UUTISET

Punamustille vakuuttava voitto kärkiottelussa

21.9.2015

PK-35 Vantaa otti sunnuntai-iltana yhden kauden maukkaimmista voitostaan, kun se kaatoi sarjakärki PS Kemin maalein 5-2. Ottelu eteni alusta lähtien Punamustien komennossa ja tehokkaan viimeistelyn myötä se konkretisoitui myös tulostaululle. Upean voiton myötä PK-35 Vantaa pysyy edelleen tiukasti mukana taistelussa Ykkösen kärkisijoista.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja loi heti painetta vieraiden puolustukselle. Mateo Miguez nousi viidennellä minuutilla vahvasti ja pääsi yrittämään maalintekoa pienestä kulmasta, mutta maalin edessä oli liian monta kemiläispelaajaa.

Punamustien avausmaali syntyi kuitenkin jo samalla minuutilla ja heti seuraavasta tilanteesta, kun korkea pystysyöttö tavoitti rangaistusalueelta Masar Ömerin pään. Ömer voitti pääpallon ja onnistui pudottamaan sen takaviistoon. Palloon ehti ensimmäisenä Mateo Miguez, joka laukoi sen heti ensimmäisellä kosketuksellaan taka-alakulmaan.

PK-35 Vantaa piti palloa ja määräsi pelin tahdin, mutta myös PS Kemi pääsi muutamaan otteeseen väläyttelemään vaarallisuuttaan vastahyökkäyksissä. 24. peliminuutilla vieraiden Billy Ions karkasi vasemmata laidalta ja pääsi keskittämään. Pallo päätyi lopulta PK-35 Vantaan maalivahdin Miikka Häkkisen nyrkkeily-yrityksen jälkeen Christian Eisselelle, joka laukoi pallon maaliin ja nosti PS Kemin tasoihin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan hätkähtänyt tasoitusmaalista, sillä Punamustien kuittaus tuli vain kolme minuuttia myöhemmin. Ymer Xhaferi antoi vapaapotkun rangaistusalueen rajalle Pablo Couñagolle, joka kiepautti itsensä puolustajien välistä vapaaksi ja laukoi Punamustat 2-1-johtoon. PS Kemin maalivahti Daniel Kollar osui palloon, mutta ei kyennyt iskemään kotijoukkueen johtomaalia.

Vieraat saivat seuraavan kylmän suihkun niskaansa jo 30. peliminuutilla, kun PK-35 Vantaa siirtyi jo 3-1-johtoon.  Tällä kertaa Couñago tarjoili hyvän läpisyötön Ömerille, joka laukoi pallon tarkasti etukulmaan.

Punamustilla oli vielä ennen taukoa hyvä tilaisuus jo neljänteen täysosumaan, mutta Lucas Garcian laukaus painui niukasti maalin ohi. Kokonaisuudessaan ottelun avausjakso oli yksi Punamustien kauden vahvimmista esityksistä. PS Kemi sen sijaan ei päässyt maalia ja yhtä vaarattomaksi jäänyttä vapaapotkua lukuun ottamatta vaarallisille maalintekopaikoille.

Tauon jälkeen PS Kemi yritti vielä nousta mukaan peliin, mutta kirihaaveet kaatuivat jo 50. peliminuutilla. Carlos Portela antoi oikealta puolelta hyvän kulmapotkun ja Couñago puski pallon Kollarin edestä verkon perukoille. Samalla Couñago vei kauden viidennellätoista maalillaan Punamustat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Punamustien viides maali syntyi 64. peliminuutilla, kun Ömer pudotti pallon Xhaferille rangaistusalueen rajalle. Xhaferin ensimmäinen laukaus kolahti ylärimaan, mutta Counago piti pallon kotijoukkueella ja tarjoili sen takaisin Xhaferille. Tällä kertaa Xhaferi ei enää epäonnistunut, vaan laukoi pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Kahta minuuttia myöhemmin PS Kemi pääsi vapaapotkutilanteessa hätyyttelemään Punamustien maalia, mutta Häkkinen onnistui venyttämään kätensä alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle. Kemiläiset onnistuivat kuitenkin vielä 79. minuutilla kaventamaan, kun Juho-Teppo Berg pääsi Punamustien alakerrassa tapahtuneen sekaannuksen myötä siirtämään pallon helposti tyhjään maaliin.

Kotijoukkue oli ottelun loppuhetkillä lähellä jo kuudetta täysosumaa, kun Kosta Manev laukoi Portelan kulmapotkun jälkeen pallon voimalla tolppaan. Pystypuuta lähemmäs ei kuitenkaan enää päästy, joten PK-35 Vantaa vei Myyrmäen syysillassa sarjapisteet nimiinsä maalein 5-2.

Avausmaali helpotti pelaamista

Punamustien päävalmentaja oli ottelun jälkeen voiton lisäksi tyytyväinen myös joukkueensa peli-ilmeeseen. PK-35 Vantaa esitti vahvoja otteita jo viime viikonlopun kotipelissään FC Jazzia vastaan ja jatkoi hyviä otteitaan myös PS Kemiä vastaan.

– Monen mielestä tämä on varmaan helppo sanoa pelin jälkeen, mutta tämä peli ja edellinen ottelu Jazzia vastaan ovat olleet sitä peliä, johon tämä joukkue pystyy, Kuqi totesi.

– Kyse ei ole pelkästään viime aikoina tekemistämme maaleista, vaan siitä tavasta, jolla olemme pelanneet. Tänään vastassa oli sarjakärki, mutta se ei näyttänyt lainkaan siltä, että he ovat meitä noin monta pistettä edellä.

Kuqin mukaan oli tärkeää, että Punamustat onnistui iskemään Myyrmäessä ottelun avausmaalin.

– Totta kai se helpottaa pelaamista. Vastustajat lähtevät meitä vastaan usein sillä ajatuksella, että nyt pelataan taitavia jätkiä vastaan ja yrittävät ainakin pitää oman maalinsa puhtaana. Se tekee peleistä vaikeita. Luotan kuitenkin tähän ryhmään sen verran, että vaikka vastustaja parkkeeraa bussin maalin eteen, meillä on rittävästi taitoa puolustuksen murtamiseen, Kuqi sanoi.

Kuqin mukaan joukkueen tarkoituksena oli pelata viisi viimeistä ottelua peli kerrallaan ja ottaa niistä mahdollisimman paljon pisteitä. Ensimmäisestä pelistä PK-35 Vantaa saalisti komean voiton, mutta nyt katseet on siirrettävä nopeasti jo seuraaviin koitoksiin.

– Sanoin pelaajille pelin jälkeen, että nautitaan ja otetaan tästä kaikki positiviiset asiat mukaamme. Huomenna aloitamme taas palautumisen ja valmistautumisen seuraavaan peliin. Jäljellä on vielä neljä ottelua. Keskitymme nyt omiin peleihimme ja yritämme ottaa pisteitä joka ottelusta. Katsotaan sitten, mikä on tilanne kauden päätyttyä, Kuqi tiivisti.

Ömer ylpeä joukkueestaan

Myös Punamustien 3-1-maalin viimeistellyt Masar Ömer oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvillä mielin. Ömerin mukaan PK-35 Vantaa jätti vieraansa sunnuntai-iltana vaille mahdollisuuksia.

– Nyt on ihan hyvä fiilis. Tämä oli tosi tärkeä voitto. Mielestäni se oli ihan meidän dominointiamme. Olen tosi ylpeä joukkueestani. PS Kemillä ei ollut mitään mahdollisuuksia.

– Vastustaja teki kaksi maalia, mutta ne olivat meidän omia virheitämme. Heidän ensimmäinen maalinsa taisi tulla meidän kulmamme jälkeen vastaiskusta. Toista maalia en nähnyt, mutta sekin oli kuulemma aika helppo, Ömer totesi.

Ömer oli tyytyväinen myös omaan suoritukseensa. Maalin lisäksi Ömer teki myös vahvan esityön Miguezin viimeistelemään avausmaaliin.

– Voin olla ihan ylpeä. Se on aina hienoa, kun hyökkääjä tekee maalin, Ömer tuumi.

Ykkösen sarjakautta on Punamustien osalta jäljellä enää neljä ottelua. Ömerin mukaan joukkue keskittyy loppukauden ajan vain omiin peleihinsä.

– Nyt hoidetaan vielä nämä neljä matsia ja katsotaan sitten, mihin se riittää.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat jo torstaina 24.9. vierasottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 4.10., kun Ekenäs IF vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – PS Kemi 5-2 (3-1)

”Tämä oli tosi tärkeä voitto. Olen tosi ylpeä joukkueestani. PS Kemillä ei ollut mitään mahdollisuuksia.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

6 Carlos Portela

8 Mateo Miguez (17´ Daniel Rantanen)

9 Masar Ömer (78´ Albert Kuqi)

10 Ymer Xhaferi

16 Konsta Rasimus

19 Altim Ademaj

21 Yerai Vilaboa

22 Lucas Garcia

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

2 Reza Heidari

7 Daniel Rantanen

11 Daut Kuqi

17 Vili Lankinen

80 Said Ahmed Said

99 Albert Kuqi

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.