UUTISET

Miehet isännöivät lauantaina Vasa IFK:ta

27.8.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen ottelut Ykkösessä jatkuvat jälleen lauantaina, kun Vasa IFK vierailee Myyrmäessä. Punamustat haluaa palata vaasalaisia vastaan jälleen voittojen tielle, sillä joukkue on hävinnyt kolme edellistä peliään. Ottelu pelataan lauantaina 29.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kolmesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta PK-35 Vantaa on edelleen tiukasti mukana taistelussa sarjan kärkisijoista. Ennen viikonlopun otteluja Punamustien sarjasijoitus on neljäs. Ykkösen kärkipää on tällä hetkellä todella tasainen, joten jokainen ottelu ja jokainen sarjapiste ovat tärkeitä.

Kotikentällään Myyrmäessä Punamustien otteet ovat olleet vahvoja. Yhdeksästä kotipelistään joukkue on voittanut kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti. Toisen tappioista Punamustat koko viime kotiottelussaan, kun JJK haki Myyrmäestä pisteet maalein 0-2.

Lauantain vierasjoukkue Vasa IFK on kerännyt tällä kaudella 11 sarjapistettä kahdella voitolla ja viidellä tasapelillä. Nousijajoukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukon hännillä, mutta vaasalaiset taistelevat edelleen kynsin ja hampain sarjapaikastaan. Kauden ainoat voittonsa VIFK on napannut kaatamalla Jazzin kotonaan 2-1 ja hakemalla Tammisaaresta pisteet maalein 3-4.

VIFK ei ole ollut erityisen kotiriippuvainen joukkue, sillä se on kerännyt pisteitä lähes tasatahtiin koti- ja vierasotteluistaan. Vaasalaisten viidestä vieraspisteestä peräti neljä on Tammisaaresta, sillä 3-4-voiton lisäksi VIFK haki sarja-avauksessa EIF:n vieraana 1-1-tasapelin. Viidennen vieraspelipisteensä VIFK haki Mikkelistä.

Vaikeasta sarjatilanteesta huolimatta VIFK on kahdessa edellisessä ottelussaan osoittanut taistelevansa edelleen tiukasti pisteistä. VIFK kartutti pistetiliään pelaamalla kotonaan 1-1-tasapelin sekä Hakaa että EIF:ää vastaan. Jatkossa vaasalaiset tarvitsevat kuitenkin myös voittoja, sillä eroa viimeisen säilyjän paikkaan on jo kuusi pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet Punamustien 2-0-voittoon. Toukokuussa PK-35 Vantaa kaatoi Vasa IFK:n kotiavauksessaan, kun Yerai Vilaboa avasi maalihanat ja Pablo Couñago sinetöi loppulukemat upealla nostolla. Vaasassa päädyttiin kesäkuun lopussa samoihin lukemiin, mutta silloin maalinteossa onnistui Couñagon ohella Carlos Portela.

Vasa IFK:n riveissä suurinta maalintekovastuuta ovat kantaneet Andreas Strandvall ja Males Lombo, jotka ovat iskeneet kaksin tasan puolet vaasalaisten osumista. Strandvallilla on tähän mennessä tilillään viisi maalia ja Lombolla neljä. Punamustien paras maalintekijä sen sijaan on edelleen Couñago, joka on osunut tällä kaudella 12 kertaa. Toiseksi tehokkain on ollut viisi maalia iskenyt Mateo Miguez.

Punamustien pahimmat kokoonpanohuolet alkavat helpottaa, sillä moni loukkaantunut pelaaja lähestyy jo pelikuntoa. Muutamien pelaajien pelaamisesta tehdään kuitenkin päätöksiä vasta perjantain viimeistelyharjoitusten jälkeen. Lisäksi viime kierroksen AC Oulu –ottelussa pelikieltonsa sovittaneet Konsta Rasimus ja Lucas Garcia ovat jälleen käytettävissä.

Punamustat haluaa palata voittokantaan

Punamustien espanjalaisvalmentaja Jose Riveiron mielestä on lauantain ottelu on kolmen peräkkäisen tappion jälkeen entistäkin tärkeämpi. PK-35 Vantaa haluaa palata jälleen takaisin voittokantaan, mutta Riveiro muistuttaa, että jokainen peli Ykkösessä on vaikea.

– Kunnioitamme VIFK:iä paljon, vaikka olemme voittaneet molemmat pelit 2-0. Ensimmäinen peli täällä oli vaikea, kun menetimme Yerain ja ”Konnan” heti pelin alussa. Vaasassa sen sijaan ratkaisimme ottelun vasta viimeisen puolen tunnin aikana.

– Sillä ei ole väliä, että VIFK on sarjassa viimeisenä. Ykkösessä ei ole helppoja pelejä. Etenkin kolmen tappion jälkeen ottelusta voi odottaa vaikeaa, Riveiro painotti.

VIFK on juuttunut sarjan hännille, mutta Riveiron mukaan se ei näy vaasalaisten peliesityksissä. Joukkue taistelee edelleen täysillä sarjapaikkansa puolesta.

– Moni joukkue saattaisi heidän tilanteessaan menettää itseluottamustaan ja taistelutahtoaan. VIFK on kuitenkin pelannut viimeisissä peleissään tasan Hakan ja EIF:n kanssa. Lisäksi he laittoivat PS Kemin tiukille. He eivät ole menettäneet uskoaan pisteiden saamiseen. Heillä on hyvä henki ja muutamia kokeneita pelaajia.

– Jäljellä on vielä kahdeksan peliä ja he yrittävät edelleen säilyttää sarjapaikkansa. VIFK tulee tänne varmasti hakemaan pisteitä, joten siitä tulee vaikea peli, Riveiro alleviivasi.

PK-35 Vantaa on kärsinyt viime viikkoina lukuisista loukkaantumisista ja pelikielloista, mutta kauden kääntyessä syksyyn pahin loukkaantumissuma alkaa hiljalleen hellittää.

– Meiltä on puuttunut monia pelaajia viimeisen kahden viikon aikana. Ongelma oli se, että menetimme heidät kaikki samaan aikaan. Nyt tilanne alkaa olla normaali. Meillä on ollut paljon poissaoloja etenkin alakerrassamme, mutta olemme yrittäneet paikata niitä nuorten pelaajiemme avulla. Toivottavasti saamme muutamia pelaajia takaisin VIFK- ja Haka-pelien välissä, Riveiro totesi.

 

PK-35 Vantaa-Vasa IFK pelataan lauantaina 29.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. 35-päivän kunniaksi liput otteluun maksavat aikuisilta 5 euroa ja lapsilta sekä muilta alennusryhmäläisiltä 3 euroa. Ottelulippuja voi hankkia samaan hintaan myös ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.