IMG 0589

Punamustien Ilves-taustaiset odottavat innolla lauantaita

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna Naisten Liigan ottelussa Tampereen Ilveksen. Etenkin Punamustien Ilves-taustaiset Maiju Hirvonen ja Paula Myllyoja odottavat innolla vierasottelua tutuissa maisemissa. Sekä tamperelainen Hirvonen että nokialainen Myllyoja ovat pelanneet pääsarjatason otteluita myös Ilveksen paidassa.

– Tällä kaudella ehkä ne eniten odottamani pelit pelataan juuri Ilvestä vastaan. Niissä on aina oma latauksensa. Jengillä on nyt muutenkin ihan hyvä aggressiivisuus päällä, joten on kiva lähteä pelaamaan, Hirvonen hymyili.

– Siellä on tuttu stadion, tuttuja pelaajia ja tuttuja katsomassa.

Myllyoja yhtyi Hirvosen kommentteihin odotetusta vierasottelusta. Hänen mukaansa Tampereella pelaaminen on kuin kotiyleisö eteen astelisi.

– Tämä on henkilökohtaisesti yksi kauden kohokohtia. Tammelassa on kiva pelata. Se on tosi tunnelmallinen stadion ja siellä on hyvä atmosfääri. On tosi siistiä päästä sinne pelaamaan, Myllyoja intoili.

– Perhe ja sukulaiset pääsevät helposti katsomaan matsia ja vastassa on paljon tuttuja. Se luo taas lisätsemppiä tekemiseen. Odotan kyseistä ottelua tosi innoissani.

Molemmat ovat seuranneet entisen seuransa otteita tarkasti. Nousijajoukkue Ilves on esittänyt hyviä otteita ja taistelee Naisten Liigassa tiiviisti mitalisijoista.

– Ilves on pelannut yllättävän vaihtelevasti. He ovat pystyneet voittamaan esimerkiksi Pallokissat kahdesti, mutta Hongalta he ovat ottaneet molemmissa peleissä turpaan. Vaikka he ovat pelanneet vaihtelevasti, heilläkin on varmasti meitä vastaan pientä ekstralatausta – kuten kaikilla jengeillä, Hirvonen tuumi.

– Tunnen suurimman osan pelaajista ja valmentajat myös, joten olen seurannut heitä tosi tiiviisti. Iloitsin kovasti, kun he nousivat takaisin liigaan. On tosi upeaa, että siellä on tehty hyvää juniorityötä ja saatu hyviä junnuja, jotka ovat päässeet liigaan asti ja pärjänneet siellä tosi hyvin. He ovat ansainneet paikkansa auringossa ja kuuluvat sinne liigan yläpään jengeihin, Myllyoja jakoi tunnustusta Ilvekselle.

”Siitä tulee varmasti taisteluottelu”

Joukkueet kohtasivat toisensa toukokuun puolivälissä Myyrmäessä. Tuolloin Punamustat vei sarjapisteet maalein 3-2, mutta Ilves ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Myllyoja uskoo, että huominen ottelu noudattaa samaa kaavaa.

– Siitä tulee varmasti tosi kova peli. Olemme jo valmiiksi miettineet pieniä juttuja ja nyt pääsemme toteuttamaan niitä. On tosi kivaa nähdä, olemmeko tehneet kotityöt kunnolla. Toisaalta siitä tulee varmasti myös taisteluottelu. Molemmilla on toisiaan vastaan tosi kova tahtotila voittaa.

Ilves-taustastaan huolimatta molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että Tampereelle ei jätetä pisteitä.

– Emme me sinne häviämään lähde!, Hirvonen nauroi.

– Emme todellakaan. Kyllä me näytämme, miksi olemme Punamustat. Meidän pitää pystyä sielläkin osoittamaan, että voitamme omalla pelillämme, pelaamme hyviä matseja ja saamme tuloksia sillä duunilla, jota teemme, Myllyoja täydensi.

Punamustien kolmas Ilves-taustainen pelaaja, Heidi Kivelä, on lauantain ottelusta sivussa, sillä tamperelainen Kivelä juhlii samanaikaisesti häitään kotikaupungissaan.

Naisten Liigan ottelu Ilves-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 1.8. klo 12.00 Tammelan stadionilla Tampereella. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com