20150718 175122

Naiset kaatoivat Vasa IFK:n selvin 7-0-lukemin

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue otti lauantaina selvänumeroisen voiton, kun Vasa IFK kaatui Myyrmäessä maalein 7-0. Ottelu eteni alusta lähtien kotijoukkueen komennossa, mutta monesta aiemmasta ottelusta poiketen Punamustat onnistui tällä kertaa hyödyntämään maalipaikkansa tehokkaammin.

Kotijoukkue avasi ottelun maalihanat jo seitsemännellä peliminuutilla. Toppari Maiju Hirvonen antoi hyvän pystysyötön Sanna Saariselle, joka pelasi pallon keskelle Hanne Ojanperälle. Ojanperä ohitti ensimmäisellä kosketuksellaan vastustajan maalivahdin ja siirsi pallon lopulta tyhjään maaliin.

Ottelu ratkesi lopullisesti noin puolen tunnin kohdalla, kun Punamustat iski viidessä minuutissa kolme maalia. 2-0-osuma syntyi 29. peliminuutilla, kun Sanni Franssi tarjoili pienen siirron sivuun ja Saarinen sijoitti pallon taka-alakulmaan.

Punamustien kolmas osuma syntyi kaksi minuuttia myöhemmin. Iina Salmi antoi hyvän keskityksen vasemmalta laidalta ja Hanne Ojanperä pääsi puskemaan pallon noin viidestä metristä maaliin. Kotijoukkueen tehokkaan viisiminuuttisen päätti 34. peliminuutilla Heidi Kivelä, joka puski Salmen antaman kulmapotkun takatolpalta verkon perukoille.

Enempää maaleja avausjaksolla ei enää nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään Punamustien 4-0-johdossa. Vaasalaisten ensimmäisen puoliajan ainoaksi maalintekoyritykseksi jäi rangaistusalueen kulmata lähtenyt kevyt laukaus, jonka Punamustien maalivahti Velma Oikarinen koppasi vaivatta.

Sama kaava toistui myös toisella jaksolla. VIFK pääsi laukomaan kahdesti, mutta Oikarinen selvitti molemmat tilanteet varmaotteisesti. Punamustat sen sijaan jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä ja onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja.

Toisen puoliajan ensimmäinen osuma syntyi tunnin pelin jälkeen. Franssi lähti vahvasti haastamaan vaasalaispuolustajaa, joka joutui lopulta rikkomaan. Tuomiona oli vapaapotku noin kahdestakymmenestä metristä. Laukomaan asettui Linda Ruutu, jonka upea laukaus painui vastustamattomasti taka-alakulmaan.

6-0-maaliin johtanut hyökkäys käynnistyi avausmaalin tapaan Hirvosen hyvästä pystysyötöstä. Eveliina Parikka sai pallon, eteni rangaistusalueelle ja syötti pallon maalin eteen. Lopulta Saarisella oli helppo työ tuikata pallo takatolpalta tyhjään maaliin.

Vielä ottelun 87. peliminuutilla Punamustille tuomittiin rangaistuspotku. Saarinen pelasi pallon rangaistusalueelle Netta Kosolle, jonka vaasalaispuolustus joutui pysäyttämään sääntöjen vastaisin keinoin. Pallon taakse asteli Saarinen, joka viimeisteli hattutemppunsa varmalla sijoituksella. Lisäosumia ei Myyrmäessä enää nähty, joten lopputulokseksi kirjattiin Punamustien selkeä 7-0-voitto.

Punamustilla olisi ollut ottelussa maalipaikkansa jopa useampaan osumaan, mutta kokonaisuudessaan joukkueen peliesitys oli vakuuttava. Punamustien riveistä löytyi onnistujia täyden kentällisen ja kolmen vaihtopelaajan verran. Tehokkaiden hyökkäyspään pelaajien lisäksi laitapuolustajat Jenna Korhonen ja Pirjo Leppikangas tukivat vahvasti hyökkäyksiä. Toppariparin muodostaneet Hirvonen ja Tiia Peltonen sen sijaan olivat hyvän pelinavaamisensa myötä näkyvissä rooleissa.

Kaksi hyvää puoliaikaa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Liigakauden toistaiseksi suurinumeroisin voitto irtosi hyvällä peliesityksellä.

– Etenkin ensimmäisellä jaksolla liikutimme palloa hyvin ja tavoitteena oli saada vaasalaiset juoksemaan. Lisäksi tavoitteena oli uskaltaa pelata linjojen väliin silläkin riskillä, että siinä voi tulla epäonnistumisia. Tänään saimme aika hyvin sellaisia tilanteita, että syötimme keskelle ja saimme imettyä muutaman pelaajan sinne kiinni, jolloin laidalle syntyi tilaa. Sitten pelasimme pallon keskustasta laitaan. Myös laitapelaaminen toimi hyvin.

– Tänään pelasimme mielestämme oikean määrän palloja linjan taakse ja linjan eteen. Siinä mielessä pelaamisemme oli aika monipuolista, Väisänen totesi.

Ottelu ratkesi käytännössä jo reilussa puolessa tunnissa, kun kotijoukkue karkasi 4-0-johtoon. Väisäsen mukaan Punamustat kuitenkin jatkoi pientä notkahdusta lukuun ottamatta omaa peliään hyvin myös toisella puoliajalla.

– Kumpikin puoliaika oli hyvä, mutta toisella jaksolla oli vähän sellainen sekava hetki. Joukkueen kuri etenkin puolustussuuntaan vähän karkasi. Siinä tuli vähän hyvän olon tunnetta ja kaikki halusivat tehdä maaleja. Sitten saimme kuitenkin taas joukkuepelaamisemme kuntoon, Väisänen sanoi.

VIFK pääsi laukomaan ottelussa vain kolmeen otteeseen: kerran avausjaksolla ja kahdesti toisella puoliajalla. Kaikki yritykset jäivät kuitenkin lopulta varsin vaarattomiksi. Väisänen kiittelikin ottelun jälkeen puolustuspään pelaajiensa otteita.

– Puhuimme paljon siitä, että tänään emme päästä vastustajaa laukomaan. Se toimi tänään hyvin. Täytyy taas nostaa puolustuslinjalle hattua. On aina hankalaa pelata, kun vastustaja pelaa pitkää palloa. Puolustuslinja hoiti ne pallot todella hyvin. Puolustajat ja Velma pitivät itsensä hyvin hereillä

Väisänen löysi ottelusta luonnollisesti paljon hyvää, mutta myös yhden selkeän parannuskohteen.

– Tänään nähtiin paljon hyviä yksilösuorituksia ja erilaisia maalintekotilanteita. Keskityksissä on kuitenkin vielä parannettavaa. Etenkin toisella jaksolla pääsimme aika paljon hyviin keskityspaikkoihin, mutta ne eivät vielä olleet ihan sellaisia kuin valmennuksessa haluaisimme.

– 7-0 on kuitenkin varmasti ihan riittävä tulos. Jalkapallossa se on jo tosi paljon, Väisänen lisäsi.

Toisella jaksolla Punamustat sai vaihtojen myötä lisää virtaa kentälle, mikä oli jälleen hyvä osoitus joukkueen laajasta pelaajamateriaalista.

– Tänään vaihdot onnistuivat jälleen hyvin. Se kuvaa hyvin sitä, että kilpailu pelipaikoista on tosi kovaa. Tänään meillä oli niin hyvä penkki, että heidät kaikki olisi voinut laittaa aloitukseen. Kaikkia ei kuitenkaan voi laittaa samaan aikaan kentälle ja vain kolme pelaajaa saa vaihtaa, joten valmennuksella on välillä vähän vaikeuksia miettiä sitä aloittavaa kokoonpanoa.

– Yritämme kuitenkin kierrättää pelaajia ja pitää kaikki hereillä Syksyllä tulee taas kovia pelejä. Haluamme kaikkien olevan silloin valmiina, jotta kukaan ei joudu kylmiltään kentälle, Väisänen totesi.

Punamustien nuorisokaartista kentälle pääsi tällä kertaa Roosa Bröijer, joka esitti ennakkoluulottomia otteita ja pelasi vahvan neljäkymmentäminuuttisen.

– Roosa pelasi hyvän pelin. Tiedämme, että hän on taitava ja älykäs pelaaja, joka osaa antaa oikea-aikaisia syöttöjä, Väisänen kommentoi Bröijerin suoritusta.

Punamustien maalihanat aukesivat

Hattutempun iskeneen Saarisen mukaan PK-35 Vantaa onnistui lauantaina hyvin omassa pelissään. Ottelu eteni alkuhetkistä lähtien kotijoukkueen komennossa.

– Pelasimme tosi hyvin. Tämä oli varmaan yksi kauden parhaista peleistämme. Pystyimme liikuttamaan palloa, pelaamaan keskustan kautta laitoihin ja käyttämään keskustaa ehkä enemmän kuin aikaisemmissa peleissä, Saarinen arvioi.

Saarisen mukaan VIFK oli odotetunlainen vastustaja.

– Puhuimme ennen peliä siitä, että vastustaja lähtee peliin ehkä hieman matalammalla prässillä – kuten he tekivätkin. Pystyimme rikkomaan sen aika hyvin. Toisella puoliajalla he lähtivät prässäämään vähän korkeammalta, mutta pääsimme siitä aika hyvin ohi ja lopulta he taas tiputtivat vähän prässiään.

Punamustien pitäessä palloa suurimman osan peliajasta myös yksittäisille pelaajille kertyi paljon pallokosketuksia. Myös Saarinen oli läpi ottelun paljon pallossa. Hattutempusta ja maalisyötöstään huolimatta Saarinen kommentoi omaa suoritustaan vaatimattomaan sävyyn:

– Kolme maalia on tietenkin ihan hyvä suoritus ja muutenkin peli meni ihan ok. Olen ihan tyytyväinen. Pelasimme joukkueena hyvin ja silloin on helpompaa pelata itsekin hyvin.

67 minuuttia Punamustien keskikentällä uurastanut Linda Ruutu oli Saarisen tavoin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Peli lähti alusta asti rullaamaan. Toisella puoliajalla peli vapautui vielä entisestään ja löysimme hyvin tilaa. Odotimme heidän lähtevän puolustamaan aika alhaalta ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla heidän linjansa olivat aika tiiviit. En tiedä, väsyivätkö he, mutta toisella puoliajalla meillä oli ehkä vähän enemmän tilaa, Ruutu kertasi kenttätapahtumia.

Ruutu myöntää, että Punamustien maalinteko on ollut tällä kaudella ajoittain hieman nihkeää. Punamustat on siitä huolimatta onnistunut kääntämään pelejä edukseen, mutta Ruudun mukaan maalihanojen aukeaminen oli myös jatkoa ajatellen tärkeää.

– Oli hyvä, että saimme nyt paljon maaleja. Se oli hyvä maalieron kannalta, mutta siitä jää aina myös hyvä fiilis, Ruutu tuumi.

Myös Ruutu itse onnistui maalinteossa, kun hän laukoi näyttävän vapaapotkun taka-alakulmaan. Samalla Ruutu avasi maalitilinsä tämän kauden Naisten Liigassa.

– Onneksi vapari onnistui. Nyt on tämän kauden ensimmäinen liigamaali tehtynä.

PK-35 Vantaan ottelut Naisten Liigassa jatkuvat perjantaina 25.7. vierasottelulla HJK:ta vastaan. Kotikentällään Punamustat esiintyy seuraavan kerran lauantaina 8.8. Silloin vieraaksi saapuu Merilappi United.


PK-35 Vantaa-Vasa IFK 7-0 (4-0)

”7-0 on varmasti ihan riittävä tulos. Jalkapallossa se on jo tosi paljon.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

2 Pirjo Leppikangas
3 Tiia Peltonen
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi
8 Linda Ruutu (67´ Netta Koso)
10 Iina Salmi (50´ Roosa Bröijer)
13 Sanna Saarinen
15 Hanne Ojanperä (50´ Eveliina Parikka)
16 Maiju Hirvonen
35 Velma Oikarinen

Vaihtopelaajat:

1 Paula Myllyoja
4 Vilma Väisänen
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
20 Vilma Hakala
22 Roosa Bröijer
25 Tia Painilainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com