UUTISET

Punamustien turnaus alkaa FC Nove Zamkya vastaan

10.8.2015

Kauan odotetut naisten Mestarien liigan pelit alkavat vihdoin huomenna. PK-35 Vantaa pelaa tiistain iltapelissä slovakialaista FC Nove Zamkya vastaan. Ottelu pelataan huomenna 11.8. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Emäntäjoukkue pääsee turnaukseen mukavista asetelmista, sillä PK-35 Vantaa johtaa Naisten Liigaa selvällä erolla kovimpiin haastajiinsa nähden.   Kotimaan pelit ovat siis sujuneet tuloksellisesti loistavasti, mutta Mestarien liigassa Punamustilla on edessään erilainen testi toistaiseksi tuntemattomia vastustajia vastaan.

Punamustien kenraaliharjoitus oli voitokas, sillä Merilappi United kaatui lauantaina Myyrmäessä maalein 6-1. Kaiken kaikkiaan PK-35 Vantaalla on ennen turnausta allaan viisi peräkkäistä voittoa, joten joukkueen vireystila ja itseluottamus ovat varmasti kohdillaan.

PK-35 Vantaa pääsee odotettuun turnaukseen hyvästä kokoonpanotilanteesta, sillä lähes kaikki turnaukseen nimetyt pelaajat ovat pelikuntoisia. Ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on loukkaantumisen vuoksi sivussa ainakin ensimmäisistä turnausotteluista. Hänen tilannettaan tarkastellaan uudelleen loppuviikosta.

Viikonloppuna flunssasta kärsineiden Vilma Hakalan ja Jenna Korhosen sen sijaan pitäisi olla pelikunnossa. Myös Vilma Väisänen huilasi pienen polvivamman takia lauantaina, mutta kyseessä oli lähinnä varotoimenpide.

PK-35 Vantaa mukana neljännen kerran                         

PK-35 Vantaa on osallistunut Mestarien liigaan kolmesti aikaisemmin ja toiminut jokaisella kerralla myös turnauksen järjestäjänä. Myyrmäessä on pelattu karsintaturnaukset vuosina 2011, 2012 ja 2013. Nyt turnaus palaa Vantaalle vuoden tauon jälkeen.

Yhdeksästä pelaamastaan karsintaturnausottelustaan Punamustat on voittanut kuusi ja pelannut kolmesti tasan. Tappioita joukkue ei ole karsintavaiheessa kärsinyt.  Yhdeksän ottelun yhteismaaliero on vakuuttava 39-5. Punamustat on edennyt jokaisella kerralla jatkopeleihin asti, mutta niissä tie on katkennut aina jo ensimmäiseen ottelupariin.

Etenkin turnauksien avausottelut ovat olleet PK-35 Vantaalle voitokkaita, sillä syksyllä 2013 joukkue aloitti turnauksen kaatamalla makedonialaisen Biljanini Izvorin maalein 13-1. Kolme vuotta sitten Punamustien jalkoihin jäi avausottelussa moldovalainen Noroc lukemin 6-0 ja neljä vuotta sitten kaatui albanialainen Ada Velipojë maalein 10-0.

Punamustilla on aiempaa kokemusta myös slovakialaisvastustajista, sillä joukkue kohtasi Slovan Bratislavan Mestarien liigassa syksyllä 2011. Tuolloin Punamustat vei Myyrmäessä tiukan ottelun nimiinsä Jenae Seppälän maalilla. 1-0-voitto riitti myös jatkopaikkaan,  sillä Punamustat voitti lohkonsa pisteen erolla Slovan Bratislavaan nähden.

Avausvastustajana FC Nove Zamky

Punamustien ensimmäinen turnausvastustaja on kolminkertainen Slovakian mestari FC Nove Zamky. Nimensä mukaisesti seura on kotoisin noin 40 000 asukkaan Nove Zamkyn kaupungista, joka sijaitsee Nitra-joen varrella lähellä Unkarin rajaa ja noin 100 kilometrin päässä Bratislavasta.

Kolme Slovakian mestaruutta voittanut FC Nove Zamky osallistuu Mestarien liigaan nyt kolmatta kertaa. Seura juhli maansa mestaruutta peräkkäisinä kausina, joten myös turnaus on slovakialaisille niin ikään kolmas peräkkäin.

FC Nove Zamky oli turnauksella mukana ensimmäisen kerran kaudella 2013-2014, jolloin se sijoittui lohkossaan toiseksi. Slovakialaiset kärsivät 2-0-tappion lohkovoittaja Apollon Limassolille ja pelasivat maalittoman tasapelin israelililaista ASA Tel Aviv Universitya vastaan. Lohkon panoksettomassa päätöspelissä FC Nove Zamky kaatoi moldovalaisen Goliador Chisinaun maalein 6-0. Slovakialaisten nykyjoukkueen pelaajista maalinteossa onnistui tuolloin kahdesti osunut Andrea Horhathova.

Joukkue oli mukana myös viime kaudella, jolloin se hävisi kaikki kolme otteluaan maalierolla 3-13. Avausottelussaan slovakialaiset hävisivät lohkonsa puhtaalla pelillä ja ilman päästettyjä maaleja voittaneella Glasgow Citylle tylysti lukemin 5-0. Muissa otteluissaan FC Nove Zamky hävisi pohjoisirlantilaiselle Glentoran Belfast Unitedille 5-2 ja tänä vuonna jälleen samaan lohkoon osuneelle WFC Kharkiville 3-1.

FC Nove Zamkyn sarjakausi Slovakiassa ei ole vielä alkanut, joten joukkue on pelannut ennen turnausta vain muutamia harjoitusotteluita. Slovakian I Liga potkaistaan käyntiin viikko turnauksen jälkeen.

Viime kaudella FC Nove Zamky voitti mestaruuden viiden pisteen erolla Partizan Bardijoviin nähden. Joukkueen kausi oli vakuuttava, sillä FC Nove Zamky voitti kuudestatoista ottelustaan 13, pelasi kahdesti tasan ja hävisi ainoastaan kerran. Kaudella 2013-2014 tilastot olivat vieläkin vakuuttavammat, sillä joukkue ei hävinnyt kauden aikana otteluakaan.

Joukkue on valmiina turnauksen alkuun

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen odottaa huomenna alkavaa turnausta levollisin, mutta samalla odottavin mielin. Turnausta on odotettu kauan ja hartaasti.  Nyt avausottelun alkuun on aikaa enää vajaa vuorokausi.

– Tällä hetkellä on odottava ja vähän malttamaton fiilis. Minulla ei ole mitään erityistä jännitystä, vaan pikemminkin sellaista mukavaa odottelua. Olisi tietysti hyvä,  jos aika menisi vähän nopeammin ja pelit alkaisivat jo. Toisaalta on hyvä, että pääsemme vielä kerran harjoittelemaan turnausryhmällä. Näemme vähän pelaajien fiilistä ja tunnetilaa turnauksen alla ja käymme vielä yhdessä tulevaa peliä läpi, Väisänen tuumi.

Punamustien turnaus alkaa tiistai-iltana ottelulla slovakialaista FC Nove Zamkya vastaan. Väisänen on ehtinyt tutustua joukkueeseen hieman jo aikaisemmin, mutta viime aikoina ensimmäisestä turnausvastustajasta ei ole enää saatu uutta tietoa.

– He matkustivat kuulemma Suomeen bussilla. Se on varmasti ollut aika rankka reissu, Väisänen totesi.

Valmennuksella on kuitenkin vielä maanantai-iltana mahdollisuus tutustua tuleviin vastustajiin, kun kaikki turnausjoukkueet harjoittelevat Myyrmäen jalkapallostadionilla. Avausvastustajan suhteen otanta jää kuitenkin pieneksi.

– On hyvä, että näemme muilta vielä harjoituksia ja pelejä. Siinä saa jonkinlaisen kuvan siitä, millaisia pelaajia on vastassa. FC Nove Zamkyn kohdalla joudumme muodostamaan mielikuvan yhden treenin perusteella. Muilta näemme pelejä, mutta ensimmäiseen peliin lähdemme aika läpät silmillä.

Punamustien valmistautumisaika jää varsin lyhyeksi, sillä joukkue pelasi vielä lauantaina Naisten Liigaa Merilappi Unitedia vastaan. 6-1-kotivoiton jälkeen joukkue aloitti heti palautumisen ja valmistautumisen ensimmäiseen Mestarien liigan otteluun.

– Toivon ja uskon, että pelaajat ovat parin päivän jälkeen valmiita. En usko, että valmistautuminen olisi voinut mennä paljoa paremmin. Se meni kuten oli suunniteltukin. Illan harjoituksissa pääsemme vielä aistimaan joukkueen fiilistä, Väisänen kertoi.

– Lauantain peli oli melko helppo, sillä vastustaja ei ollut kovin aggressiivisella jalalla liikkeellä. He luovuttivat kentän meille. Nyt meidän pitää saada pelaaja orientoitumaan jo seuraavaan peliin. Emme tunne vastustajaa, joten kaikki on mahdollista. Meillä pitää olla sellainen lataus, että vastaan voi tulla kova joukkue, joka saattaa myös prässätä kovaa.

Väisäsen mukaan joukkueen on asennoiduttava niin, että huominen ottelu saattaa olla kauden toistaiseksi kovin peli. Päävalmentaja ei kuitenkaan usko, että Punamustilla on asennoitumisen suhteen mitään ongelmia.

– Lähdemme pelaamaan kauden tärkeintä ja kovinta peliä. Sillä tavalla pitää asennoitua. Meidän pitää saada myös pelaajat ymmärtämään se. En usko sen olevan ongelma, sillä näitä pelejä on odotettu niin kauan. Emme varmasti sorru vastustajan aliarvioimiseen.

 

PK-35 Vantaa-FC Nove Zamky pelataan tiistaina 11.8. klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Päivän molempiin peleihin oikeuttavat liput maksavat portilta ostettuina 10 euroa. Otteluliput voi hankki edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

 

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot