IMG 0630

Yläloppusarja alkaa HJK:n kohtaamisella

Naisten Liigan yläloppusarja alkaa perjantaina, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen HJK:n naapurikaupunki Helsingistä. Samalla Punamustilla on mahdollisuus sinetöidä Suomen mestaruus kotiyleisönsä edessä. Ottelu pelataan perjantaina 4.9. klo 18.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien lähtökohdat yläloppusarjaan ovat todella hyvät, sillä eroa sarjakkosena olevaan Tampereen Ilvekseen on 14 pistettä. Yläloppusarjassa on jaossa enää 15 pistettä, joten perjantain ottelun voittaminen varmistaisi Punamustien Suomen mestaruuden. Myös tasapeli tai jopa tappio saattavat sinetöidä mestaruuden, mikäli kierroksen muut ottelut päättyvät Punamustien kannalta suotuisasti.

PK-35 Vantaa on kaikki kilpailut huomioiden peräti 10 ottelun voittoputkessa, joten joukkueen itseluottamus on varmasti kunnossa. Punamustien runkosarja oli vakuuttava, sillä joukkue teki 18 ottelussa 63 maalia ja päästi vain 11. Etenkin Myyrmäessä PK-35 Vantaa on ollut vahva, sillä tasapeli Åland Unitedia vastaan on Punamustien ainoa pistemenetys kotikentällään.

Perjantai-illan vierasjoukkue HJK lähtee yläloppusarjaan sarjataulukon kuudennelta sijalta. 18 pelistään HJK on voittanut kymmenen ja hävinnyt seitsemän. Punamustien tavoin myös HJK on pelannut vähän tasapelejä, sillä helsinkiläiset ovat päätyneet pistejakoon vain kertaalleen. HJK ei ollut runkosarjassa kovin kotiriippuvainen joukkue, sillä se keräsi koti- ja vieraspeleistään pisteitä lähes tasatahtiin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut ovat edenneet vahvasti Punamustien komennossa. Toukokuussa Myyrmäessä kotijoukkue oli parempi maalein 4-0 ja heinäkuussa PK-35 Vantaa haki pisteet Talista lukemin 0-7. Punamustien pelaajista etenkin Sanni Franssi ja Vilma Hakala ovat kunnostautuneet maalinteossa HJK:ta vastaan, sillä kumpikin iski heinäkuun kohtaamisessa hattutempun. Lisäksi Hanne Ojanperä, Maiju Hirvonen ja Sanna Saarinen ovat osuneet kertaalleen. Kaksi HJK:n verkkoon syntyneistä osumista on ollut helsinkiläisten omia maaleja.

HJK:n suurinta maalintekovastuuta kantoi runkosarjassa Kaisa Collin, jonka nimiin kirjattiin yhdeksän täysosumaa. Punamustien tehokkaimmat maalintekijät sen sijaan ovat olleet kymmenen kertaa osuneet Sanna Saarinen ja Iina Salmi. Sanni Franssilla on tilillään yhdeksän osumaa.

Muutamat Punamustien pelaajat ovat kärsineet viime päivinä flunssasta tai pienistä vammoista, mutta pitkäaikaisloukkaantuneita joukkueessa ei ole. Osa pelaajista harjoitteli viikon aikana kevyemmin, mutta heidän pelikuntoaan arvioidaan uudelleen vielä torstai-illan harjoitusten jälkeen.

Keskittyminen itse pelissä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan yläloppusarjan pelien luonne eroaa jonkin verran runkosarjan otteluista. Yläloppusarjassa kuusi kärkijoukkuetta pelaavat pelaavat keskenään, joten jokainen ottelu on loppusijoitusten kannalta entistä tärkeämpi.

– Lähtökohdat tähän peliin ovat tietysti aivan erilaiset kuin mihinkään aikaisempaan peliin. Jokainen viidestä muusta yläloppusarjan joukkueesta satsaa nyt varmasti todella kovaa saadakseen meiltä pisteitä. Sillä voi olla heidän keskinäisessä kisassaan ratkaiseva merkitys, Väisänen tuumi.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaari oli samoilla linjoilla.

– Ikinä ei tiedä etukäteen, miten pelit lähtevät sujumaan kentällä. Se on kuitenkin ihan varmaa, että vastustajat pyrkivät pelaamaan näissä viimeisissä peleissä niin kovaa kuin pystyvät. Sarja on niin tiukka. Pelit kovenevat varmasti entisestään.

– Me jopa toivomme sitä, että pelit kovenevat. Toivottavasti yläloppusarja tuo kovia pelejä, sillä tarvitsemme niitä Rosengård-otteluita varten, Väisänen huomatti.

Punamustilla on perjantaina mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus, mikä tuo peliin oman lisänsä. Väisäsen mukaan on olennaista, että joukkue pitää keskittymisen tiukasti vain tulevassa ottelussa.

– Se on meille varmaan kaikkein tärkein juttu, että pidämme fokuksen vain itse pelissä. Lähdemme pelaamaan hyvää peliä, saamaan onnistumisia ja sitä kautta myös voittamaan.

– Pelaajilla on varmasti asennetta peliin, sillä he tietävät voivansa ratkaista mestaruuden jo tässä vaiheessa. Toivottavasti sen myötä ei tule mitään yliyrittämistä. Toisaalta se tuo pelaajille myös kovan tsempin ja halun näyttää. Haluamme jatkaa voittoputkeamme ja välttää tappion niin pitkään kuin mahdollista. Se on varmasti monella pelaajalla takaraivossa – ja varmaan meilläkin, Väisänen totesi.

Myös Jaakonsaari uskoo, että mahdollisuus mestaruuden ratkaisemiseen voi näkyä kentällä. Hän kuitenkin toivoo sen näkyvän hyvällä tavalla joukkueen suorituksessa.

– Aina puhutaan siitä, että tällaiset ratkaisupelit saattavat tuoda jotain ongelmia pelaamiseen, sillä silloin saatetaan olla kärsimättömiä ja peli saattaa hieman hajota. Pyrimme kuitenkin keskittymään omaan tekemiseemme, jotta saamme hyvän suorituksen. Meillä ei tietenkään ole mitään pakkovoiton paikkaa, mutta asetelma saattaa tuoda jotain peliin. Toivottavasti sillä ei ole negatiivista vaikutusta vaan saisimme hyvän innon päälle.

– Mestaruuden ratketessakin pitää kuitenkin heti alkaa miettiä seuraavia pelejä. Jos saisimme sen nyt poikki, pääsisimme kuitenkin taas pykälän eteenpäin ja voisimme keskittyä tulevaan, Jaakonsaari jatkoi.

Valmennuskaksikko korosti, että tässä vaiheessa ajatukset eivät saa karkailla tulevaa ottelua pidemmälle. Punamustien pitää edetä edelleen peli kerrallaan. Väisänen kuitenkin myöntää, että joukkue haluaa luonnollisesti ratkaista mestaruuden mahdollisimman pian.

– Mitä nopeammin saamme sen ratkaistua, sitä enemmän se helpottaa valmistautumistamme Rosengård-peleihin. Meidän pitää kuitenkin pyrkiä vielä nostamaan pieni kuntopiikki niitä pelejä ajatellen. Niihin ei kuitenkaan ole enää hirveästi aikaa.

 

PK-35 Vantaa-HJK pelataan perjantaina 4.9. klo 18.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisille 7 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille 4 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomattii.fi/pk35vantaa.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com