Naisten Liiga jatkuu paikallisottelulla Myyrmäessä

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen pienen tauon jälkeen tiistaina, kun espoolainen FC Honka vierailee Myyrmäessä. Punamustien Suomen mestaruus sai sinettinsä jo syyskuun alussa, mutta tappiottoman putken jatkaminen toimii kotijoukkueelle hyvänä motivaation lähteenä.  Ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla tiistaina 29.9. klo 19.00 alkaen.

Punamustien sarjakausi on sujunut vahvassa duurissa, sillä 20 ottelustaan joukkue on voittanut 16 ja pelannut neljästi tasan. Hyvien tulosten myötä mestaruus varmistui jo ensimmäisessä yläloppusarjan pelissä. Viimeisissä kolmessa sarjaottelussaan PK-35 Vantaa haluaa kuitenkin varmasti pitää tappiosarakkeensa tyhjänä kauden loppuun asti.

FC Honka sen sijaan lähti Naisten Liigan yläloppusarjaan hyvistä lähtökohdista, sillä viisi joukkuetta taisteli vielä tasaisesti hopea- ja pronssimitaleista. Espoolaiset kärsivät kuitenkin ensimmäisissä yläloppusarjapeleissään tappiot Pallokissoille ja Åland Unitedille, minkä myötä joukkue putosi kilpailijoidensa kyydistä. Ennen tiistai-illan ottelua FC Hongan pieni oljenkorsi pronssimitaliin vaatisi espoolaisilta kolmen ottelun voittoputkea ja samalla sopivia tuloksia muista otteluista.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kilpailullisissa otteluissa jo kolmesti. Keväällä FC Honka pudotti Punamustat Suomen Cupista, mutta kesäkuussa PK-35 Vantaa sai liigaottelussa revanssin espoolaisista. Kotijoukkue karkasi Myyrmäessä jo kolmen maalin karkumatkalle kahdesti osuneen Iina Salmen ja Hanne Ojanperän maaleilla. Riikka Hannula pääsi vielä iskemään kavennusmaalin, mutta lopputulokseksi kirjattiin Punamustien 3-1-voitto.

Neljä päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat uudelleen, kun oli FC Hongan vuoro emännöidä liigaottelua. Kamppailusta muodostui Punamustien kannalta haastava, mutta Eveliina Parikka onnistui kuitenkin viemään vieraat johtoon ottelun 82. peliminuutilla. Johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, sillä Hannula nosti FC Hongan tasoihin ottelun lisäajalla. Pistejaon myötä PK-35 Vantaa kärsi myös kauden ensimmäisen pistemenetyksensä Naisten Liigassa.

Espoolaisten selkeästi paras maalintekijä on ollut 14 kertaa osunut Hannula. Jenny Danielsson sen sijaan on tehnyt seitsemän maalia. Punamustien tehokkain pelaaja on ollut 12 maalia viimeistellyt Salmi. Kymmeneen osumaan on yltänyt myös Sanna Saarinen.

Punamustien kokoonpanotilanne on sarjapelien jatkuessa hyvä, sillä ainoastaan Vilma Hakala toipuu vielä sairasteluistaan. Joukkueessa ei ole tällä hetkellä muita loukkaantuneita pelaajia tai flunssapotilaita, joten lähtökohdat kauden viimeisiin peleihin ovat hyvät.

Väisänen toivoo tiukkaa peliä

FC Honka on hävinnyt molemmat yläloppusarjapelinsä, joten sen mitalihaaveet ovat enää teoreettiset. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan lähes panokseton tila saattaa vaikuttaa espoolaisten peliin myös positiivisesti.

– He pääsevät ehkä pelaamaan vapautuneesti. Me sen sijaan lähdemme jokaiseen otteluun pelaamaan voitosta. Kenties tulemme kuitenkin harjoittelemaan puolustussuuntaan pelaamista hieman eri tavalla kuin aiemmissa liigapeleissä ja valmistaudumme sen myötä jo tuleviin FC Rosengård –peleihin, Väisänen totesi.

Punamustien ja FC Hongan väliset kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tiukkoja, sillä kolmesta kilpailullisesti ottelusta molemmat ovat voittaneet yhden ja kertaalleen on pelattu tasan. Väisänen uskoo, että espoolaiset tarjoavat Punamustille jälleen hyvän vastuksen.

– Olemme pelanneet Hongan kanssa tiukkoja pelejä. Toivottavasti siitä tulee jälleen sellainen, sillä pelaajat kehittyvät tiukoissa peleissä. Toivottavasti saamme hyvän pelin, jossa joudumme myös puolustamaan kunnolla ja pelaamaan prässiä vastaan. Se olisi tässä vaiheessa meillekin hyvä.

Punamustien edellisestä sarjaottelusta on vierähtänyt jo kaksi viikkoa, sillä Naisten Liigassa vietettiin viime viikonlopun ympärillä maaottelutaukoa. Tulevina viikkoina Punamustien pelitahti on kuitenkin tiivis, sillä kolmen sarjaottelun lisäksi edessä ovat Mestarien liigan ottelut ruotsalaista FC Rosengårdia vastaan.

– Pelejä tulee nyt ihan hirveästi. Loppukauteen osuu tosi paljon pelejä, joten pelaamme nyt parin pelin viikkoja, Väisänen sanoi.

– Olemme harjoitelleet pari viikkoa vähän kovempaa, mutta nyt alamme jälleen hakemaan herkkyyttä. Kierrätimme paljon pelaajia kesän aikana ja se onnistui hyvin. Toivottavasti pystymme jatkamaan sitä. Se voi olla loppukaudesta yksi vahvuuksistamme.

PK-35 Vantaa-FC Honka pelataan tiistaina 29.9. klo 19.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisille 8 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille 4 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen