UUTISET

Naisten sarjapelit jatkuvat lauantaina Myyrmäessä

20.8.2015

Viime viikolla Mestarien liigaa pelannut PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue palaa viikonloppuna jälleen arkeen, kun kotimainen Naisten Liiga jatkuu Myyrmäessä. Sarjapelit jatkuvat mielenkiintoisella ottelulla, sillä Punamustien vieraaksi saapuu sarjan kärkipään joukkueisiin lukeutuva Pallokissat. Ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 228. klo 16.00 alkaen.

Naisten Liigan runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi sarjakierrosta ennen sarjan jakautumista ylä- ja alaloppusarjaan. Yläloppusarjan joukkueet ovat jo selvillä, mutta viimeisten kierroksien aikana haetaan jo asetelmia jatkopeleihin. PK-35 Vantaa pääsee viimeisille runkosarjakierroksille mukavista asetelmista, sillä Punamustien etumatka sarjakakkoseen Åland Unitediin on jo 11 pistettä.

Punamustien eteneminen on ollut tähän mennessä vakuuttavaa, sillä joukkue ei ole hävinnyt sarjapeleissä vielä otteluakaan. Lisäksi PK-35 Vantaa on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Lauantain otteluun joukkue lähtee Mestarien liigan ottelut mukaan lukien kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Lauantain vierasjoukkue Kuopion Pallokissat sen sijaan löytyy sarjataulukon neljänneltä sijalta. Sarjapisteet ovat myös kuopiolaisille todella tärkeitä, sillä Naisten Liigan mitalitaistelu on jopa poikkeuksellisen tasainen. PK-35 Vantaata lukuun ottamatta kaikki muut viisi yläloppusarjaan etenevää joukkuetta ovat sarjataulukossa kolmen pisteen sisällä.

Pallokissat aloitti kauden tappiolla, mutta voitti sen jälkeen peräti seitsemän ottelua putkeen. Heinäkuuhun asti Pallokissat eteni Punamustien kanssa lähes tasatahtiin sarjakärjessä, mutta kuudesta viimeisestä ottelustaan kuopiolaiset ovat voittaneet vain yhden. Kauden toiseen keskinäiseen otteluun lähdettäessä joukkueiden välimatka on kasvanut jo 13 pisteeseen.

Kuopiolaisten edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kuukausi, mutta viime viikonloppuna Pallokissat onnistui katkaisemaan tappioputkensa 2-2-kotitasapelillä Åland Unitedia vastaan. Pallokissoilla on ollut kesän aikana vaikeaa myös kotikentällään, sillä vahvan alkukauden jälkeen joukkue on hävinnyt kotonaan Ilvekselle ja HJK:lle.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kahteen otteeseen Kuopiossa, mutta lauantaina on vuorossa ensimmäinen kohtaaminen Myyrmäessä. Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin jo huhtikuussa, kun PK-35 Vantaa pudotti Pallokissat Suomen Cupista. Sanna Saarinen teki 0-1-johtomaalin rangaistuspotkusta, mutta Pallokissojen Olga Ahtiainen tasoitti pelin toisella puoliajalla. Lopulta ottelu ratkesi Punamustien eduksi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Kesäkuun puolivälissä joukkueet kohtasivat sarjaottelun merkeissä. Tuolloin Kuopiossa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Heidi Pihlaja vei Punamustat avausjaksolla johtoon rangaistuspilkulta, mutta Tiia Savolainen tasoitti 73. peliminuutilla loppunumeroiksi 1-1. Huomionarvoista kahdessa aiemmassa kohtaamisessa on se, että PK-35 Vantaa ei ole vielä onnistunut tekemään pelitilannemaalia Pallokissojen verkkoon.

Pallokissojen riveissä suurinta maalintekovastuuta ovat kantaneet 14 maalia tehnyt Signy Aarna ja yhdeksän kertaa osunut Ella-Rosa Huusko. Punamustien paras maalintekijä sen sijaan on viime viikkoina vahvaan vireeseen päässyt Sanna Saarinen, joka on onnistunut Naisten Liigassa maalinteossa kymmenen kertaa. Sanni Franssi, Vilma Hakala ja Hanne Ojanperä ovat yltäneet kahdeksaan täysosumaan.
Joukkueen kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla hyvä, sillä kaikki pelaajat ovat terveinä.

Pallokissat on sytyttävä vastustaja

Punamustille lauantain ottelu on paluu arkeen, kun Mestarien liigan koitosten jälkeen pelataan jälleen kotimaista Naisten Liigaa. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen kuitenkin uskoo, että hänen joukkueensa osaa asennoitua tuleviin peleihin oikein. Väisäsen mukaan Pallokissat on pelaajille sytyttävä vastustaja.

– Toivottavasti pelaajilla ei ole mitään hyvän olon tunnetta hyvästä saavutuksesta. Se pitää pystyä nollaamaan täysin ja keskittyä tuleviin peleihin. Se on nyt tärkeintä.

– On hyvä, että vastaan tulee juuri Pallokissat, sillä viime kohtaamisen tasapelistä jäi vähän hampaankoloon. Pelaajat syttyvät varmasti tälläkin kertaa Pallokissoja vastaan. Se on aika samantyylinen joukkue kuin Ilves ja joukkueessa on samantyylisiä pelaajia. En usko, että meillä on vaikeuksia motivoida pelaajia tähän peliin, Väisänen totesi.

Pallokissojen vaikeudet alkoivat samoihin aikoihin, kun tärkeä puolustaja Katariina Naumanen siirtyi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan. Väisäsen mukaan kuopiolaisjoukkue on kuitenkin jo toipumassa menetyksestään.

– Pallokissat on saanut hiljalleen joukkojaan kasaan, vaikka alakerran johtaja lähti.

Yläloppusarjan lähestyessä Naisten Liigan kärkipää on todella tasainen. Punamustien takana peräti viisi joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisään. Väisäsen mukaan luvassa saattaa olla jopa Naisten Liigan kaikkien aikojen mielenkiintoisin loppusarja.

– Nämä ovat myös meille tärkeitä pelejä. Viime vuosina on nähty, että selkeä piste-ero ei vielä tarkoita sitä, että oltaisiin myös kauden päättyessä sarjakärjessä. Jokainen peli on yhtä tärkeä. Meillä on kuitenkin kaikki omissa käsissämme, mikä on hyvä asia, Väisänen muistutti.

Joukkueet ovat kohdanneet kilpailullisissa otteluissa jo kahdesti tänä vuonna, mutta Punamustat ei ole vielä onnistunut iskemään pelitilannemaalia Pallokissojen verkkoon. Molemmat osumat ovat syntyneet rangaistuspilkulta.

– Nyt on toivottavasti aika tehdä maaleja. Viime vuonnakin nämä pelit olivat maalien valossa aika tiukkoja, vaikka hallitsimme pelejä. Edellisissä peleissämme olemme tehneet paljon maaleja. Toivottavasti nälkää on yhä ja saamme luotua paikkoja. Se on varmaa, että tilanteita ei tule samaan tahtiin kuin edellisissä peleissä, Väisänen sanoi viitaten Punamustien viime viikkojen tuloksiin.

PK-35 Vantaa-Pallokissat pelataan lauantaina 22.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisilta 7 euroa ja alennusryhmäläisiltä 4 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.