Kuva: Kalevi Hämäläinen

Punamustat torstaina Hakan vieraaksi

PK-35 Vantaan pelit miesten Ykkösessä jatkuvat torstai-iltana, kun joukkue matkaa Valkeakosken Hakan vieraaksi. Joukkueiden kuluvan kauden molemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia, joten kentällä nähtäneen jälleen tiukka kamppailu. Ottelu pelataan torstaina 3.9. klo 18.30 Tehtaan kentällä.

Viime ottelussaan voittojen tielle palannut PK-35 Vantaa lähtee torstain otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Piste-eroa sarjakärki PS Kemiin on seitsemän pistettä, mutta nousukarsintaan oikeuttava toinen sija on vain pisteen päässä. Ykkönen on edennyt todella tasaisissa merkeissä, joten syksyn jokainen ottelu ja jokainen sarjapiste ovat todella tärkeitä.

Torstain isäntäjoukkue Haka on sarjassa tällä hetkellä kuudentena. Eroa Punamustiin on 20 pelatun ottelun jälkeen kuusi pistettä. Haka on voittanut peleistään seitsemän, pelannut kahdeksan tasan ja hävinnyt viidesti. Valkeakoskelaiset ovat olleet varsin tasapeliherkkä joukkue, sillä minkään muun Ykkösen joukkueen ottelut eivät ole päättyneet yhtä usein pistejakoon.

Haka on ollut kuluneella kaudella vahva kotonaan, sillä valkeakoskelaiset eivät ole hävinneet vielä yhtään kotiotteluaan. Kymmenestä kotiottelustaan Haka on voittanut kuusi ja pelannut neljästi tasan. Ainoastaan EIF ja sarjan ylempään kastiin lukeutuvat PS Kemi, TPS ja AC Oulu ovat onnistuneet hakemaan sarjapisteen Valkeakoskelta.

PK-35 Vantaa sen sijaan on pelannut vieraspeleissään tuloksellisesti varsin ailahtelevasti. Neljän voiton ja yhden tasapelin lisäksi joukkue on hävinnyt vieraskentällä viidesti. Elokuun vierasotteluistaan Punamustat voitti ensimmäisen EIF:ää vastaan, mutta hävisi kaksi seuraavaa AC Oulun ja TPS:n vieraana.

Punamustat ja Haka ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella jo kahteen otteeseen. Keskinäisten pelien pisteet ja maalit ovat jakautuneet tasan, sillä molemmat ovat voittaneet kotipelinsä lukemin 2-1. Toukokuussa Valkeakoskella maalit tehtiin ottelun loppupuolella, kun Kasperi Liikonen vei ensin Hakan johtoon ja Kosta Manev nosti hetkeä myöhemmin Punamustat tasoihin. Lopulta pisteet jäivät kuitenkin Valkeakoskelle Kalle Multasen 84. peliminuutin maalilla.

Joukkueet kohtasivat toistamiseen heinäkuun alussa, jolloin pelattiin Punamustien kotikentällä Myyrmäessä. Tuolloin ottelun sankariksi nousi Pablo Couñago, joka vei kotijoukkueen ensin johtoon 13. minuutilla ja iski lopulta 2-1-voittomaalin pelin viimeisillä minuuteilla. Hakan ainoasta maalista vastasi Jarno Mattila.

Torstain ottelussa kohtaavat myös Ykkösen maalipörssin kärkinimet. Hakan Multanen on osunut tällä kaudella 14 kertaa, kun taas Couñagolla on tilillään yksi maali vähemmän. Viime viikonlopun VIFK-ottelussa Couñago sai kuitenkin vihdoin pitkäksi venyneen maalittoman putkensa katkaistua. Couñagon jälkeen Punamustien tehokkaimmat pelaajat ovat olleet viidesti osuneet Mateo Miguez ja Yerai Vilaboa. Hakan riveistä viiteen maaliin on yltänyt Joni Mäkelä.

Punamustien terveystilanne on ottelun alla hyvä, sillä joukkuetta viime viikkoina kiusanneet loukkaantumis- ja pelikieltohuolet alkavat olla jo takanapäin. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaikki pelaajat ovat torstaina käytettävissä.

Hakaa vastaan tasaisia otteluita

PK-35 Vantaan valmentaja Jose Riveiro ennakoi torstain ottelusta haastavaa. Espanjalaisvalmentaja tietää Hakan olevan vahva kotijoukkue, mutta samalla hän uskoo joukkueensa olevan valmis haasteeseen.

– Haka ei ole vielä hävinnyt kotonaan. He ovat pelanneet neljästi tasan ja voittaneet loput kotipelinsä. Se kertoo, miten vaikea paikka Valkeakoski on. Se on ollut perinteisesti PK-35 Vantaalle vaikea paikka viime kausina. Olemme kuitenkin valmistautuneet peliin hyvin ja tiedämme, mikä meitä odottaa, Riveiro totesi.

Punamustat ja Haka ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut ovat olleet tasaisia. Haka voitti kotipelinsä Valkeakoskella ja PK-35 Vantaa piti heinäkuussa pisteet Vantaalla. Riveiron mukaan torstain ottelu on sarjatilanteen takia molemmille tärkeä.

– Olemme nyt tasoissa, mutta nyt olemme aivan eri vaiheessa sarjakautta. Haka hävisi viimeksi Kemissä pelin, jossa heillä olisi ollut mahdollisuus pysyä paremmin kärkijoukkueiden tahdissa. He voivat kuitenkin edelleen nousta mukaan, sillä sarjan kärkitaisto on todella tasainen.

– Kotonamme meillä oli vaikeuksia Hakaa vastaan. Se oli tasainen ottelu. Valkeakoskella olimme mielestäni parempia avausjaksolla, mutta toisella puoliajalla Haka otti pelin kontrolliinsa, Riveiro kertasi edellisiä kohtaamisia.

Ykkösen sarjakausi on jo kääntynyt loppusuoralle, sillä jäljellä on enää seitsemän ottelua. Riveiron mukaan panokset kovenevat, kun kausi lähenee loppuaan.

– Olemme kauden viimeisellä kolmanneksella, joten jokainen ottelu on kuin finaali. Uskon joukkueen olevan siihen valmiina.

Haka-PK-35 Vantaa pelataan torstaina 3.9. klo 18.30 Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen