Naiset kohtaavat runkosarjan päätösottelussa Nice Futiksen

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue matkaa lauantaina Poriin Nice Futiksen vieraaksi. Kyseessä on runkosarjan päätösottelu, jonka jälkeen Naisten Liiga jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan. Ottelu pelataan lauantaina 29.8. klo 17.00 Porin stadionilla.

Sarjaa johtavan PK-35 Vantaan sarjakausi jatkuu yläloppusarjassa, kun taas porilainen Nice Futis jää vääjäämättä alempaan loppusarjaan. Punamustien sarjatilanne on hyvä, sillä eroa toisena olevaan Ilvekseen on jo 12 pistettä. Myös Mestarien liigan pelit huomioon ottaen Punamustien voittoputki on tällä hetkellä jo yhdeksän ottelun mittainen.

Punamustien kausi on ollut vakuuttava, sillä kolmea tasapeliä lukuun ottamatta joukkue on voittanut kaikki sarjapelinsä. Lisäksi PK-35 Vantaa on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt niitä selvästi vähiten. Etenkin kotikentällään Punamustien peli on kulkenut, sillä ainostaan Åland United on onnistunut hakemaan pisteen Myyrmäestä.

Lauantai-illan emäntäjoukkue Nice Futis taistelee syksyllä sarjapaikastaan, sillä porilaiset ovat sarjataulukossa viimeistä edellisinä. Ainoastaan maaliero pitää Nice Futiksen Vasa IFK:n edellä. Porilaisten kausi on ollut vaikea, sillä joukkueella on tilillään vain seitsemän sarjapistettä. Ne joukkue on saalistanut kaatamalla Pallokissat ja VIFK:n kotonaan sekä pelaamalla Merilappi Unitedin vieraana tasan.

Lauantain ottelussa kohtaavat sarjan tehokkain ja tehottomin hyökkäys. 58 kertaa osunut PK-35 Vantaa on tehnyt sarjassa eniten maaleja, kun taas Nice Futiksen 20 tehtyä maalia on Naisten Liigan pienin lukema. Nice Futiksen peleissä on kuitenkin nähty maaleja, sillä porilaisten oma verkko on heilunut peräti 64 kertaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo kesäkuun loppupuolella Myyrmäessä. Tuolloin Nice Futis laittoi Punamustat tiukille, vaikka kotijoukkue onnistui lopulta nappaamaan voiton lukemin 5-2. Porilaisvieraat karkasivat jo avausjaksolla 0-2-johtoon Jessica Kannoston ja Brooke Barbuton osumilla. PK-35 Vantaa nousi kuitenkin Iina Salmen ja Eveliina Parikan maalien turvin tasoihin jo ennen taukoa. Toisella jaksolla kotijoukkue karkasi lopulta voittoon Vilma Hakalan, Netta Koson ja Sanni Franssin maaleilla.

Porilaisjoukkueessa suurinta maalintekovastuuta ovat kantaneet Jutta Rantala ja Kannosto, jotka ovat tehneet kaksin yli puolet joukkueensa maaleista. Rantalalla on tähän mennessä tilillään kuusi maalia ja Kannostolla viisi. Punamustien tehokkain pelaaja on ollut kymmenen maalia iskenyt Sanna Saarinen.  Franssi on osunut yhdeksän kertaa ja Hanne Ojanperä sekä Hakala kahdeksaan otteeseen.

Punamustien terveystilanne ei ole lauantain ottelun alla aivan paras mahdollinen, sillä muutaman pelaajan pelaaminen on vielä epävarmaa. Flunssasta tai pienistä loukkaantumisista kärsivien pelaajien pelaamisesta tehdään päätöksiä vasta perjantai-illan harjoitusten jälkeen. PK-35 Vantaa saa kuitenkin myös Poriin jalkeille varmasti tasokkaan ja kilpailukykyisen joukkueen.

Runkosarjan päätöskierroksella tärkeitä pelejä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue pääsee runkosarjan päätöskierrokselle mainioista asetelmista. PK-35 Vantaa on menettänyt kauden aikana vain kuusi sarjapistettä ja joukkue pääsee yläloppusarjaan sarjataulukon piikkipaikalta.

– Lähtökohdat eivät voisi olla paremmat. Olemme edelleen tappioitta ja tavoitteemme on tietysti jatkaa putkeamme. Emme kuitenkaan mieti voittamisen pakkoa, Väisänen totesi.

Lauantaina haetaan jo asetelmia syyskuun alussa alkavaan yläloppusarjaan. Väisäsen mukaan Punamustat haluaa säilyttää 12 pisteen sarjajohtonsa ennen ratkaisupelien alkamista.

– Viikonloppuna pelataan mielenkiintoinen kierros, sillä muut kärkijoukkueet pelaavat keskenään. Joku menettää varmasti pisteitä ja joku toinen voi päästä vähän lähemmäs kärkeä. Meille on tärkeää pitää etäisyys kilpailijoihin mahdollisimman suurena ennen yläloppusarjaa.

– Se on myös Nice Futikselle tärkeä kierros, jotta VIFK ei pääse tekemään eroa. Kaikissa peleissä on edelleen panosta, Väisänen huomautti.

Kesäkuussa Nice Futis laittoi Punamustat Myyrmäessä tiukille ja karkasi avausjaksolla jopa kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue onnistui vielä kääntämään pelin edukseen, mutta Väisäsen mukaan ottelu on silti edelleen tuoreessa muistissa.

– Myyrmäessä pelattu ottelu oli meille hyvä opetus. Olimme jo 0-2-tappiolla, mutta pystyimme kääntämään pelin. Pelasimme silloin yhden kauden huonoimmista avausjaksoistamme. Nyt meidän pitää olla alusta asti hereillä.

– Nämä ovat hyviä pelejä, kun pelaajia ei tarvitse erikseen muistutella mistään. Viime kohtaaminen on vielä muistissa. Tiedämme Nice Futiksen vahvuudet. He taistelevat varmasti tiukasti säilymisestä, joten emme voi tuudittautua helppoon peliin, Väisänen painotti.

Nice Futis sai vielä sarjakauden viime metreillä uuden vahvistuksen, kun yhdysvaltalainen Jaclyn Poucel liittyi vahvistamaan porilaisten alakertaa. Poucel on pelikelpoinen jo lauantain ottelussa. Väisäsen mukaan uusi pelaaja saattaa tuoda lisää intoa koko joukkueen pelaamiseen.

Punamustien kausi jatkuu kotimaisen Naisten Liigan lisäksi vielä myös Mestarien liigan otteluilla ruotsalaista FC Rosengårdia vastaan. Väisäsen mukaan syksyn haasteet on huomioitu myös joukkueen harjoittelussa.

– Olemme aloittaneet syksyyn valmistautumisen ja treenasimme tämän viikon tarkoituksella kovaa. Tavoitteenamme on nostaa harjoittelun fyysistä tasoa seuravan parin viikon aikana Mestarien liigan pelejä silmällä pitäen. Meidän täytyy kuitenkin pitää fokus jokapäiväisessä treenaamisessa. Liigassakin jokainen peli on tärkeä, joten emme saa lähteä yhteenkään peliin löysästi.

Nice Futis-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 29.8. klo 17.00 alkaen Porin stadionilla.