UUTISET

Punamustille selvänumeroinen voitto Mikkelissä

25.9.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue otti torstai-iltana kauden toistaiseksi selvänumeroisimman vierasvoittonsa, kun Mikkelin Palloilijat kaatui maalein 0-4. Vierasjoukkue otti pelin heti hallintaansa ja karkasi jo avausjaksolla 0-3-johtoon. Voiton myötä Punamustat pysyy edelleen tiukasti mukana Ykkösen nousutaistelussa.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja oli jo kahdeksannella minuutilla todella lähellä maalintekoa. Carlos Portelan antama vapaapotku osui matkalla mikkeliläispelaajan päähän ja kolahti lopulta ylärimaan. Tässä vaiheessa kotijoukkue selvisi kuitenkin vielä säikähdyksellä.

Punamustien johtomaalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, sillä vieraat avasivat maalihanat ottelun 17. peliminuutilla. Portela pelasi kulmapotkun lyhyenä ja sai pallon takaisin Lucas Garcialta. Portelan hyvä keskitys tavoitti maalin edestä Kosta Manevin, joka puski pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Garcia karkasi päätyrajalla mikkeliläispuolustajilta ja pääsi etenemään kohti maalia, mutta viimeinen ratkaisu jäi tällä kertaa vajaaksi. 27. peliminuutilla Punamustien hyökkäys tuotti kuitenkin jälleen tulosta, kun Masar Ömer syötti pallon rangaistusalueelle Pablo Couñagolle. Kokenut espanjalaishyökkääjä pääsi kääntymään ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

PK-35 Vantaa siirtyi 0-3-johtoon vielä ennen taukoa, kun Ömer pääsi viimeistelemään illan näyttävimmän osuman. Yerai Vilaboa nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja pelasi upean seinäsyötön Daniel Rantasen kanssa. Lopulta rangaistusalueelle asti edennyt Vilaboa tarjoili hyvän poikittaissyötön Ömerille, joka pääsi laukomaan pallon rangaistuspilkun kohdalta takakulmaan.

Kokonaisuudessaan ottelun avausjakso eteni vahvasti vierasjoukkueen komennossa. MP:n avausjakson ainoaksi kunnolliseksi maalintekoyritykseksi jäi lopulta Francis Chibuiken pusku, joka suuntautui kuitenkin suoraan Punamustien maalivahdin Miikka Häkkisen käsiin. Etenkin Punamustien Garcialla sen sijaan olisi ollut tilaisuutensa useampaankin lisäosumaan, mutta argentiinalaisen ruuti oli torstai-iltana märkää.

Tauon jälkeen kotijoukkue nosti hieman liikaa jalkaa kaasulta, minkä myötä myös MP sai muutamia lyhyitä painostusjaksoja. Vaarallisille maalipaikoille murtautuminen oli mikkeliläisille kuitenkin vaikeaa. Chibuike pääsi myös toisella jaksolla kertaalleen puskemaan, mutta tällä kertaa pallo painui niukasti maalin ohi.

Punamustat sen sijaan onnistui edelleen luomaan hyviä maalintekotilanteita, mutta Garcian yritykset pysähtyivät MP-maalivahti Antti Kuismalan torjuntoihin. Ymer Xhaferin laukaus sen sijaan viuhui sivuverkkoon.

Vieraat pääsivät kuitenkin vielä 82. peliminuutilla kaunistelemaan loppulukemia, kun vaihdosta kentälle tullut Daut Kuqi pääsi kaventamaan oikealta laidalta. Kuqi ohitti kaksi kotijoukkueen pelaajaa ja laukoi lopulta pallon vasemmalla jalallaan varmasti takakulmaan. PK-35 Vantaa vei siis lopulta Mikkelin urheilupuistosta pisteet lukemin 0-4.

Vahva avausjakso toi tärkeät pisteet

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Kuqin mukaan tärkeät sarjapisteet irtosivat hienolla esityksellä.

– Katsomoon peli näytti varmaan aika helpolta, mutta mielestäni se näytti siltä, koska pelasimme niin hyvin. Tässä vaiheessa kautta ei ole helppoa saada pisteitä. Tänään näimme jälleen, että muut tulokset menivät ristiin, Kuqi huomautti.

– Olemme tällä hetkellä hyvässä vireessä. Kolmessa viimeisessä pelissä olemme tehneet yhteensä 12 maalia. Se on ihan hyvä tulos, mutta tässä vaiheessa kautta vain pisteet ovat tärkeitä. Lähdimme hakemaan viidestä viimeisestä pelistä maksimipisteitä. Nyt noista peleistä on kaksi takana ja  kolme jäljellä, mutta etenemme edelleen peli kerrallaan.

Kuqin mukaan avauspuoliajan maalit helpottivat jälleen vierasjoukkueen pelaamista. PK-35 Vantaa on usein aloittanut ottelut pirteästi, mutta maalinteko on ollut ajoittain vaikeaa. Tällä kertaa Punamustat onnistuivat kolmesti jo ennen taukovihellystä.

– Meillä on kova hyökkäyskalusto, mutta välillä vastustajan bussin murtaminen on vaikeaa. Mitä pidempään peli on maaliton, sitä enemmän vastustaja saa itseluottamusta. Avausmaalin jälkeen heidän on kuitenkin pakko tulla ulos alueeltaan ja sitä kautta peli aukeaa, Kuqi kertoi.

Kuqi kuitenkin painotti, että kolmesta peräkkäisestä voitosta huolimatta joukkueen täytyy pitää jalat edelleen tiukasti maassa.

– Tässä vaiheessa emme ole vielä voittaneet mitään. Jos alamme yhtäkkiä ajatella olevamme liian hyviä, tilanne saattaa muuttua nopeasti, Kuqi muistutti.

Samalla Kuqi kuitenkin tunnusti, että edellisten kierroksien tulokset ovat parantaneet Punamustien asetelmia sarjataulukossa. MP-voiton myötä PK-35 Vantaa nousi jo hengittämään sarjakärki PS Kemin niskaan, mutta merilappilaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna.

– Nyt myös PS Kemillä on seuraavassa pelissä vähän paineita. Viime pelissä he olisivat meidät voittamalla käytännössä varmistaneet nousun. Nyt viisi päivää myöhemmin heidän on pakko voittaa tai muuten olemme vain kaksi pistettä perässä. Jalkapallossa kaikki on mahdollista, joten pelaamme loppuun asti ja katsomme sitten, mihin se riittää, Kuqi totesi.

Daut Kuqi kiitteli joukkueen esitystä

Punamustien neljännen maalin viimeistellyt Daut Kuqi jakoi ottelun jälkeen kiitosta koko joukkueelle.

– Jätkät pelasivat hyvin ja pallo liikkui etenkin avausjaksolla hienosti. Toisen jakson alussa MP sai pienen hallinnan, mutta he eivät saaneet mitään erikoisia maalipaikkoja. Jätkät hoitivat sen hienosti. Muuten peli oli kokonaan hallinnassamme ja pallo oli lähes koko ajan meillä, Kuqi kiitteli.

– 0-4-voittoon vieraissa pitää olla tyytyväinen. MP on kuitenkin pelannut tiukkoja matseja kovia joukkueita vastaan.

Vaihdosta kentälle tullut Kuqi pääsi viimeistelemään ottelun loppulukemat 0-4 xx. peliminuutilla. Osuma oli Kuqille kauden toinen.

– Sain pallon oikeaan kulmaan ja olin aika vapaana. Harhautin yhden jätkän, ja toisenkin, ja lopulta se oli helppo sijoitus takakulmaan. Siltä etäisyydeltä ei ollut vaikea pistää sisään. Olen tietysti iloinen, että sain näytönpaikan ja onnistuin. Toivottavasti peliaikaa tulee jatkossa lisää, Kuqi sanoi.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 4.10. Silloin pelataan jälleen Myyrmäen jalkapallostadionilla, kun tammisaarelainen EIF saapuu Punamustien vieraaksi.

 

MP – PK-35 Vantaa 0-4 (0-3)

”Katsomoon peli näytti varmaan aika helpolta, mutta mielestäni se näytti siltä, koska pelasimme niin hyvin. Tässä vaiheessa kautta ei ole helppoa saada pisteitä.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

6 Carlos Portela

7 Daniel Rantanen (69´ Daut Kuqi)

9 Masar Ömer (84´ Albert Kuqi)

10 Ymer Xhaferi

16 Konsta Rasimus

19 Altim Ademaj

21 Yerai Vilaboa

22 Lucas Garcia (87´ Vili Lankinen)

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

11 Daut Kuqi

14 Bob Diasonama

17 Vili Lankinen

99 Albert Kuqi

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.