UUTISET

Punamustille tappio maalirikkaassa ottelussa

20.8.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kärsi keskiviikkoiltana kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi AC Oululle vieraskentällä maalein 3-2. PK-35 Vantaalla oli avausjaksolla vaikeaa, mutta tauon jälkeen vieraat pääsivät paremmn peliin mukaan. Masar Ömerin kahdesta maalista huolimatta Punamustien loppukiri ei kuitenkaan kantanut sarjapisteille asti.

Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista hävinnyt AC Oulu lähti peliin sisuuntuneena ja otti pelin heti alussa hallintaansa. Kotijoukkue piti palloa ja onnistui rakentamaan hyökkäyksiä Punamustien puolustusalueella, mutta aivan parhaalle maalintekosektorille oululaiset pääsivät vain muutamaan otteeseen.

AC Oulu onnistui kuitenkin hyödyntämään tilaisuutensa ja siirtyi johtoon jo ottelun 14. peliminuutilla. Dritan Stafsula pääsi keskittämään vasemmalta laidalta ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Antti Uimaniemi, joka laukoi pelivälineen noin viidestä metristä verkon perukoille.

Punamustien avauspuoliajan paras maalintekopaikka nähtiin 26. peliminuutilla, kun Masar Ömer pääsi puskemaan Carlos Portelan vapaapotkusta. AC Oulun maalivahti Alessandro Marzuoli onnistui kuitenkin torjumaan puskun kulmapotkuksi.

Kokonaisuudessaan avausjakso eteni kotijoukkueen oululaisten komennossa, mutta jakson loppua kohden myös PK-35 Vantaa onnistui pitämään enemmän palloa. Todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät kuitenkin lopulta molemmissa päissä vähiin. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Heti toisen jakson alkupuolella molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon. Ensin Dritan Stafsula laukoi vapaapotkun niukasti ohi ja hetkeä myöhemmin Punamustilla oli hyvä hyökkäys toisessa päässä. Daniel Rantanen ohitti Stafsulan näyttävästi ja pelasi pallon rangaistusalueelle. Palloon ehti ensimmäisenä Ymer Xhaferi, jonka laukaus kimposi oululaispelaajan kautta yli päätyrajan.

Seuranneesta kulmapotkusta vierasjoukkue onnistui lopulta iskemään tasoitusmaalin. Mateo Miguezin antama kulmapotku leijaili rangaistuspilkun kohdalle ja Masar Ömer laukoi pallon akrobaattisesti päänsä korkeudelta takakulmaan. 50 minuutin jälkeen oltiin siis tilanteessa 1-1.

Punamustien riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä AC Oulu siirtyi uudelleen johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kemo Darboe yritti ohjata keskityksen kantapäällään maaliin, mutta pallo osui tolppaan ja kimposi siitä maaliviivalle. Paikalle ehti ensimmäisenä Stafsula, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliviivan yli.

AC Oulun 2-1-johtomaalin jälkeen vierasjoukkue sai kuitenkin oman pelinsä paremmin käyntiin ja otti kenttätapahtumat hallintaansa. PK-35 Vantaa piti palloa kotijoukkueen puolustusalueella ja onnistui luomaan hyviä painostusjaksoja oululaisten maalille.

Pallonhallinnastaan huolimatta Punamustilla oli vaikeuksia päästä AC Oulun rangaistusalueelle, mutta vieraille avautui silti muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Lähimpänä maalintekoa oli Rantanen, jonka taka-alakulmaan suuntautuneen laukauksen Marzuoli onnistui kuitenkin torjumaan.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin iskemään 3-1-maalin kesken Punamustien painostusjakson. Darboa sai liikaa tilaa keskialueella ja antoi hyvän pystysyötön vieraiden puolustuslinjan selustaan. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Toni Tahvanainen voitti juoksukilpailun Punamustien toppariparia vastaan ja nosti pallon yli vastaan tulleen Miikka Häkkisen.

Vierasjoukkue nousi kuitenkin 79. peliminuutilla jälleen maalin päähän. Rantanen ohitti jälleen oululaispuolustajan näyttävästi oikealla laidalla ja pääsi keskittämään. Nappikeskitys tavoitti Ömerin, joka puski pallon rangaistuspilkun kohdalta vasempaan alakulmaan.

Vain kaksi minuuttia kavennusmaalin jälkeen Pablo Couñagolla oli hyvä maalintekopaikka, kun hän pääsi kääntymään rangaistusalueella. Laukaus karkasi kuitenkin reilusti oululaismaalin yli. Toisessa päässä Alfred Mapokalla oli hyvä tilanne, mutta laukaus suuntautui sivuverkkoon. Lisämaaleja ei enää nähty, joten sarjapisteet jäivät Ouluun lukemin 3-2.

Tappiosta huolimatta Punamustien riveistä löytyi muutamia piristäviä onnistujia. Ömer pääsi ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana avauskokoonpanoon ja käytti tilaisuuden hienosti hyväkseen. Myös Rantanen esitti pirteitä otteita ja oli vaarallinen läpi ottelun.

Henkisesti vaikea takaiskumaali

Punamustien valmentaja Jose Riveiro myönsi, että vantaalaisilla oli avausjaksolla vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. Myös vastustajan aikainen johtomaali vaikeutti Punamustien iltaa.

– Se oli vaikea ottelu, sillä AC Oulu teki aikaisen maalin. Avausjaksolla olimme ensimmäiset 25 minuuttia vaikeuksissa, emmekä tunteneet oloamme turvalliseksi. Sen jälkeen saimme pelin paremmin kontrolliimme, mutta emme aiheuttaneet heille avausjaksolla ongelmia. Emme kyenneet pitämään palloa ja rakentamaan tilanteita, Riveiro kertasi avausjakson tapahtumia.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa pääsi paremmin peliin mukaan, mutta AC Oulu hyödynsi omat maalipaikkansa tehokkaasti. Etenkin 2-1-johtomaali heti Punamustien tasoituksen jälkeen oli Riveiron mukaan kova takaisku.

– Toisella jaksolla muutimme hieman pelaamistamme ja yritimme pelata pidempiä hyökkäyksiä. Mielestäni olimme toisella jaksolla parempia kuin AC Oulu, mutta heillä on paljon voimaa hyökkäyksessä. Kun hallitsimme peliä, he tekivät seuraavasta tilanteesta maalin. Se on henkisesti vaikeaa, kun tekee ensin kovan työn, mutta päästää heti takaiskumaalin, Riveiro totesi.

– Jatkoimme kuitenkin pelaamista ja taistelimme hyvin. Kolmannen maalin jälkeenkin pääsimme vielä peliin mukaan tekemällä toisen maalin. Meillä oli paikkamme myös lisämaaleihin. On kuitenkin vaikeaa voittaa pelejä, jos teemme tällaisia puolustusvirheitä.

Tappion jälkeen Riveiro suuntasi katseensa jo seuraaviin peleihin.

– Nyt meidän pitää vain jatkaa työntekoa ja valmistautua seuraavaan peliin. Yritämme kuntoutua ja saada loukkaantuneita pelaajia taas mukaan.

Illan positiivisimmasta peliesityksestä vastasi Masar Ömer, joka hyödynsi kauden ensimmäisen avauskokoonpanopaikkansa hienosti viimeistelemällä kaksi maalia. Myös Riveiro kiitteli Ömerin hyviä otteita.

– ”Maskin” suoritus oli pelin paras asia. Ei ainoastaan hänen maaliensa takia, vaan hän pelasi muutenkin erittäin ammattimaisesti vieraalla pelipaikalla. Se oli erittäin hyvä suoritus. Ajoitus oli hyvä, sillä loppukauden aikana tarvitsemme kaikkia pelaajiamme.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat lauantaina 29.8. Silloin pelataan jälleen Myyrmäen jalkapallostadionilla, kun vastaan asettuu Vasa IFK.


AC Oulu – PK-35 Vantaa 3-2 (1-0)

”Nyt meidän pitää vain jatkaa työntekoa ja valmistautua seuraavaan peliin.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
7 Daniel Rantanen
8 Mateo Miguez
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
14 Bob Diasonama (87´ Vili Lankinen)
20 Biran Jeng
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
38 Pablo Couñago

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen
13 Mnwas Awari
17 Vili Lankinen
80 Ahmed Said Ahmed

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.