8X9A9451

Naiset matkaavat huomenna Kuopioon

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen huomenna, kun edessä on matka Kuopioon Pallokissojen vieraaksi. Punamustat varmisti Suomen mestaruuden viime viikonloppuna, mutta joukkue haluaa varmasti säilyttää tappiottoman putkensa kauden loppuun asti. Ottelu pelataan lauantaina 12.9. klo 17.30 alkaen Kuopion Savon Sanomat Areenalla.

Yläloppusarja alkoi Punamustien osalta riemukkaasti, kun vantaalaisten Suomen mestaruus varmistui 2-1-voitolla HJK:sta. Lauantain vastustaja Pallokissat on Punamustien lähin haastaja, mutta eroa on jo saavuttamattomat 16 pistettä. PK-35 Vantaan kausi on edennyt vakuuttavasti, sillä 19 pelatusta ottelusta joukkue ei ole hävinnyt ainuttakaan.

Pallokissat sen sijaan aloitti yläloppusarjan 1-0-kotivoitolla FC Honkaa vastaan. Kuopiolaisilla riittää loppukauden peleissään panosta, sillä Naisten Liigan yläloppusarja on erittäin tasainen. Peräti viisi joukkuetta taistelee edelleen tiukasti hopea- ja pronssimitaleista. Tällä hetkellä kakkossijassa on kiinni juuri Pallokissat, mutta vain maaliero pitää kuopiolaiset Åland Unitedin edellä.

PK-35 Vantaa ja Pallokissat ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella sarjapeleissä jo kahteen otteeseen.  Kesäkuun puolivälissä joukkueet päätyivät Kuopiossa 1-1-tasatulokseen. Tuolloin Heidi Pihlaja vei Punamustat avausjaksolla johtoon rangaistuspilkulta, mutta Tiia Savolainen nosti kotijoukkueen toisella jaksolla tasoihin.

Kauden toinen keskinäinen sarjakohtaaminen päättyi elokuussa Myyrmäessä Punamustien 2-1-voittoon. Sanni Franssi vei kotijoukkueen johtoon heti ottelun alkuminuuteilla ja Pihlaja lisäsi Punamustien johtoa 67. peliminuutilla. Signy Aarna iski kavennusosuman vielä 84. peliminuutilla, mutta sen pidemmälle kuopiolaisten kiri ei kantanut.

Aarna on ollut muutenkin tällä kaudella tehokas, sillä hänellä on tilillään jo 16 sarjaosumaa. Taustatukea Aarna on saanut etenkin kymmenen maalia viimeistelleeltä Ella-Rosa Huuskolta. Punamustien paras maalintekijä on 11 kertaa osunut Iina Salmi. Kymmeneen maaliin on yltänyt myös Sanna Saarinen.

Punamustien leirissä ei ole pitkäaikaisloukkaantumisia, mutta pieni flunssa-aalto on häirinnyt joukkueen valmistautumista tulevaan otteluun. Ainakin Sanna Saarinen ja Netta Koso ovat sairastelun takia huomisesta ottelusta sivussa. Vilma Hakala sen sijaan on jo harjoitellut joukkueen mukana.

Väisänen toivoo kovaa peliä                                                                        

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on ollut tyytyväinen joukkueensa asenteeseen mestaruuden varmistuttua. Väisäsen mukaan joukkueessa ei ole näkynyt minkäänlaisia merkkejä mestaruuskrapulasta.

– Joukkueen tekemisessä ei ole näkynyt mitenkään se, että viikonloppuna on juhlittu ja alkuviikko on otettu rauhallisesti. Tiistaina harjoittelimme jo hieman kovempaa ja pelaajat olivat heti hyvin mukana. Joukkueesta näkyy selkeä halu tehdä asioita. Kaikki ovat harjoitelleet todella hyvällä asenteella, Väisänen kiitteli.

– Olemme puhuneet yhdessä siitä, että tavoitteenamme on pelata kaikki pelit hyvin ja valmistautua niiden kautta tuleviin myös tuleviin peleihin. Pelaajat ovat ottaneet sen hyvin vastaan.

Väisänen tietää, että lauantaina vastaan asettuva Pallokissat on kova vastustaja. Väisäsen mukaan se sopii PK-35 Vantaalle hyvin, sillä joukkue haluaa yläloppusarjan viimeisiltä kierroksilta nimenomaan kovia otteluita.

– Pallokissat on aggressiivinen joukkue, joka pyrkii prässäämään. Toivon heiltä aggressiivista peliä, johon meidän on kyettävä vastaamaan. Toivottavasti siitä tulee hyvä taistelupeli. Se sopisi meillekin tässä vaiheessa hyvin, sillä valmistaudumme samalla tuleviin Mestarien liigan peleihin.

– Pallokissat on pelannut vähämaalisia pelejä. Tiedämme, että heillä on hyvin organisoitu puolustus. Heille on vaikea tehdä maaleja. Lisäksi heillä on hyvä hyökkäyskalusto, Väisänen arvioi.

Suomen mestaruus on jo ratkennut, mutta tappiottoman putken jatkaminen motivoi Punamustia varmasti. PK-35 Vantaa ei ole hävinnyt Naisten Liigassa tällä kaudella vielä otteluakaan ja joukkue haluaa pitää tappiosarakkeen puhtaana kauden loppuun asti.

– Tavoitteemme on, että emme häviä yhtään ottelua. Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Meiltä ei oteta helppoja pisteitä, Väisänen alleviivasi.

Pallokissat-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 12.9. klo 17.30 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com