UUTISET

PK-35 Vantaa kohtaa AC Oulun kolmannen kerran

17.8.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen ottelut miesten Ykkösessä jatkuvat jälleen keskiviikkona vierasottelulla AC Oulua vastaan. Samalla käynnistyy Ykkösen viimeinen sarjakolmannes. Ottelu pelataan keskiviikkona 19.8. klo 18.30 Raatin stadionilla Oulussa.

Edellisissä otteluissaan PK-35 Vantaa kärsi tappiot JJK:lle ja TPS:lle, joten joukkue lähtee ensimmäistä kertaa tällä kaudella peliin kaksi tappiota niskassaan. Sarjatilanteen valossa Punamustien lähtökohdat ovat kuitenkin edelleen varsin kelvolliset, sillä piste-eroa sarjakärki PS Kemiin on vain neljä pistettä. Sarjakauden kahden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen Punamustat majailee sarjataulukossa neljännellä sijalla.

Keskiviikon vastustaja AC Oulu löytyy sarjataulukosta heti Punamustien perästä viidenneltä sijalta. PK-35 Vantaa on neljä pistettä edellä, mutta AC Oulu on pelannut yhden ottelun vähemmän. AC Oulu aloitti kautensa heikosti, mutta kesän aikana oululaiset ovat parantaneet otteitaan ja hiipineet hiljalleen kohti kärkisijoja.

Etenkin kotikentällään oululaiset ovat olleet todella vahvoja, sillä kahdeksasta kotiottelustaan joukkue on voittanut peräti kuusi ja pelannut kerran tasan. Toistaiseksi ainoa kotitappio on tullut juuri Punamustia vastaan. Punamustien vieraspeliotteet sen sijaan ovat olleet varsin vaihtelevia. Yhdestä vierasottelustaan PK-35 Vantaa on voittanut neljä, hävinnyt neljä ja pelannut kertaalleen tasan.

Tällä hetkellä AC Oulu on hyvässä vireessä, sillä kesäkuun viimeisen viikonlopun jälkeen joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan. Edellisessä ottelussaan AC Oulu pelasi maalittoman tasapelin JJK:n vieraana. Sitä ennen oululaiset kaatoivat kotikentällään ensin PS Kemin ja viikkoa myöhemmin EIF:n.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti tällä kaudella. Sarja-avauksessaan PK-35 Vantaa haki 1-3-vierasvoiton Oulusta Yerai Vilaboan ja kahdesti osuneen Carlos Portelan maaleilla. Kesäkuussa Punamustat pelasi Lucas Garcian ulosajon myötä pitkään vajaamiehisenä, mutta voitti siitä huolimatta lukemin 4-1. Pablo Counago osui kahdesti ja Mateo Miguez kerran. Ottelun näyttävimmästä osumasta vastasi kuitenkin Punamustien neljännen maalin tykittänyt Daniel Rantanen.

Oululaisten riveistä Punamustien verkkoon ovat osuneet avausottelussa onnistunut Toni Tahvanainen ja Myyrmäessä lohdutusosuman viimeistellyt Morten Gerster Peipinen.

AC Oulun paras maalintekijä on kuudesti osunut Kemo Darboe. Lisäksi Tahvanainen on yltänyt kolmeen osumaan. Punamustien paras viimeistelijä on ollut 12 maalia iskenyt Counago. Miguez on iskenyt viidesti.

Punamustien kokoopanotilanne ei ole vierasotteluun lähdettäessä aivan paras mahdollinen, sillä Garcia ja Konsta Rasimus ovat TPS-pelissä täyttyneiden varoitustiliensä johdosta pelikiellossa. Lisäksi joukkueessa on muutamia loukkaantumishuolia, mutta vammoista kärsivien pelaajien pelikuntoa arvioidaan vielä tulevien päivien aikana.

Joukkueet tuntevat toisensa hyvin

Punamustien espanjalaisvalmentaja Jose Riveiron mukaan AC Oulu on Punamustille kova haaste etenkin kotikentällään. Lisäksi joukkue on tällä hetkellä hyvässä vireessä.

– Siitä tulee vaikea ottelu, sillä Oulu on aina vaikea paikka pelata. He ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä. Luulen AC Oulun olevan tällä hetkellä JJK:n ohella sarjan kovavireisimpiä joukkueita. Uskon, että siitä tulee täysin erilainen peli kuin avauskierroksella, Riveiro arvioi.

– Tunnemme toisemme kahden kohtaamisen jälkeen hyvin, joten tämä on hyvin kilpailuhenkinen ottelupari.

PK-35 Vantaa joutuu lähtemään keskiviikon otteluun ilman Garcia ja Rasimusta, jotka ovat korttitilinsä täyttymisen vuoksi pelikiellossa. Riveiron mukaan kahden tärkeän pelaajan puuttumiselle ei kuitenkaan pidä antaa liikaa painoarvoa.

– Tämä on tavallinen tilanne tässä vaiheessa kautta. Kaikilla joukkueilla on samanlaisia ongelmia. Meidän pitää olla tällaiseen tilanteeseen valmiina löydettävä siihen ratkaisu. Meillä on riittävästi pelaajia taistellaksemme sarjapisteistä.

Joukkueet ovat kohdanneet AC Oulun tällä kaudella jo kahdesti, joten vastustajan vahvuudet ovat jo hyvin tiedossa. Vastaan asettuu hyvä joukkue, jonka viime viikot ovat sujuneet tuloksellisesti todella hyvin.

– He ovat tällä hetkellä hyvällä jalalla liikkellä. Heillä on vahvoja pelaajia, jotka ovat nyt hyvässä kunnossa. Heillä on paljon hyökkäysvoimaa. Molemmat hyökkääjät ovat vahvoja ja nopeita. Lisäksi heillä on pelaajia, kuten Stafsula ja Peipinen, jotka nousevat hyvin rangaistusalueelle toisesta aallosta.

– AC Oululla on nyt hyvä henki päällä. He ovat hyvässä iskussa, Riveiro tiivisti.

AC Oulu-PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 19.8. klo 18.30. Raatin stadionilla Oulussa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot