UUTISET

Miehet palasivat voittojen tielle

27.7.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue nappasi kahden voitottoman ottelun jälkeen jälleen kolme pistettä, kun se kaatoi Mikkelin Palloilijat Myyrmäessä maalein 2-1. Mikkeliläisvieraat eivät päästäneet isäntiään helpolla, mutta Punamustat onnistuivat pitämään sarjapisteet Vantaalla Lucas Garcian ja Mateo Miguezin maaleilla. Voiton myötä PK-35 Vantaa nousi miesten Ykkösessä toiseksi.

Edellisten pelien pettymysten jälkeen Punamustilla oli kova halua palata takaisin voittokantaan, mutta joukkueella oli sunnuntai-iltana hieman käynnistymisvaikeuksia. Kotijoukkueen peli ei lähtenyt kulkemaan aivan totutulla tavalla ja hyvin taistellut MP onnistui tekemään illasta vantaalaisittain vaikean.

Ottelun avauspuoliajalla maalipaikat jäivät varsin vähiin kummassakin päässä. Shakir Redjepi pääsi kertaalleen puskemaan kulmapotkusta ja Carlos Portelan hyvä veto painui niukasti yli maaliin, mutta kyseisten tilanteiden lisäksi maalintekoyritykseen päättyneet hyökkäykset jäivät vähiin. Mikkeliläisten paras paikka sen sijaan oli Sasha Popovichin kaukolaukaus, joka suuntautui kuitenkin niukasti maalin ohi.

Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa, mutta heti toisen jakson alkupuolella MP siirtyi  yllättäen johtoon erikoistilannemaalilla. Onuray Köse antoi 52. peliminuutilla vasemmalta laidalta hyvän vapaapotkun ja Miika Suhonen pääsi nikkaamaan pallon taidokkaasti takakulmaan.

Vieraiden johtomaalin jälkeen Punamustat lähti päättäväisesti hakemaan tasoitusta ja onnistuikin luomaan lyhyen ajan sisään kolme hyvää maalintekopaikkaa. Pablo Couñagon yritys pysähtyi kuitenkin torjuntaan ja Mateo Miguezin laukaus ylärimaan. Myös Konsta Rasimukselle avautui hyvä laukaisupaikka, mutta pallo painui ohi maalin.

Kotijoukkue onnistui lopulta iskemään tasoitusmaalin 69. peliminuutilla. Miguez tarjoili pallon Garcialle, joka harhautti mikkeliläispelaajan ja pääsi laukomaan. Vasemman jalan laukaus upposi lopulta molempien tolppien kautta verkon perukoille.

Viisi minuuttia myöhemmin Garcialla oli tilaisuus iskeä jo illan toinen osumansa, kun Miguez pelasi argentiinalaisen hienolla läpisyötöllä nokikkain mikkeliläisten maalivahdin kanssa. Garcia yritti tilanteessa taidokasta nostoa, mutta pallo painui kuitenkin niukasti takatolpan ohi.

Punamustien johtomaalia ei tarvinnut kuitenkaan tarvinnut odotella kauaa, sillä kotijoukkue siirtyi 2-1-johtoon 76. peliminuutilla. Tällä kertaa asialla oli tasoitusmaalin alustanut Miguez, joka laukoi pallon noin kahdestakymmenestä metristä voimalla maaliin. MP:n maalivahti Antti Kuismala sai kätensä vedon tielle, mutta ei kyennyt estämään Punamustien johtomaalia.

Mikkeliläisten ilta synkkeni entisestään ottelun 85. peliminuutilla, kun Vili Nyström ajettiin kentältä. Nyström löi häntä tilanteessa rikkonutta Albert Kuqia ja erotuomari nosti MP-pelaajalle tempusta suoran punaisen kortin.

2-1-osuman jälkeen Punamustat onnistui jäädyttämään pelin hyvin, joten MP:lle ei enää avautunut mahdollisuuksia tasoitusmaaliin. Lisämaaleja ei enää nähty, joten Punamustat palasi kahden voitottaman ottelun jälkeen jälleen täysien pistepottien makuun.

Kuqi kiitteli pelaajiensa asennetta

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi ei ollut lopputuloksesta huolimatta täysin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Hän kuitenkin korosti, että on erittäin tärkeää voittaa otteluita tarvittaessa huonommallakin pelillä.

– Parissa viime pelissä olemme hallinneet peliä täysin, mutta emme ole saaneet maaleja ja ansaitsemiamme pisteitä. Tänään emme mielestäni pelanneet lähellekään sillä tasolla, jolla pelaamme normaalisti ja mihin tämä joukkue pystyy. Välillä on kuitenkin hyvä saada kolme pistettä huonommallakin pelillä. Tänään se meni vähän tiukille, mutta saimme tärkeän voiton, Kuqi tuumi.

– Olemme pelanneet hyvin, mutta emme ole aina saaneet pisteitä. Nyt nousimme tappioasemasta tasoihin ja ohi, vaikka peliaikaa ei ollut enää hirveästi jäljellä. Tämä oli sellainen merkki, jonka olen halunnut nähdä. Tällä voitolla oli henkilökohtaisesti iso merkitys, sillä joukkueen asenne tuli tänään esiin.

MP siirtyi ottelussa toisen puoliajan alussa hieman yllättäen johtoon vapaapotkutilanteesta. PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lamaantunut takaiskusta, vaan onnistui vielä kääntämään pelin edukseen.

– Olemme olleet hyviä puolustuspään erikoistilanteissa. Meille ei ole tehty niistä montaa maalia, mutta tänään he onnistuivat. Maalin jälkeen vaihdoimme 4-3-3:een, mikä tuotti tulosta, Kuqi kertoi.

Kuqi muistutti, että voitto oli sarjatilanteen kannalta erittäin tärkeä, sillä kärkijoukkueista PS Kemi ja JJK voittivat viikonlopun pelinsä.

– Tämä oli varmaan yksi tärkeimmistä peleistämme, sillä sarjan kärki alkaa olla aika tiukka. Jokainen piste on tässä vaiheessa tärkeä. Sarjan ratkaisut venyvät varmasti ihan viimeisiin peleihin asti. Pelejä on kuitenkin vielä niin paljon jäljellä, että yksittäiset voitot tai tappiot eivät vielä ratkaise mitään.

– Tässä vaiheessa kautta jokaisella seuralla on tarve saada pisteitä: osa haluaa varmistaa sarjapaikkansa ja osa haluaa päästä kahden parhaan joukkoon. Tänään MP ei tullut tänne vain vetäytymään ja hakemaan tasapeliä, sillä pelkät tasapelit eivät riitä enää heillekään kovin pitkälle, Kuqi totesi.

Kosta Manev pysäytti mikkeliläishyökkäykset

Yksi Punamustien suurimmista onnistujista löytyi puolustuspäästä, sillä Kosta Manev pelasi vakuuttavan ottelun vasempana puolustajana. Manev myönsi yllättyneensä siitä, miten tiukille MP onnistui pistämään isäntänsä.

– Tauolla olimme 0-0-tilanteessa ja valmentajakin oli sitä mieltä, että meidän pitää nostaa tasomme. Toisella puoliajalla jatkoimme kuitenkin aika samalla tavalla. Heidän maalinsa jälkeen heräsimme kuitenkin vähän ja aloimme pelata paremmin ja nopeammin. Sen myötä saimme kaksi maalia ja lopulta kolme pistettä. Se oli tietenkin tärkein tavoitteemme.

Manevin mukaan vaikeuksien kautta irronnut voitto oli joukkueelle henkisesti tärkeä.

– Oli tosi hyvä, että pystyimme kääntämään pelin. On vaikeaa kääntää pelejä tappioasemasta voitoksi. Nyt siirrämme katseemme EIF-peliin, Manev tuumi.

Manev tuntui olevan kentällä lähes ohittamaton, sillä hän turhautti mikkeliläispelaajat kerta toisensa jälkeen. Samalla Manev riemastutti kotiyleisöä useampaan otteeseen näyttävillä suorituksillaan ja vakuuttavilla kaksinkamppailuvoitoilla.

– Peli meni ihan hyvin, mutta aina voi toki pelata paremminkin. Tänään ei ollut mitään ongelmia. He eivät päässeet edes keskittämään, Manev kommentoi vaatimattomaan sävyyn.

– Olen aina pitänyt kaksinkamppailuista. Yritän voittaa niitä mahdollisimman isolla prosentilla ja nyt se onnistui aika hyvin.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 2.8., kun joukkue matkaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Kotikentällään Myyrmäessä Punamustat nähdään seuraavan kerran lauantaina 8.8. Silloin vieraaksi saapuu sarjan kärkipään joukkueisiin lukeutuva JJK.

 

PK-35 Vantaa-MP 2-1 (0-0)

”Tänään emme mielestäni pelanneet lähellekään sillä tasolla, jolla pelaamme normaalisti ja mihin tämä joukkue pystyy. Välillä on kuitenkin hyvä saada kolme pistettä huonommallakin pelillä.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

6 Carlos Portela

8 Mateo Miguez (84´ Riku Heinonen)

16 Konsta Rasimus

20 Biran Jeng

21 Yerai Vilaboa

22 Lucas Garcia (88´ Daut Kuqi)

23 Shakir Redjepi

25 Miikka Häkkinen

38 Pablo Couñago (81´ Albert Kuqi)

 

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen

5 Riku Heinonen

9 Masar Ömer

11 Daut Kuqi

14 Bob Diasonama

17 Vili Lankinen

99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot