UUTISET

Naisille 0-5-voitto runkosarjan päätösottelussa

30.8.2015

PK-35 Vantaa jatkoi voittoputkeaan myös Naisten Liigan runkosarjan päätöskierroksella, kun porilainen Nice Futis kaatui maalein 0-5. Kaikki ottelut huomioiden lauantain voitto oli Punamustille jo kymmenes peräkkäin. Ottelun hahmoksi nousi Punamustien Iina Salmi, joka viimeisteli jo avausjaksolla hattutempun.

Ottelu päästiin pelaamaan mainioissa olosuhteissa, sillä sää oli aurinkoinen ja Porin stadionin nurmi loistavassa kunnossa. Kentällä peli eteni alusta lähtien Punamustien komennossa. Vierasjoukkue otti pallonhallinnan itselleen ja loi pitkillä hyökkäyksillään jatkuvasti painetta Nice Futiksen puolustusalueelle.

Vieraat siirtyivät ottelussa johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. Maiju Hirvosen pitkä avaus tavoitti Iina Salmen rangaistusalueen kulmalta ja Salmi laukoi suoraan pompusta. Vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti porilaismaalivahdin yli takakulmaan.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoon 27. peliminuutilla. Jenna Korhonen antoi vasemmalta hyvän matalan keskityksen ja Salmi pääsi laukomaan pallon voimalla maaliin. Porilaisten maalivahti oli noin viidestä metristä lähteneen laukauksen edessä voimaton.

Salmi sinetöi hattutemppunsa ottelun 34. peliminuutilla, kun hän prässäsi vahvasti, riisti pallon ja karkasi läpiajoon. Lopulta Salmi kiersi vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Salmen osumien jälkeen avausjaksolla ei enää maaleja nähty, joten tauolle lähdettiin lukemissa 0-3.

Punamustien neljäs osuma syntyi tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa Salmi oli alustamassa maalia, sillä osuma syntyi hänen antamastaan kulmapotkusta. Pallo leijaili pelaajamassan yli taka-alueella, josta Hirvonen pääsi laukomaan pallon suoraan ilmasta maaliin.

Loppulukemat 0-5 syntyivät ottelun 83. peliminuutilla. Vilma Hakala taisteli vahvasti maalinedusruuhkassa ja onnistui pelaamaan pallon Eveliina Parikalle, joka pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Punamustilla oli ottelussa tilaisuutensa myös lisäosumiin, mutta lauantai-iltana viisi maalia riittivät selvään voittomarginaaliin. Vastustaja Nice Futis sen sijaan ei hyvästä taistelustaan huolimatta onnistunut murtautumaan maalintekopaikoille. Punamustien maalivahti Paula Myllyoja ei lopulta joutunut torjumaan kertaakaan.

Toisessa päädyssä tolppien väliin asteli kenttäpelaaja, sillä Nice Futiksen maalia vartioi joukkueen kapteeni Essi Huppunen. Vieraasta pelipaikastaan huolimatta Huppunen pelasi maalissa hyvän ottelun ja onnistui torjumaan monta vaarallista tilannetta.

Voiton myötä PK-35 Vantaan kohensi entisestään lähtökohtiaan yläloppusarjaan. Punamustien sarjajohto kasvoi jo 14 pisteeseen, kun jaossa on enää 15 sarjapistettä.

Hyvä päätös runkosarjalle                                                                

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen selvänumeroiseen voittoon. PK-35 Vantaa pelasi Naisten Liigan runkosarjan tyylikkäästi loppuun asti.

– Pystyimme jatkamaan siitä, miten olemme pelanneet. Tämä oli hyvä lopetus runkosarjalla. Onnistuimme viemään sen ehjänä läpi niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin, Väisänen totesi.

– Meillä olisi ollut paikkoja lisämaaleihin, mutta 0-5 on tietysti ihan riittävä tulos.

Väisäsen mukaan pelin luonne oli alusta lähtien selvä. Vierasjoukkue piti palloa, pelasi pitkiä hyökkäyksiä ja loi painetta porilaisten puolustukselle.

– Saimme pelattua palloja linjan taakse, linjan eteen ja laitoihin. Hyökkäsimme todella monipuolisesti. Paula ei torjunut tänään kertaakaan, mikä kertoo jotain pelin luonteesta.

– Pelaajien paikat olivat ennen peliä vähän jumissa viikon treeneistä, mutta ne vertyivät pelin alkaeassa. Pientä väsymystä lukuun ottamatta se ei näkynyt kentällä, Väisänen tuumi.

Väisäsen mukaan selvät loppulukemat kertovat enemmän Punamustien kuin porilaisvastustajan peliesityksestä.

– Nice Futis taisteli hyvin, mutta pääsimme pallonhallintapelissä niskan päällä ja he joutuivat puolustamaan paljon. Monia muita joukkueita vastaan peli olisi voinut olla heidän kannaltaan ihan erilainen, Väisänen jakoi kunniaa vastustajalle.

– Vastustaja prässäsi välillä kovaa, mutta pystyimme pelaamaan prässin ohi. Tavoitteenamme oli ottaa Barbuto pois pelistä ja siinä onnistuimme hyvin.

Myös ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Salmi kiitteli joukkueensa pelaamista. Väisäsen tavoin myös Salmi huomautti, että loppulukemat antavat hieman väärän kuvan vastustajan tasosta.

– Pelasimme tosi hyvin koko ajan. Se ei ollut heidän huonouttaan, vaan me pelasimme hyvin ja monipuolisesti. Heillä ei ollut ottelussa yhtään vetoa. Peli oli koko ajan kontrollissamme.

Ensimmäisen hattutemppunsa Naisten Liigassa viimeistellyt Salmi piti myös omaa peliesitystään hyvänä.

– Pelaaminen tuntui hyvältä. Sain tehtyä pari maalia ja olin hyvin pelissä mukana. Olen ihan tyytyväinen, Salmi totesi vaatimattomasti.

Hyvät lähtökohdat yläloppusarjaan

Punamustien kokoonpanotilanne oli lauantain otteluun lähdettäessä haastava, sillä Poriin matkasi vain 14 pelaajaa. Lukuisista poissaoloista huolimatta PK-35 Vantaa sai jälleen kentälle kilpailukykyisen joukkueen.

– Meillä oli tänään matkassa aika ohut porukka, sillä mukana oli vain kolme vaihtopelaajaa. Se ei onneksi vaikuttanut pelaamiseemme. Meillä on joukkue täynnä hyviä pelaajia, Väisänen totesi.

– Tiia Peltonen aloitti tänään vaihdosta. Hän pelasi viikolla maaottelun Tanskassa, joten tarkoituksenamme oli saada hänellä huilia ja vähän lyhyempi peli. Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan pelasi loukkaantumisen jälkeen pitkästä aikaa täyden pelin. Edellisestä oli aikaa jo lähes kolme kuukautta.

Lauantai-illan kierroksen myötä Naisten Liigan runkosarja saatiin päätökseen. PK-35 Vantaa vei runkosarjan lopulta nimiinsä selvällä 14 pisteen erolla toisena olevaan Tampereen Ilvekseen nähden. Väisäsen mukaan lähtökohdat yläloppusarjaan ovat Punamustien kannalta jopa yllättävän hyvät.

– En olisi keväällä uskonut, että olisimme runkosarjan päättyessä näin hyvässä tilanteessa. Tavoitteemme oli voittaa runkosarja, sillä meille oli tärkeää saada viimeinen peli kotiin. Lähdimme voittamaan pelejä pelien sisällä ja sitä kautta kokonaisia otteluita, Väisänen kertoi.

– Lähtökohtamme eivät voisi olla paremmat. Meillä on 14 pistettä eroa seuraavaan ja jaossa on 15 pistettä. Vaikka mestaruus varmistuisi, pelaamme kuitenkin kauden kunnolla loppuun ja lähdemme voittamaan jokaista peliä Yritämme pitää tekemisemme vahvana Mestarien liigan peleihin asti ja saada kaikki pelaajat siihen mennessä kuntoon.

 

Punamustien kausi jatkuu Naisten Liigan yläloppusarjassa, jossa pelataan vielä viisi ottelua. Yläloppusarjan otteluohjelma ja pelipäivät julkaistaan myöhemmin.

 

Nice Futis – PK-35 Vantaa 0-5 (0-3)

”Onnistuimme viemään runkosarjan ehjänä läpi niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja

4 Vilma Väisänen

5 Heidi Pihlaja (71´ Tiia Peltonen)

6 Jenna Korhonen

7 Sanni Franssi

8 Linda Ruutu

10 Iina Salmi

11 Eveliina Parikka

16 Maiju Hirvonen (71´ Vilma Hakala)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen

 

Vaihtopelaajat:

3 Tiia Peltonen

20 Vilma Hakala

35 Velma Oikarinen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.