UUTISET

Mestarien liigan otteluparit arvotaan huomenna

19.8.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue selvitti sunnuntaina karsintaturnauksen voittajana tiensä Mestarien liigan ensimmäiselle kierrokselle. Huomenna on edessä jälleen mielenkiintoinen päivä, sillä Punamustien seuraava vastustaja ratkeaa iltapäivällä.

Pudotuspelimuotoisesti pelattavan Mestarien liigan otteluparit arvotaan huomenna klo 14.30 Suomen aikaa Sveitsin Nyonissa. Marko Kolsi matkaa PK-35 Vantaan edustajana paikan päälle seuraamaan arvontaa.

Joukkueet on jaettu arvonnassa ranking-sijoituksensa perusteella sijoitettuihin ja sijoittamattomiin. PK-35 Vantaa on arvonnassa sijoittamaton joukkue, joten vastaan tulee joku sijoitetuista joukkueista. Tässä vaiheessa mahdollisia vastustajia on siis kaikkiaan 16.

Saksalais- ja ranskalaisseurat jälleen suosikkeja

Kovimmat mahdolliset vastustajat tulevat eurooppalaisen naisjalkapallon mahtimaista Saksasta ja Ranskasta. Naisten Mestarien liigan hallitseva mestari on saksalainen FFC Frankfurt, joka on neljällä mestaruudellaan myös kilpailun menestynein joukkue. Saksan Bundesligan kovasta tasosta kertoo se, että FFC Frankfurt jäi kotimaisessa sarjassaan viime kaudella kärkikaksikon ulkopuolelle. Hallitsevana mestarina se pääsi kuitenkin Mestarien liigaan puolustamaan titteliään.

Saksan mestaruutta juhli viime kauden päätteeksi 39 vuoden tauon jälkeen FC Bayern München, joka nousee kovaa vauhtia kohti maanosan huippua. Miesten puolella menestymään tottunut baijerilaisseura haluaa nyt saavuttaa saman aseman myös naisjalkapallon puolella. Suomalaisittain Bayern olisi mielenkiintoinen vastustaja, sillä joukkueen maalia vartioi Suomen A-maajoukkuemaalivahti Tinja-Riikka Korpela.

Mestarien liigan kolmas saksalaisjoukkue on VfL Wolfsburg, joka on viimeisen neljän vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Bundesligan kärkisijoilla. Wolfsburg on julinut myös kahta Mestarien liigan voittoa, sillä se voitti kaksi peräkkäistä mestaruutta kausina 2012-2013 ja 2013-2014.

Ranskan puolelta mukana ovat Olympique Lyonnais ja Paris Saint-Germain. Peräti yhdeksän Ranskan mestaruutta putkeen voittanut Lyon on ranking-pisteidensä myötä Mestarien liigan ensimmäiseksi sijoitettu joukkue. Lyon on juhlinut kilpailun voittoa kahdesti ja ollut niin ikään kahdesti loppuottelun häviävänä osapuolena.

PSG sen sijaan on Ranskan liigassa Lyonin varjoon, mutta viime keväänä se eteni Mestarien liigassa aina loppuotteluun asti. Pokaali jäi kuitenkin saavuttamatta, kun FFC Frankfurt vei lisäaikamaalin turvin tiukan ottelun nimiinsä

Mahdollisia vastustajia kymmenestä eri maasta

Pohjoismaista mukana on Punamustien lisäksi neljä joukkuetta. Tanskasta mukana ovat Fortuna Hjørring ja Brøndby IF, jotka ovat vuodesta 2002 lähtien jakaneet kaikki maansa mestaruudet keskenään. Kööpenhaminassa majaansa pitävä Brøndby IF on voittanut 2000-luvun mestaruuksista peräti yhdeksän, mutta tällä hetkellä hallitseva mestari on pohjoisjyllantilainen Fortuna Hjørring, jonka riveissä pelaa myös Suomen A-maajoukkuepelaaja Nora Heroum.

Ruotsia sen sijaan edustavat Malmön kaupunginosaseura FC Rosengård ja KIF Örebro. Skånelaisseuran nimi on muuttunut tiuhaan tahtiin viime vuosina, mutta se on siitä huolimatta voittanut neljä viidestä viimeisimmästä Ruotsin mestaruudesta. Susanna Lehtisen ja Sanna Talosen edustama KIF Örebro sen sijaan selviytyi naisten Mestarien liigaan ensimmäistä kertaa.

Myös Venäjän kuuden joukkueen pääsarjasta on mukana kaksi joukkuetta. Hallitseva mestari Zvezda-2005 selviytyi kaudella 2008-2009 jopa tuolloin kaksiosaisena pelattuun loppuotteluun, mutta permiläisseura jäi jo avausosassa pahasti saksalaisen Duisburgin jalkoihin. Toinen venäläisedustaja on Moskovan lähellä majaansa pitävä Zorkiy Krasnogorsk.

Lisäksi mukana ovat viisinkertainen Italian mestari Bardolino Verona, neljä viimeisintä Espanjan mestaruutta voittanut FC Barcelona ja kahden edelliskauden päätteeksi Englannin mestariksi kruunattu Liverpool FC. Myös yhdeksän kertaisella Skotlannin mestarilla Glasgow Cityllä ja peräti 18 Sveitsin mestaruutta eri nimillä voittaneella FC Zürichilla on meneillään pitkä mestaruusputki.

Punamustien pelaajat toivovat pohjoismaista vastustajaa

Otteluparien arvonta on myös pelaajille jännittävä tilaisuus. Ennakkospekulaatiot tulevasta vastustajasta käyvät jo kuumina ja lähes jokaisella pelaajalla on varmasti omat toiveensa arvontatuloksen suhteen. Moni Punamustien pelaajista toivoo tanskalaista tai ruotsalaista vastustajaa. Saksalais- ja ranskalaisseurat sen sijaan haluttaisiin vielä tässä vaiheessa välttää.

Eveliina Parikka:

– Itse pelaisin mielelläni jompaa kumpaa tanskalaista joukkuetta, ruotsalaista KIF Örebrota tai Italian Bardolino Veronaa vastaan, miksei jopa Liverpoolia. Siten pääsisimme oikeasti mittaamaan tämänhetkisen tasomme tasaväkisemmässä ottelussa kuin esimerkikiksi Lyonia vastaan.

Jenna Korhonen:

– Kaikki vastustajat ovat kovia, mutta itse haluaisin pelata mieluiten tanskalaisia tai italialaista Veronaa vastaan. Taso on kaikissa peleissä kova, mutta naisjalkapallossa erot esimerkiksi Tanskan ja Suomen välillä eivät ole yhtä suuria kuin Saksan ja Suomen välillä. Olisi kivaa päästä pelaamaan sellaista joukkuetta vastaan, joka ei ole naisten Mestarien liigan kestomenestyjä tai voittajasuosikki.

Paula Myllyoja:

– Kaikki vaikuttavat kovilta joukkueilta, ja tulevista matseista tulee varmasti upeita! Ruotsin ja Tanskan joukkueet olemme viime vuosina kohdanneet ja ne vaikuttavat voitettavissa olevilta. Saksan ja Ranskan joukkueita kohtaamme kuitenkin toivottavasti vasta seuraavilla kierroksilla.

Tia-Maria Jaakonsaari:

– Lyonia, espanjalaisia ja englantilaisia vastaan olemme jo pelanneet. Olisi kiva pelata omantasoista vastustajaa vastaan, eikä kohdata esimerkiksi Lyonia heti ensimmäisenä. Ehkä lähtisin hakemaan miesten puolelta suosikkiseurojani eli Liverpoolia ja Barcelonaa, mutta uskon kaikkien olevan kovia.

– Pärjäisimme ehkä paremmin pohjoismaalaisia vastaan, mutta en haluaisi käyttää tällaista tilaisuutta niihin. Jos saisin valita Fortuna Hjørringin ja Barcelona väliltä, ottaisin Barcelonan, vaikka Fortunaa vastaan meillä olisi mielestäni selvästi paremmat mahdollisuudet.

– Mukana on selvästi sellaisia joukkueita, jotka voimme voittaa. Sitten joukossa ovat kolme pahinta eli Lyon, Wolfsburg ja Bayern, joita vastaan olisi muuten kiva pelata.

Sanna Saarinen:

– En osaa nimetä yhtä tiettyä toivevastustajaa. Tietenkään en toivoisi heti ensimmäisenä vastaan Lyonia tai muita ihan kärkijoukkueita, mutta kaikki tuossa joukossa ovat todella kovia ja oman pelaamisemme on kehityttävä todella paljon, jos mielimme jatkoon.

– Toisaalta olisi mukavaa päästä pelaamaan jotain pohjoismaista joukkuetta vastaan ja testaamaan naapurimaiden tasoa. Toisaalta taas olisi myös hienoa päästä pelaamaan esimerkiksi italialaisia vastaan, sillä he pelaavat varmasti hyvin erityyppistä jalkapalloa.

Naisten Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen otteluparit arvotaan huomenna klo 14.30 Suomen aikaa Sveitsin Nyonissa. Ottelut pelataan 7.-8.10. ja 14.-15.10. PK-35 Vantaa pelaa otteluparin ensimmäisen ottelun kotikentällään.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.