8X9A4944

Punamustien pistejahti jatkuu sunnuntaina Tammisaaressa

PK-35 Vantaan pelit miesten Ykkösessä jatkuvat jälleen sunnuntaina. Silloin vuorossa on vierasottelu tammisaarelaista Ekenäs IF:ää vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 2.8. klo 18.30 alkaen Tammisaaren keskuskentällä.

Punamustat palasi viime ottelussa kahden pettymyksen jälkeen jälleen voittokantaan, kun MP kaatui Myyrmäessä maalein 2-1. Voiton myötä Punamustat pitää viikonloppuun lähdettäessä hallussaan sarjataulukon toista sijaa. Ykkösen kärkipää on todella tasainen, sillä sarjakärki PS Kemi on vain pisteen edellä ja vastaavasti neljäntenä oleva TPS vain kaksi pistettä perässä.

Tammisaarelaiset sen sijaan löytyvät sarjataulukosta sijalta kahdeksan. Viidestätoista pelaamastaan ottelusta EIF on onnistunut voittamaan kolme ja pelannut neljästi tasan. Voittonsa EIF on napannut kotona Hakaa ja vieraissa Jazzia sekä MP:tä vastaan.

Kahdessa viime pelissään EIF on kuitenkin jäänyt pisteittä, kun se kärsi vierastappiot Turussa ja Kemissä. Tammisaarelaisten ruuti on ollut kuivaa, sillä joukkue jäi kummassakin ottelussa ilman maaleja. EIF:n oma verkko sen sijaan on heilunut usein, sillä se on päästänyt sarjajumbo Vasa IFK:n jälkeen eniten maaleja Ykkösessä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo kesäkuun alkupuolella Myyrmäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa oli vahvempi maalein 5-1. Punamustien osumista vastasivat Lucas Garcia, Pablo Couñago, Yerai Vilaboa ja kahdesti osunut Mateo Miguez. Tammisaarelaisen ainoan maalin teki Johannes Mononen.

Punamustien tehokkain pelaaja on ollut 12 osumallaan koko Ykkösen maalipörssiä johtava Couñago. Miguez sen sijaan on osunut viidesti. EIF:n riveistä maalinteossa ovat onnistuneet useimmiten neljästi osunut Ville Sevon ja kolme maalia tehnyt Johan Estlander.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne selviää lopullisesti vasta viikonlopun aikana, sillä muutaman pelaajan pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Ainoastaan Biran Jeng on ottelusta varmuudella sivussa varoitustilin täyttymisen myötä. Ymer Xhaferi sen sijaan kärsi pelikieltonsa viime viikonlopun MP-ottelussa, joten hän on jälleen käytettävissä.

”Ei missään nimessä helppo peli”

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan jokainen ottelu on tässä vaiheessa kautta tärkeä, sillä kaikissa otteluissa on jaossa sama määrä pisteitä. EIF lukeutuu Ykkösen häntäpään joukkueisiin, mutta Kuqin mukaan Punamustilla ei ole varaa aliarvioida tammisaarelaisia.

– Jos katsomme liikaa EIF:n sarjasijoitusta ja ajattelemme sen olevan helppo peli, meille voi käydä samoin kuin Porissa. Sanoin pelaajille, että siitä ei tule helppoa ja uskon joukkueen ymmärtävän tilanteen. EIF on saanut hyvin pisteitä kotonaan.

– En halua kuulla kommentteja pienestä kentästä tai muusta. Se on sama molemmille. Meidän pitää pystyä pitämään palloa myös pienessä tilassa, Kuqi painotti.

Kotikentällään PK-35 Vantaa kaatoi EIF:n selvästi maalein 5-1. Se on toistaiseksi Punamustien suurin voitto tällä kaudella, mutta Kuqi uskoo EIF:n olevan vahvempi kotonaan. Muun muassa sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva JJK jäi heinäkuun alussa Tammisaaressa tasapeliin.

– Tammisaaressa se ei ole missään nimessä helppo peli. Moni on menettänyt siellä pisteitä. He voittivat kotonaan Hakan ja johtivat pitkään tasapeliin päättynyttä JJK-peliä.

Kuqi on mielissään siitä, että sunnuntain ottelu pelataan luonnonnurmella.

– Olen sen suhteen hyvällä fiiliksellä. Luotan joukkueeseen ja pelaajiini.

EIF-PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 2.8. klo 18.30 Tammisaaren keskuskentällä.