IMG 0760

Tunnelmia HJK-ottelun alla

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat tänä iltana Talin nurmella HJK:ta vastaan. Sarjakärjessä jatkava PK-35 Vantaa pelaa kotipelinsä keinonurmella, joten alustan vaihtuminen on otettu huomioon myös harjoittelussa. Punamustat on valmistautunut perjantai-illan HJK-kohtaamiseen harjoittelemalla kuluvan viikon Myyrmäen urheilupuiston nurmella.

Joukkueet kohtasivat Naisten Liigassa jo alkukaudesta Myyrmäessä. Tuolloin Punamustat vei sarjapisteet selvin 4-0-lukemin. Punamustilta maalinteossa onnistuivat tuolloin Maiju Hirvonen ja Hanne Ojanperä. Kaksi osumaa merkittiin helsinkiläisten omiksi maaleiksi.

Kyselimme torstai-illan harjoituksissa kolmen pelaajan ja yhden valmennusryhmän jäsenen mietteitä ennen kauden toista HJK-ottelua.

Maiju Hirvonen

– Se oli silloin mielestäni kauden paras pelimme. Pelasimme tosi hyvin, ja he näyttivät ehkä senkin takia niin huonoilta. En ole kyllä itse päässyt ikinä niin vapaasti tekemään maalia!

– Huomenna se on varmasti ihan eri peli. Nurmikenttä tuo siihen tietysti oman lisänsä, sillä emme ole oikeastaan koko kauden aikana pelanneet nurtsilla. On hyvä, että olemme nyt saaneet treenata nurmella. Se on kuitenkin paljon hitaamme ja tykkäämme liikuttaa palloa, joten se pitää huomioida.

– Klubikin tulee peliin varmasti kovaa. He tarvitsevat pisteitä, kun he hävisivät viimeksi TPS:lle. Jos huonosti käy, TPS voi vielä ottaa heidät kiinni.

Vilma Väisänen

– Tätä on odotettu paljon, että pääsemme taas pelaamaan HJK:ta vastaan. Se on aina kova vastus, jolla on paljon hyviä nuoria pelaajia. Siitä on varmasti kova peli tulossa.

– Olemme pelanneet koko kauden tekonurmella, joten nyt on hyvä päästä luonnonnurmelle.

Hanne Ojanperä:

– Siitä tulee varmaan aika tasainen peli. HJK on tottunut pelaamaan nurmella, joten se on heille pieni etu. On kuitenkin ihan hyvä, että pääsemme nyt testaamaan nurmea.

– HJK haluaa varmasti viedä meiltä pisteitä. Vastakkain on kaksi pääkaupunkiseudun joukkuetta, joten he tulevat varmasti kovaa. Kaikilla on varmasti ihan hyvä fiilis edellisestä kohtaamisesta. Teimme silloin hienoja maaleja ja edellisen pelin perusteella maalintekomme on mennyt nyt parempaan suuntaan.

Jouni Puttonen, maalivahtivalmentaja

– Kenttä on tietenkin haastava. Emme ole pelanneet nurmella, joten se tuo tiettyjä haasteita. Nyt olemme kuitenkin pari kertaa treenanneet nurmella ja hakeneet siihen tuntumaa. Se on kuitenkin alustana niin erilainen kuin tekonurmi.

– Esimerkiksi syötön kovuudet pitää ottaa huomioon. Nurmella pallo pysähtyy paljon nopeammin. Sekin vaikuttaa pallon liikkumiseen, sataako illalla. Jos sataa, pallo liikkuu liukkaasti. Lisäksi etenkin maalialueella saattaa olla monttuja, jotka pitää ottaa huomioon. Tekonurmi on aina tasainen kenttä, murra nurmella etenkin maalinedustat ovat usein muhkuraisia. Siellä saattaa tulla yllätyksiä, joihin pitää olla varautunut. Niissä täytyy olla hereillä ja pitää kroppa takana.

– Treenaamme maalivahtien kanssa tiettyjä asioita ottaen eri alustan huomioon. Haimme sellaisia asioita, jotka ovat erilaisia nurmella kuin keinonurmella. Pyrimme varautumaan kaikkeen.

– Se on varmaan meidän kannaltamme hyvä juttu, että Talin kenttä on iso. Pystymme kuitenkin yleensä aika hyvin pitämään palloa. Se on siinä mielessä hyvä kenttä, että siellä on tilaa.

HJK-PK-35 Vantaa pelataan perjantaina 26.7. klo 18.30 alkaen Talin nurmella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com