IMG 1446

Daniel Rantanen vietti kolme viikkoa Stoke Cityn matkassa

Punamustien Daniel Rantanen vietti kolme viikkoa Englannin Valioliigaa pelaavan Stoke Cityn testattavana. Rantanen harjoitteli ensin seuran U18-joukkueen mukana Englannissa ja matkusti testijakson lopuksi saman joukkueen kanssa turnausmatkalle Unkariin. Suomeen hän palasi viime viikolla. Rantasen mukaan reissu oli todella antoisa.

– Se oli kaikin puolin tosi hyvä reissu. Jengi oli tosi laadukas. Se oli tosi hyvä kokemus.

– Stoken joukkue oli tosi hyvä ja pelasimme kivaa futista. Pyrimme pitämään palloa ja prässäsimme tosi paljon. Diggasin siitä pelityylistä, Rantanen kertoi.

Rantanen kävi jo aikaisemmin keväällä niin ikään Valioliigaa pelaavan Crystal Palacen testattavana. Stoke Cityssä fasiliteetit ja toiminta olivat kuitenkin Rantasen mukaan vielä pykälän verran parempia ja ammattimaisempia.

– Olin siellä kolme viikkoa, joten ehdin tutustua paremmin pelaajiin ja opin tuntemaan jengin pelisysteemin. Pääsin joukkueeseen hyvin sisään, Rantanen totesi testijakson pituudesta.

Englantilaiset pelasivat Budapestissa kolme harjoitusottelua. Rantanen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussa slovakialaista Zenicaa vastaan.

– Ehdin olla vain viisi minuuttia kentällä, kun sain heti paikan ja tein maalin. Se oli hyvä fiilis.

Zenica-voiton jälkeen Stoke pelasi vielä kaksi ottelua, joista joukkue hävisi toisen ja pelasi kolmannen tasan. Ainoassa tappio-ottelussa budapestilainen Honved peluutti myös edustusjoukkueensa testipelaajia. Rantasen mukaan Stoke hävisi kyseisen ottelun etenkin fyysisellä puolella.

Rantanen osui Unkarin maaperällä vielä toistamiseen, joten turnausmatka oli onnistunut myös maalinteon saralla.

– Pari peliä ja kaksi maalia. Oli hyvä, että tuli vähän onnistumisia.

 Raskas kolmiviikkoinen

Englantilaisseurat valmistautuvat tällä hetkellä ensi kuussa alkavaan sarjakauteen, joten harjoitukset ovat fyysisesti rankkoja. Kolmiviikkoinen testirupeama oli hyvä, mutta ei missään tapauksessa kevyt reissu.

– Siellä oli pre-season käynnissä. Juoksuja tehtiin ennen treenejä, treenien aikana ja niiden lopussa. Sitten punnerrettiin ja tehtiin vatsoja. Lisäksi treenien jälkeen menimme aina salille. Ne olivat tosi rankat kolme viikkoa, Rantanen kertoi.

– Testipelaajana pitää näyttää koko ajan. Se on henkisesti ja fyysisesti tosi kuluttavaa. On kivaa olla kolmen viikon jälkeen taas kotona.

Rantasen mukaan ensimmäiset päivät menivät totutteluun, kun kaikki oli täysin uutta. Loppujen lopuksi hän kuitenkin pärjäsi mielestään hyvin. Kolmen viikon aikana Rantanen ehti huomata, millä osa-alueilla hän pärjää ja mitä pitää vielä parantaa.

– Teknisesti pärjäsin hyvin ja olen siellä aika iso pelaaja. Siellä pelataan kuitenkin törkeän kovaa, joten sitä peliä pitää vielä kehittää. Siellä vedetään treeneissäkin napit edellä ja täysillä. Mielestäni pärjäsin kuitenkin ihan hyvin, Rantanen tuumi.

Kolmiviikkoisen testirupeaman päätteeksi Rantanen sai Stoke Cityn U18-joukkueen valmentajalta positiivista palautetta.

– Puhuin lyhyesti valmentajan kanssa. Hän oli tyytyväinen suorituksiini ja piti minusta pelaajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com