UUTISET

Naiset vierailevat lauantaina Tampereella

30.7.2015

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen lauantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Kyseessä on kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen, sillä molemmilla on edellisestä ottelustaan tilillään selvänumeroinen voitto. Ottelu pelataan lauantaina 1.8. klo 12.00 Tammelan stadionilla Tampereella.

PK-35 Vantaa pitää edelleen sarjan kärkisijaa hallussaan. Neljästätoista pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut 11 ja pelannut kolmesti tasan. Pitkän tappiottoman putken lisäksi Punamustilla on lauantain otteluun lähdettäessä allaan myös kolmen ottelun mittainen voittoputki. Etenkin kaksi edellistä voittoa ovat irronneet tyylillä, sillä Punamustat kaatoi sekä Vasa IFK:n että HJK:n maalein 7-0.

Myös lauantain kotijoukkue Ilves lähtee peliin varmasti hyvällä itseluottamuksella, sillä tamperelaiset kaatoivat viime viikonloppuna Nice Futiksen Porissa peräti maalein 1-8. Nousijajoukkue Ilveksen sarjatilanne on muutenkin varsin kelvollinen, sillä tupsukorvat majailevat sarjataulukossa viidennellä sijalla. Mitalisijaan on eroa vain neljä pistettä, joten tamperelaiset ovat edelleen vahvasti mukana taistelussa kärkisijoista.

Tammelasta ei ole tällä kaudella haettu helppoja pisteitä, sillä ainoastaan FC Honka on onnistunut hakemaan tällä kaudella voiton Ilveksen kotipyhätöstä. Tasapelipisteeseen ovat Tampereella yltäneet TPS ja Åland United.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toukokuun puolivälissä Myyrmäessä. Silloin Punamustat vei sarjapisteet tiukan ottelun päätteeksi maalein 3-2. Ilves meni ottelussa johtoon 17. minuutilla Heidi Kollasen maaleilla, mutta Punamustat onnistui toisella jaksolla kääntämään pelin edukseen Iina Salmen, Hanne Ojanperän ja Sanna Saarisen maaleilla. Kollanen nosti tamperelaiset vielä lisäajalla tasoihin iltapäivän toisella maalillaan, mutta sarjapisteet jäivät Myyrmäkeen.

Punamustien tehokkaimmat pelaajat ovat olleet kahdeksan maalia iskeneet Hanne Ojanperä ja Sanna Saarinen. Tehoja on kuitenkin löytynyt myös kärkikaksikon takaa, sillä Vilma Hakala sekä Iina Salmi ovat osuneet seitsemän kertaa ja Sanni Franssi kuudesti. Ilveksen maaleista sen sijaan on vastannut etenkin peräti 15 maalia iskenyt Heidi Kollanen.

Poissaolot ovat joukkueurheilussa aina harmillisia, mutta Punamustien Heidi Kivelä ja Pirjo Leppikankaan puuttumiselle löytyy tällä kertaa iloisempi syy. Kivelä nimittäin juhlii lauantaina häitään ja Leppikangas toimii kaasona. Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan on edelleen loukkaantumisen takia sivussa, mutta lähestyy koko ajan pelikuntoa.

Vastassa suoraviivainen joukkue

Kauden ensimmäinen Ilves-kohtaaminen on Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsellä vielä tuoreessa muistissa. Kovaa taistellut Ilves ei päästänyt kotijoukkuetta Myyrmäessä helpolla.

-Ilves on fyysinen ja tarraava joukkue, joka pelaa tilanteet loppuun – ja välillä vähän pidemmällekin. Meidän pitää vain varautua siihen, että Ilves tulee varmasti kovaa. Heille on todella tärkeää saada pisteitä ja jokainen peli on tietysti meillekin tärkeä.

– Meidän pitää huomioda se, että Ilves on aika suoraviivainen joukkue. He tulevat paljon vasemmalta puolelta, jossa heillä ovat Kollanen ja Katri Mattsson. Jos he pelaavat samalla ryhmityksellä kuin edellisessä pelissä, se on ehkä heidän vahvempi puolensa, Väisänen arvioi ja mainitsi samalla myös Ilveksen isokokoisen maalivahdin.

Kollanen on iskenyt Naisten Liigassa jo 15 maalia, joista kaksi syntyi toukokuussa Punamustien verkkoon. Väisäsen mukaan joukkue tiedostaa nuoren hyökkääjän vaarallisuuden.

– Heillä on paljon hyviä nuoria ja nopeita pelaajia, mutta Kollanen on selkäesti profiloitunut heidän maalintekijäkseen. Hän teki meitä vastaan viimeksi kaksi maalia. Tavoitteenamme on pitää Kollanen poissa pelistä niin, että hän ei pääse tekemään maaleja – eikä tietysti kukaan muukaan!

Tuttuun tapaansa Väisänen peräänkuuluttaa jälleen pelaajiltaan rohkeutta.

– Vaikka he prässäisivät kovaa, meidän pitää uskaltaa pelata. Tammelassa on aika samankokoinen kenttä kuin täällä Myyrmäessä. Jos meiltä löytyy rohkeutta ja onnistumme murtamaan prässin, vastustaja saa juosta aika paljon. Tavoitteenamme on saada Ilves tässä pelissä juoksemaan,

PK-35 Vantaalta puuttuu lauantain ottelusta kaksi kapteenistoon kuuluvaa runkopelaajaa, sillä Kivelä ja Leppikangas ovat kamppailusta sivussa. Ilves ei suostunut siirtämään ottelua, mutta Väisäsen mukaan poissaolot eivät nouse ongelmaksi. Punamustien pelaajarinki on laaja ja tasokas.

– Onneksi olemme harrastaneet paljon rotaatiota ja pelaajat ovat päässeet pelaamaan paljon, joten emme joudu laittamaan kylmiä pelaajia kentälle. Jokainen penkillä istunut pelaaja olisi ollut valmiina aloitukseen missä pelissä tahansa. Se on meille tosi kova vahvuus.

Väisäsen mukaan vajaan kahden viikon päästä alkavat Mestarien Liigan pelit alkavat jo hiipiä ajatuksiin, mutta samaan hengenvetoon hän muistutti, että kahteen niitä edeltävään liigapeliin pitää keskittyä huolella.

– Tämä on siinä mielessä tiukkaa aikaa, että jokaiseen peliin pitää keskittyä täysillä ja jokaista peliä pitä lähteä voittamaan.  Toivottavasti saamme nämä kaksi liigapeliä hoidettua hyvällä fiiliksellä ja tekemisellä, että pääsemme aloittamaan Mestarien Liigan pelit ilman mitään painolastia takaraivossa, Väisänen tuumi.

– Tässä ei varmasti saa hengittää vapaasti. Jos jotain peliä ei voiteta, seuraava peli on taas henkisesti vaikeampi. Tavoitteenamme on pitää tätä samaa vauhtia yllä. Nyt parissa viime pelissä olemme saaneet maalihanatkin hyvin auki.

Ilves-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 1.8. klo 12.00 Tammelan stadionilla Tampereella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot