He puolustivat tehokkaasti ja pelasivat ihan hyvän pelin. Peli ei ollut rumaa, eikä oikeastaan edes kovaa. Peli oli aika siisti. Se oli vähän sellaista virkamiesjalkapalloa, Väisänen totesi.

Väisänen löysi Punamustien pelaamisesta muutamia selkeitä parannuskohteita, joihin on kiinnitettävä huomiota ennen tulevien viikkojen koitoksia.

– Yritimme vähän oikoa asioita ja lähdimme tekemään liian vaikeita juttuja liian nopeasti. Sen takia jouduimme usein juoksemaan omaan päähän. Tänään tuli varmaan tämän kauden peleistä eniten syöttöharhoja. Niistä meidän pitää päästä eroon.

Punamustien kapteeni Pirjo Leppikangas oli Väisäsen kanssa samoilla linjoilla.

– Syöttömme olivat tänään aika huonoja. Niiden takia jouduimme vähän juoksemaan alaspäin. Jos olisimme pystyneet parantamaan niitä heti alussa, peli olisi varmaan ollut aika erilainen, Leppikangas arvioi.

Vaikka tilastotappio oli harmillinen, Väisänen uskoo tämän olleen kuitenkin vähiten huono ajankohta sen kärsimiseen. Päävalmentaja toivoo, että tappio toimii Punamustille hyvänä herätyksenä ennen lauantain Åland United –ottelua ja ensi viikon Mestarien liigan peliä.

– Sanoinkin pelaajille, että jos jossain vaiheessa pitää hävitä, ehkä tämä on sitten se ajankohta. Nyt meidän pitää kaikkien katsoa vähän aikaa peiliin ja sitten otamme itseämme niskasta kiinni, Väisänen alleviivasi.

– En tiedä, onko häviämiselle ikinä hyvää ajankohtaa, mutta nyt pystymme miettimään, miten kannattaa lähteä FC Rosengård –peliin. Voimme miettiä, toimiko prässitön pelimme niin hyvin kuin ehkä toivottiin. Meillä on vielä lauantaina yksi peli, joten voimme keskustella tästä ja parantaa sitten asioita Åland United –pelissä, Leppikangas totesi.

 

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jo lauantaina 3.10. vierasottelulla Åland Unitedia vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa esiintyy seuraavan kerran keskiviikkona 7.10., jolloin vuorossa on naisten Mestarien liigan ottelu ruotsalaista FC Rosengårdia vastaan.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 2-3 (1-1)

”Pelissä oli hyviä hetkiä ja hetkiä, jotka eivät olleet niin hyviä. Honka sai tänään vähän helppoja maaleja.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

2 Pirjo Leppikangas

3 Tiia Peltonen

5 Heidi Pihlaja

7 Sanni Franssi (66´ Iina Salmi)

8 Linda Ruutu (84´ Netta Koso)

11 Eveliina Parikka

13 Sanna Saarinen

16 Maiju Hirvonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari (68´ Vilma Väisänen)

25 Tia Painilainen

35 Velma Oikarinen

 

Vaihtopelaajat:

1 Paula Myllyoja

4 Vilma Väisänen

9 Netta Koso

10 Iina Salmi

22 Roosa Bröijer

27 Mimmi Nurmela

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.