UUTISET

Naisten tappioton putki sai jatkoa Kuopiossa

13.9.2015

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltana kauden neljännen tasapelinsä, kun se päätyi Kuopion Pallokissojen vieraana 1-1-pistejakoon. Tasapelin myötä Punamustien tappioton putki sarjapeleissä sai jatkoa.

Joukkueiden kuluvan sarjakauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet tasaisia ja lauantai-illan ottelu noudatti samaa käsikirjoitusta. Kahdesta aiemmasta ottelusta poiketen Pallokissat onnistui iskemään avausmaalin, joten tällä kertaa oli Punamustien vuoro nousta tappioasemasta tasoihin.

Aiemmissa otteluissa Pallokissat on ajoittain lähtenyt haastamaan Punamustia aggressiivisella prässillä, mutta tällä kertaa kotijoukkue antoi vieraillaan enemmän tilaa avata peliä. Tilanteen tullen kuopiolaiset kuitenkin iskivät kiinni ja onnistuivat luomaan painetta Punamustien alakerralle.

PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan itselleen heti alusta lähtien. Pallokissat sen sijaan puolusti tiivisti ja pyrki tilanteen tullen nopeisiin vastaiskuihin. Kumpikin lähestymistapa osoittautui ottelussa varsin toimivaksi, sillä molemmille avautui jo ottelun avausjaksolla muutamia maalintekotilanteita. Vierasjoukkue sai pallon kertaalleen jopa maaliviivalle, mutta Pallokissojen puolustus ehti viime hetkillä purkamaan tilanteen.

Juuri ennen taukoa Pallokissoille avautui vaarallinen maalintekotilanne, kun Punamustien keskikentällä tapahtui virhe ja kuopiolaisten vaaralliseksi tiedetty Signy Aarna pääsi karkaamaan nokikkain PK-35 Vantaan maalia vartioineen Velma Oikarisen kanssa. Oikarinen onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen ja torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Kuopiolaiset käyttivät kuitenkin erikoistilanteensa hyvin hyödykseen ja siirtyivät 44. peliminuutilla kulmapotkusta 1-0-johtoon. Punamustien pelaajavartiointi petti pahemman kerran ja Tiia Savolainen pääsi vapaasti puskemaan kotijoukkueen johtoon.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan entistä selkeämmin itselleen ja loi jatkuvasti painetta kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Toisella jaksolla Punamustat malttoi pelata pitkiä hyökkäyksiä ja kierrätti tarvittaessa palloa myös puolustuksen kautta. Maltillisen pelaamisen myötä Punamustille avautui myös hyviä maalintekotilanteita.

Punamustien tasoitusmaali syntyi 51. peliminuutilla. Tia Painilainen pääsi katkaisemaan Pallokissojen poikittaissyötön, eteni rangaistusalueen rajalle ja syötti pallon Iina Salmelle. Vahvan ottelun pelannut Salmi laukoi pallon takakulmaan ja nosti vierailijat tasoihin.

Maalin jälkeen Punamustilla oli useita hyviä tilaisuuksia siirtyä johtoon. Linda Ruutu oli lähellä maalintekoa, mutta hänen laukauksensa kolahti ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Pallokissojen maalivahti Marjukka Mikkonen torjui Jenna Korhosen alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Eveliina Parikka sen sijaan pääsi kertaalleen nostamaan pallon jo Mikkosen yli, mutta kuopiolaispuolustus ehti jälleen ajoissa selvittämään tilanteen.

Lisäosumia ei lopulta nähty, joten pisteet jaettiin tasatuloksella 1-1. Pistejako oli molemmille varsin tyydyttävä tulos, sillä Punamustien tappioton putki sai jälleen jatkoa. Pallokissoille sen sijaan kaikki pisteet ovat tärkeitä Naisten Liigan tasaisessa mitalitaistelussa.

Valmentajat tyytyväisiä peliesitykseen

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tulokseen tyytyväinen. Myös joukkueen peli-ilme sai valmentajalta kiitosta.

– Se oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä peli. Tappioton putkemme säilyi edelleen. Pelaajillakin oli pelin jälkeen suht hyvä fiilis. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita. Toivottavasti ne kantavat meitä syksyyn ja saamme kehitettyä pelaamistamme entisestään. Myös syöttöpeliimme pitää olla tyytyväinen, Väisänen totesi.

– Peli oli yllättävän siisti. Kentällä ei nähty mitään koiruuksia. Se oli rehtiä, mutta kovaa pelaamista. Ehkä me olimme tänään se joukkue, joka pelasi enemmän sääntöjen rajamailla.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaaren mukaan Kuopiossa nähtiin PK-35 Vantaalle varsin tyypillinen peliesitys. Väisäsen tavoin myös Jaakonsaari oli lopputulokseen tyytyväinen.

– Hallitsimme selvästi palloa ja Pallokissat piti muotonsa tiivisti puolustaen. Pääsimme kuitenkin usein kärsivällisellä siirtelyllä maalintekoalueille. Suoraviivaisuutta kaivataan vielä lisää ja rohkeampia haastoja etenkin laidoilta, Jaakonsaari tuumi.

– Voimme olla tyytyväisiä siihen, että nousimme tasoihin. Tämä oli meille ihan tyydyttävä tulos, sillä tappiota ei tullut vieläkään. Mestaruusjuhlien jälkeiset pelit ovat vaikeita, mutta toivottavasti pääsemme tämän myötä taas takaisin arkeen. Työnteko jatkuu ja toivottavasti saamme toipilaita pelaajia takaisin, Jaakonsaari sanoi.

Väisänen oli Jaakonsaaren kanssa samoilla linjoilla. Ensimmäinen ottelu mestaruuden varmistumisen jälkeen on aina vaikea, mutta PK-35 Vantaa selvitti sen kunnialla.

– Pelasimme hyvin, vaikka mestaruudesta oli ollut paljon puhetta. Nollasimme sen hyvin, ja se näkyi pelissämme. Kentällä ei näkynyt lepsuilua. Yritimme parhaamme ja pyrimme pelaamaan samalla tavalla kaikkia vastaan. Valmistaudumme mahdollisimman hyvin myös tuleviin peleihin, Väisänen tiivisti.

 

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat maaottelutauon jälkeen 29.9. Silloin pelataan jälleen Myyrmäen jalkapallostadionilla, kun FC Honka saapuu Punamustien vieraaksi.

 

Pallokissat – PK-35 Vantaa 1-1 (1-0)

”Se oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä peli. Tappioton putkemme säilyi edelleen. Pelaajillakin oli pelin jälkeen suht hyvä fiilis.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

2 Pirjo Leppikangas

3 Tiia Peltonen

4 Vilma Väisänen

5 Heidi Pihlaja

6 Jenna Korhonen

8 Linda Ruutu (55´ Sanni Franssi)

10 Iina Salmi

11 Eveliina Parikka (87´ Vilma Hakala)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen (83´ Hanne Ojanperä)

35 Velma Oikarinen

 

Vaihtopelaajat:

1 Paula Myllyoja

7 Sanni Franssi

15 Hanne Ojanperä

20 Vilma Hakala

 

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.