UUTISET

Punamustat valmiina illan EIF-otteluun

2.8.2015

PK-35 Vantaan pelit miesten Ykkösessä jatkuvat tänään illalla, kun joukkue matkaa Tammisaareen Ekenäs IF:n vieraaksi. Joukkue on valmiina otteluun, jonka voittaminen nostaisi Punamustat pienen tauon jälkeen takaisin sarjakärkeen.

Ykkösen maalipörssiä 12 osumallaan johtava Pablo Couñago kuitenkin varoittaa, että EIF-pelistä tulee varmasti tiukka ottelu.

– Lähdemme hakemaan kolmea pistettä, mutta meidän on tiedettävä, että siitä tulee vaikea ottelu. Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä. Jos osaamme asennoitua pelihin oikein, on vähän helpompaa saada hyviä tuloksia.

– Meidän täytyy pitää mielessä, että kohtaamme putoamista vastaan taistelevan joukkueen. He haluavat varmasti päästä pois nykyisestä asemastaan. Meidän sen sijaan pitää jatkaa taistelua sarjan kärkisijoista, Couñago totesi.

Heinäkuun puoliväli oli Punamustille vaikea, sillä joukkue jäi maaleitta kahdessa ottelussa peräkkäin. Viime sunnuntaina Punamustat palasi kuitenkin voittokantaan, kun Mikkelin Palloilijat kaatui Myyrmäessä maalein 2-1. Couñagon mukaan tässä vaiheessa kautta on ajateltava sarjatilanteen sijaan vain seuraavaa ottelua.

– Meidän on edettävä peli kerrallaan. Pari viime tulosta ovat olleet huonoja, kun hävisimme sarjan häntäpään joukkue Jazzille ja pelasimme tasan Kemissä. Myös viime viikonlopun ottelu MP:tä vastaan oli vaikea, sillä myös he taistelevat putoamista vastaan.

Couñagon mukaan hyvä luonnonnurmikenttä sopii Punamustille hyvin, mutta samalla hän muistuttaa, että kenttien kunnosta ei aina ole takeita.

– Emme halua etsiä selityksiä, mutta joskus olemme joutuneet pelaamaan  hyvin kuivilla nurmikentillä tai nurmea ei ole leikattu. Silloin se ei aina ole paras  vaihtoehto. Meidän pitää kuitenkin keskittyä enemmän omiin esityksiimme kuin muihin asioihin, Couñago painotti.

Luvassa tiukka ottelu

Punamustien monikäyttöinen Konsta Rasimus oli loukkaantumisen vuoksi sivussa kauden ensimmäisestä EIF-kohtaamisesta. Nyt hän odottaa sunnuntai-illan ottelua mielenkiinnolla.

– Vastassa on nousijajoukkue ja pari mielenkiintoista pelaajaa, joista olen kuullut. Odotan siitä tiukkaa matsia.

– MP-ottelu ei ollut meiltä mitenkään mahtava peliesitys, mutta otimme siitä kuitenkin voiton. Se oli äärimmäisen tärkeää, sillä olimme vähän kangerrelleet parissa edellisessä pelissä. Kun haemme vielä hyvän tuloksen EIF:ää vastaan, siitä on hyvä rakentaa jatkoa, Rasimus tuumi.

Sunnuntain ottelu pelataan Tammisaaressa luonnonnurmella. Rasimuksen mukaan alustan vaihtuminen vaatii aina pientä totuttelua.

– Kentän vaihtaminen tuo aina oman vaikeutensa, sillä olemme tottuneet treenaamaan ja pelaamaan tekonurmella. Nyt pääsimme treenaamaan viikon nurmella, mutta emme tiedä, millainen nurmi siellä on.

Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen kuvaili parin viikon takaista Kemin-matkaa ”kivaksi luokkaretkeksi”. Joukkueen hieroja Ville Vepsäläisen mukaan sunnuntai-illan EIF-vierasottelu voisi vuorostaan olla kiva kalastusreissu. Vepsäläinen ei kuitenkaan vielä osannut arvioida, millaiset kalastusvedet Länsi-Uudellamaalla on.

– Vaikea sanoa, mutta eiköhän sieltä aika isoja kaloja saa. Siellä on varmaan ihan kivoja saaria, joita voimme jäädä katselemaan. Tärkeintä on tietenkin saada pelistä kolme pistettä. Sen jälkeen voimme sitten jäädä kalastelemaan.

EIF-PK-35 Vantaa pelataan tänään klo 18.30 alkaen Tammisaaren keskuskentällä.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot