UUTISET

Punamustien seuraava haaste tulee Latviasta

12.8.2015

PK-35 Vantaan ottelut naisten Mestarien liigassa jatkuvat jo huomenna, kun turnausemännät kohtaavat latvialaisen Rīgas Futbola Skolan. Punamustien turnaus alkoi vakuuttavalla 9-0-voitolla, joten toiseen turnausotteluun päästään todella mukavista lähtökohdista. Ottelu pelataan torstaina 13.8. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Mestarien liigan ottelutahti on kova, sillä neljän joukkueen turnaus viedään läpi kuudessa päivässä. Joukkueiden palautumisaika jää siis lyhyeksi, kun pelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen jo huomenna.

Punamustien turnaus ei olisi voinut alkaa paremmin, sillä joukkue otti heti avausottelussaan suurinumeroisen voiton slovakialaisesta FC Nove Zamkysta. Ottelu eteni avauspotkusta lähtien vahvasti Punamustien komennossa, mikä konkretisoitui nopeasti myös tulostaululla. Hanne Ojanperän kolmannella peliminuutilla  viimeistelemä avausmaali avasi Punamustien maalihanat ja siivitti emännät lopulta peräti 9-0-voittoon.

Ensimmäiset kuusi osumaa syntyivät jo ottelun avausjaksolla, kun Ojanperä, Sanna Saarinen ja Sanni Franssi osuivat kahteen otteeseen. Toisella jaksolla tahti hiipui hieman, mutta Punamustat onnistui siitä huolimatta iskemään vielä kolme lisämaalia. Kotijoukkueen pelaajista maalin makuun pääsivät vielä Iina Salmi ja Eveliina Parikka. Yksi osuma kirjattiin slovakialaisten omaksi maaliksi. Upean voiton myötä PK-35 Vantaa aloitti naisten Mestarien liigan vuosien 2011, 2012 ja 2013 tapaan suurinumeroisella voitolla.

Punamustien terveystilanne on torstain ottelun alla hyvä, sillä ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on edelleen loukkaantumisen vuoksi sivussa. Muut pelaajat ovat pelikuntoisia.

Rīgas Futbola Skola                                                        

Punamustien huominen vastustaja Rīgas Futbola Skola tulee Latvian pääkaupungista Riiasta, joka tunnetaan lukuisien puistojensa takia myös Baltian Pariisina. Väinäjoen varrella sijaitseva noin 700 000 asukkaan kaupunki tunnetaan etenkin kauniista vanhastakaupungistaan ja Laima-suklaasta.

Latvian viiden joukkueen sarja on hyvin pääkaupunkikeskeinen, sillä joukkueista peräti kolme pitää majaansa Riiassa. Rīgas FS on voittanut maansa mestaruuden kausina 2013 ja 2014. Riikalaiset pääsevät kuitenkin juhlimaan kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan jo muutaman viikon kuluttua. Mestarien liigaan Rigas FS osallistuu nyt toista kertaa.

Latvian pääsarjan päätöskierros pelataan syyskuun alussa, mutta Rīgas FS on jo varmistanut mestaruutensa. Se on voittanut kaikki 11 sarjaotteluaan hurjalla maalierolla 58-3. Huomionarvoista Rigas FS:n päästämissä maaleissa on se, että ne tulivat kaikki heinäkuun puolivälin kärkikamppailussa Liepajaa vastaan. Viimeisessä ottelussaan ennen Mestarien liigaa Rigas FS kaatoi kaikki ottelunsa hävinneen sarjajumbo Rīgas FS/Cerīban maalein 10-0.

Rīgas FS oli Mestarien liigassa mukana myös viime vuonna, jolloin seura toimi myös turnauksen järjestäjänä. Kotikenttäedusta huolimatta kyyti oli kylmää, sillä latvialaiset hävisivät kaikki kolme otteluaan tylyllä maalierolla 0-20. Turkkilaista Konak Belediyesporia vastaan tuloksena oli 11-0-tappio ja valkovenäläistä FC Minskiä vastaan lukemiksi kirjattiin 7-0. Lohkovoiton vienyttä FC Zürichiä vastaan Rīgas FS venyi kuitenkin siedettävään 2-0-tappioon.

Myös tämän vuoden turnaus alkoi latvialaisittain mollivoittoisesti, sillä se kärsi 4-1-tappion ukrainalaisella WFC Kharkiville. Harkovalaiset karkasi jo avausjaksolla 4-0-johtoon, mutta riikalaiset taistelivat pelin hyvällä asenteella loppuun asti ja onnistuivat iskemään toisella jaksolla yhden kavennusmaalin. Puolustaja Anastasija Rocānen iskemä osuma oli samalla riikalaisten historian ensimmäinen osuma naisten Mestarien liigassa.

Vastassa puolustava joukkue

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen odottaa huomista ottelua hyvillä mielin. Joukkueen turnaus alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, joten lähtökohdat toiseen turnausotteluun ovat mainiot.

– Kaikki on omissa käsissämme ja saimme avausottelusta hyvän maalieron. Sillä saattaa olla turnauksen lopussa jopa merkitystä, Väisänen muistutti.

Huomisiltana vastaan asettuu latvialainen Rigas Futbola Skola, jonka avausottelun Väisänen näki tiistaina. Riikalaisjoukkue taisteli kunniakkaasti pelin loppuun asti, mutta kärsi 4-1-tappion ukrainalaiselle WFC Kharkiville.

– Huominen vastustajamme on oletettavasti vähän heikompi kuin eilinen vastustajamme. Ukrainalaisia vastaan pelatun pelin perusteella on kuitenkin vaikea sanoa mitään, sillä siinä ei ollut kovin kova tempo. Se oli aika rauhallista pelaamista kuumalla ilmalla. Se onkin jo ihan toinen juttu, miten paljon he pystyvät laittamaan kampoihin huomenna viileämmällä kelillä.

– Kyseessä ei ollut kovin pelaava joukkue. He varmasti puolustavat tiukasti, kuten he puolustivat myös ukrainalaisia vastaan. Välillä rangaistusalueella oli jopa melkein koko joukkue. Omalta alueelta pois pääseminen oli heille kuitenkin etenkin avausjaksolla tosi vaikeaa, Väisänen kertoi.

Riikalaisten riveistä nousi esiin muutamia yksilöitä, joiden kanssa Punamustien pitää Väisäsen mukaan olla tarkkana.

– Heidän maalivahtinsa on mielestäni parempi kuin FC Nove Zamkylla. Hän ei lähde kovin paljoa ulos maaliltaan, mutta on tosi hyvä sillä alueella, mihin hän pääsee hyppäämään. Lisäksi heillä on hyvä toppari, joten joudumme varmasti pelaamaan maalintekopaikkoja aika paljon maata pitkin. Heidän topparinsa pystyy varmasti putsaamaan aika paljon palloja omalta pelialueeltaan.

– Heidän selkeästi paras pelaajansa on keskialueen Renate Fedotova. Jos hänelle antaa tilaa potkaista pallo linjan taakse, voi aina syntyä vaarallisia tilanteita. Heidän kärkipelaajansa pääsi viimeksikin pari kertaa läpi, Väisänen sanoi.

Lisäksi Väisänen painotti, että latvialaisille ei kannata antaa erikoistilanteita, sillä Rigas FS:n kavennusmaali WFC Kharkivia vastaan syntyi nimenomaan erikoistilanteesta. Toppari Rocane nousi tilanteeseen vahvasti ja puski pallon sisään.

– Tuollaista joukkuetta vastaan täytyy vain pitää pallo liikkeessä, juoksuttaa heitä ja etsiä tyhjiä koloja. He varmaan sumputtavat keskustan aika tukkoon, joten menemme varmaan enemmän laitojen kautta. Sieltä voimme sitten antaa matalia keskityksiä maalille ja ajaa itse sisään, Väisänen tiivisti.

 

PK-35 Vantaa-Rīgas Futbola Skola pelataan torstaina 13.8. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Toinen turnauspäivä alkaa jo klo 14.30 FC Nove Zamkyn ja WFC Kharkivin välisellä ottelulla. Molemmat ottelut kattavia päivälippuja on saatavilla stadionin lipunmyynnistä ottelupäivänä. Päivälipun hinta on aikuisille 10 euroa ja alennusryhmäläisille 5 euroa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot