UUTISET

Miehet matkaavat huomenna Turkuun

14.8.2015

PK-35 Vantaan ottelut miesten Ykkösessä jatkuvat jälleen huomenna, kun edessä on vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan. Kyseessä on jälleen Ykkösen kärkipään kamppailu, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla kaksi ja neljä. Ottelu pelataan lauantaina 15.8. klo 17.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

Punamustien lähtökohdat viikonloppuun ovat hyvät, sillä joukkue majailee sarjataulukossa toisena vain pisteen kärkijoukkue PS Kemiä perässä. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa kärsi kuitenkin katkeran kotitappion JJK:lle, joten vantaalaiset haluavat varmasti palata huomenna takaisin voittokantaan.

TPS sen sijaan lähtee viikonloppuun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Eroa Punamustiin on kuitenkin vain yksi piste. Mustavalkoisilla on 17 sarjapelistä tilillään yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Edellisessä ottelussaan TPS pelasi 1-1-tasapelin Hakan vieraana.

Lauantain ottelussa kohtaavat Ykkösen paras hyökkäys ja paras puolustus. PK-35 Vantaa on 31 maalillaan tehnyt sarjassa eniten maaleja yhdessä Hakan kanssa. TPS sen sijaan on päästänyt sarjassa selvästi vähiten maaleja. Turkulaiset ovat päästäneet tällä kaudella sarjapeleissään vain yhdeksän maalia, joista peräti neljä on PS Kemin tekemisä.

Kotijoukkueena TPS on sarjan keskikastia. Turkulaiset ovat voittaneet kahdesta kotipelistään peräti viisi, mutta niiden vastapainoksi TPS on hävinnyt kotonaan kolmesti. PK-35 Vantaa sen sijaan on  Ykkösen kolmanneksi paras vierasjoukkue. Kahdeksasta vierasottelustaan se on voittanut puolet, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmesti.

Kärkijoukkueiden keskinäisissä otteluissa molemmilla on ollut tähän asti vaikeaa. Jos tarkastellaan sarjan neljän kärkijoukkueen keskinäisiä otteluita, on PK-35 Vantaa onnistunut maalinteossa vain kerran. Punamustien toistaiseksi ainoasta kärkijoukkueiden verkkoon isketystä maalista on vastannut JJK:ta vastaan osunut Pablo Couñago.TPS:n tilasto on vielä murheellisempi, sillä turkulaiset eivät ole osuneet muita kärkijoukkueita vastaan vielä kertaakaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo kesäkuun puolivälissä, jolloin Myyrmäessä päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Ottelun merkittävimmäksi tilastomerkinnäksi jäi lopulta TPS:n Juri Kinnusen ulosajo 79. peliminuutilla.

Punamustien paras maalintekijä on 12 kertaa osunut Couñago, joka johtaa koko sarjan maalintekijätilastoa. Mateo Miguez on osunut viiteen otteeseen. TPS:n ahkerin maalintekijä on sen sijaan ollut viisi maalia viimeistellyt Jussi Aalto. Neljään maaliin ovat yltäneet Mikko Hyyrynen ja Matej Hradecky.

Punamustien lopullinen kokoonpanotilanne selviää vasta huomenna. Yerai Vilaboa on ottelusta varmuudella sivussa, mutta muiden pelaajien tilannetta tarkastellaan uudelleen vielä pelipäivän aamuna.

Kärkikamppailua toisensa perään                                      

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi odottaa huomista ottelua hyvillä mielin. Hänen mukaansa ottelusta on lupa odottaa hyvää peliä.

– Näyttää siltä, että taas on kärkimatsi luvassa. Viimeisistä peleistä varmaan vähintään puolet tulevat olemaan aika pitkälti kärkikamppailuja ja puolet sitten putoamistaistelua. Henkilökohtaisesti odotan peliä hyvällä fiiliksellä. Uskon ja toivon, että pelaajat ovat samalla linjalla, Kuqi totesi.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuussa Myyrmäessä maalittomaan tasapeliin. Kuqi ei tuolloin ollut ottelussa paikalla, mutta hän näki ottelun videolta.

– TPS oli täällä aika puolustavalla taktiikalla. Meillä oli avaimet käsissämme, mutta maali jäi tekemättä. Se oli meille silloin kauden ensimmäinen tasapeli. Se on TPS:n tapa pelata. He olivat silloin voittaneet viisi ottelua putkeen päästämättä maaliakaan, Kuqi muisteli.

– Nyt siitä tulee varmasti ihan erilainen peli. Pelkillä tasapeleillä ei enää pääse kovin pitkälle. Pisteitä pitää yrittää saada. He pelaavat nyt kotikentällään, joten saa nähdä, miten he lähtevät pelaamaan.

Punamustien valmennus on katsonut TPS:n edellisiä pelejä videolta ja käynyt tulevan vastustajan pelaamista läpi. Samalla Kuqi kuitenkin muistuttaa, että jalkapallossa asiat ovat usein pienestä kiinni.

– Olemme katsoneet tarkkaan heidän JJK-kotitappiotaan ja viime kierroksen Haka-pelissä olin paikan päällä. Meillä on selkeä kuva heidän pelaamisestaan. Meillä on selvä ajatus siitä, mitä haemme ja miten lähdemme peliin, Kuqi kertoi.

– Minun ajatukseni ja toteutus kentällä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Paljon riippuu siitä, miten peli alkaa, kumpi tekee ensimmäisen maalin ja mihin aikaan se syntyy. Kärkikamppailut ovat tiukkoja, kun joukkueiden välillä ei ole älytöntä eroa.

Kuqi ei anna painoarvoa tilastolle, jonka mukaan TPS:llä ja Punamustilla on ollut vaikeaa juuri kärkijoukkueiden keskinäisissä peleissään. Kuqin mukaan olennaisinta on keskittyä pelipäivänä joukkueen omaan tekemiseen.

– Tilastot ovat tilastoja. En kiinnitä niihin hirveästi huomiota. Jos katsomme maalipaikkoja ja pelinhallintaa, emme olisi varmaan hävinneet tilastojen perusteella tällä kaudella yhtään peliä. En kauheasti luota tilastoihin. Pelipäivän vire ratkaisee.

TPS-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 15.8. klo 17.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot