UUTISET

Punamustille 6-1-voitto Merilappi Unitedista

9.8.2015

PK-35 Vantaa nappasi lauantai-iltapäivänä viidennen peräkkäisen voittonsa Naisten Liigassa, kun se kaatoi Merilappi Unitedin maalein 6-1. Kotijoukkue oli aurinkoisessa Myyrmäessä alusta lähtien niskan päällä ja karkasi jo avausjaksolla turvalliseen johtoon. Voiton myötä joukkue pääsee mukavista asetelmista ensi viikon tiistaina alkavaan Mestarien liigan karsintaturnaukseen.

Kotijoukkue otti heti ohjat käsiinsä, piti pallo ja juoksutti vastustajaansa. Pelin painopiste pysyi tiukasti kemiläisvieraiden puolustusalueella ja Punamustat onnistui luomaan tasaiseen tahtiin hyviä maalintekotilanteita. Viime otteluiden tapaan viimeistelytehokkuus oli jälleen kiitettävää.

Punamustien maalitili aukesi ottelun kymmenennellä peliminuutilla, kun pallo pelattiin kulmapotkun jälkitilanteesta maalinedusruuhkaan. Pallo ajautui lopulta rangaistuspilkun kohdalle Heidi Pihlajalle, joka laukoi sen voimalla yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Punamustien kapteenilla Pirjo Leppikankaalla oli hyvä tilaisuus viedä kotijoukkue jo kahden maalin karkumatkalle. Netta Koso antoi rangaistusalueen rajalta oivaltavan läpisyötön ja hyvin hyökkäyksen tueksi noussut Leppikangas pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Leppikangas ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Merilappi Unitedin maalia vartioinutta Veera Virkkalaa.

27. peliminuutilla pallo saatiin toistamiseen maaliin asti. Linda Ruutu tarjoili oikealta laidalta hyvän keskityksen ja Sanna Saarinen laukoi takatolpalta pallon maaliin.

Saarinen iski uudelleen vain kaksi minuuttia myöhemmin. Netta Koso pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta veto kilpistyi kemiläispuolustajiin. Pallo pomppi kuitenkin suoraan Saariselle, joka tuikkasi pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Vielä ennen taukoa Hanne Ojanperä sai pallon lähes maaliviivalle, mutta Merilappi Unitedin puolustus onnistui toimittamaan pelivälineen väljemmille vesille. Lisäosumia ei avausjaksolla enää nähty, joten tauolle lähdettiin Punamustien 3-0-johdossa.

Kotijoukkue aloitti myös toisen jakson vahvasti ja lisäsi jo 50. minuutilla johtoaan. Tällä kertaa Saarinen oli alustamassa maalia, kun hän jatkoi hyvän keskityksen takatolpalta maalin eteen. Pallo päätyi suoraan Pihlajan juoksulinjalle ja hän laukoi iltapäivän toisella maalillaan Punamustat jo 4-0-johtoon.

Punamustien viidennessä maalissa oli onneakin mukana, kun Sanni Franssin keskitys leijaili 70. minuutilla maalivahdin käsien kautta maaliin. Vastaavanlainen maali oli lähellä jo kymmenen minuuttia aikaisemmin, mutta Leppikankaan keskitys kolahti tolppaan.

Ojanperän maali liputettiin 77. peliminuutilla paitsioksi, mutta kolme minuuttia myöhemmin PK-35 Vantaa sai pallon maaliin sääntöjen mukaisin keinoin. Tauon jälkeen kentälle vaihdettu Roosa Bröijer sai pallon rangaistusalueen rajalla ja laukoi sen vastustamattomasti taka-alakulmaan. Hieno osuma oli Bröijerille ensimmäinen maali Naisten Liigassa.

Ottelun viimeisten minuuttien aikana myös vierailijat onnistuivat luomaan muutaman maalipaikan, joista kolmas tuotti tulosta. Kemiläisten ensimmäinen yritys pysähtyi Punamustien maalivahdin Velma Oikarisen hyvään torjuntaan ja toinen ylärimaan. Kolmas laukaus painui kuitenkin vastustamattomasti verkon perukoille, kun Emma Heikkilä nosti pallon kaukaa yli maaliltaan ulos tulleen Oikarisen.

Merilappi Unitedin kavennusmaali katkaisi Punamustien pitkän putken ilman päästettyä maalia, mutta ottelun lopputuloksen kannalta se oli kosmetiikkaa. Pisteet jäivät lopulta Myyrmäkeen 6-1-voitolla ja Punamustat vankisti sarjan kärkipaikkaansa entisestään.

Kotijoukkue juoksutti vastustajaansa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja joukkueensa esitykseen, mutta hän löysi pienistä asioista edelleen parannettavaa.

– Saimme jo ensimmäisellä jaksolla hyviä tilanteita, mutta välillä hyökkäyksemme olivat kenties hieman liian lyhyitä. Olisimme voineet malttaa vähän enemmän, jotta olisimme päässeet vieläkin paremmille paikoille. Nyt meillä oli vähän kiire tekemään maalia. Oli kuitenkin tärkeää, että saimme ne maalit heti alkuun.

– Kun saimme vähän pidempiä hyökkäyksiä, pääsimme juoksuttamaan vastustajaa ja sitten alkoi löytyä tilaa. Laidoissa oli tänään hyvin tilaa ja lopulta sitä alkoi olla keskelläkin. Vastustajan etäisyydet kasvoivat hieman ja saimme pelattua palloja väleihin.

Väisänen on kierrättänyt pelaajistoaan kauden aikana varsin paljon ja ottelujen täytteisen Mestarien liiga –viikon lähestyessä sen merkitys korostuu entisestään. Lauantaina Roosa Bröijer pelasi koko toisen jakson ja Mimmi Nurmela vaihdettiin keskuspuolustukseen 57. peliminuutilla.

– Hän on tullut nyt kolmessa viime pelissä vaihdosta sisään. Netta pelasi tänään hyvän avauspuoliajan, mutta jouduimme vaihtamaan hänet vatsakipujen takia. Roosa tuli sisään ja oli hienoa, että hän sai tehtyä ensimmäisen liigamaalinsa, Väisänen kommentoi Bröijerin otteita.

Nurmela sen sijaan pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa Naisten Liigassa.Väisäsen mukaan oli tärkeää, että topparina lähes jokaisen pelin alusta loppuun urakoineelle Tiia Peltoselle saatiin hieman lepoa.

– Hänellä on loukkaantumisia taustalla, joten oli hyvä laskea hänen rasitustasoaan hieman. Sitä pitää miettiä ensi viikkoa ajatellen. Voi olla, että osa pelaajista ei vain fyysisesti pysty pelaamaan niin montaa peliä. On äärettömän tärkeää käyttää Mimmin kaltaisia pelaajia kentälle, jotta he saavat tuntumaa joukkueen pelaamiseen.

– Mimmi onnistui tänään hyvin. Hän pelasi pallot pääsääntöisesti omille ja katkoi hyvin, Väisänen kehui.

Bröijerille liigauran avausmaali

Hyvän ottelun vasempana laitapuolustajana pelannut Tia Painilainen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja joukkueensa pirteään peliesitykseen.

– Pystyimme hallitsemaan palloa, syöttelemään hyvin ja murtautumaan. Jaksoimme hyvin, vaikka oli kuuma keli. Lopussa tuli kuitenkin vähän harhasyöttöjä. Halusimme tehdä maaleja, mutta pelikuri pitää kuitenkin muistaa, Painilainen totesi.

Painilainen pelasi hieman tavallisesta poiketen vasemmalla laidalla, mutta nousi tuttuun tapaansa vahvasti tukemaan hyökkäyksiä.

– Yleensä olen pelannut enemmän oikealla. Sain kuitenkin vasemmallekin hyvin palloja ja pääsin hyvin nousemaan.

Painilaisen mukaan 6-1-voitto antoi hyvät eväät ensi tiistaina alkaviin Mestarien liigan koitoksiin.

– Kaikki saivat hyvän pelin alle, joten tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Jos pystymme pelaamaan samalla tavalla ja keskitymme vielä vähän paremmin, pelit menevät varmaan sielläkin hyvin.

Punamustien viimeisen maalin viimeistellyt nuori Bröijer sen sijaan oli varmasti Iltapäivän iloisin maalintekijä. Jo osuma itsessään oli hieno, mutta kyseessä oli samalla Bröijerin ensimmäinen maali Naisten Liigassa.

– Muistaakseni Sanni syötti oikealta laidalta Heksalle, joka jätti pallon kantapäällään. Sitten vedin pallon vasempaan alakulmaan, Bröijer kertasi osumaansa.

– Tulos oli hyvä. Tokalla jaksolla vähän lipsuimme ja he saivat maalin. Itsellenikin tuli muutama harhasyöttö, mutta päällimmäisenä jäi tietysti mieleen ensimmäinen liigamaalini!

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat vasta lauantaina 22.8. kotiottelulla Pallokissoja vastaan. Sitä ennen luvassa on kuitenkin kolme hienoa kansainvälistä ottelua, kun PK-35 Vantaa emännöi Mestarien liigan karsintaturnausta 11.-16. elokuuta. Punamustien ensimmäinen turnausottelu pelataan tiistai-iltana 11.8. klo 19.00. Silloin vastaan asettuu slovakialainen FC Nove Zamky.

PK-35 Vantaa-Merilappi United 6-1 (3-0)

”Kun saimme vähän pidempiä hyökkäyksiä, pääsimme juoksuttamaan vastustajaa ja sitten alkoi löytyä tilaa.”