Naiset emännöivät lauantaina Vasa IFK:ta

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Kyseessä on sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen, sillä Punamustat majailee sarjan kärkipaikalla ja vaasalaiset sarjataulukon hännillä. Ottelu pelataan lauantaina 18.7. klo 16.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Viime viikonloppuna Punamustat nappasi Sanni Franssin lisäaikamaalilla arvokkaan 1-2-vierasvoiton Turusta. Kolmen sarjapisteen myötä PK-35 Vantaa kasvatti sarjajohtoaan Naisten Liigassa jo viiteen pisteeseen, sillä ottelun vähemmän pelannut Pallokissat hävisi samaan aikaan oman ottelunsa. Lauantaina Punamustat lähtee jälleen puolustamaan kärkisijaansa Vasa IFK:ta vastaan.

12 pelaamastaan sarjaottelusta Punamustat on voittanut yhdeksän ja pelannut kolmesti tasan. Myyrmäen jalkapallostadionilla Punamustien ainoa pistemenetys on maaliton tasapeli Åland Unitedia vastaan. Kyseinen tasapeli on samalla myös kauden ainoa ottelu, jossa Punamustat on jäänyt maaleitta.

Talvella kabinettien kautta pääsarjaan nousseen VIFK:n alkukausi on sujunut varsin mollivoittoisesti, sillä vaasalaiset ovat keränneet vasta neljä sarjapistettä. Kesäkuun alussa VIFK haki tasapelipisteen TPS:n vieraana ja kuun lopussa se kaatoi Merilappi Unitedin kotonaan maalein 3-2. Vaasalaisten yhdentoista ottelun maaliero on 17-52.

Etenkin vieraskentällä VIFK:n otteet ovat ailahdelleet huomattavasti. Hongan ja Pallokissojen vieraana VIFK kärsi rumat tappiot, mutta vastaavasti Nice Futista ja Åland Unitedia vastaan vaasalaiset olivat järjestämässä melkoisia maali-ilotteluja. Ahvenmaalla VIFK taipui niukasti lukemin 5-4, kun taas Porissa vaasalaiset nousivat 4-0-tappioasemasta maalin päähän, mutta hävisivät lopulta maalein 6-3. Edellisessä ottelussaan Vasa IFK kärsi HJK:n vieraana 2-0-tappion.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vaasassa Punamustien 0-4-voittoon. Tuolloin maaleista vastasivat Sanna Saarinen, Iina Salmi ja kahdesti osunut Vilma Hakala.

Vaasalaisten parhaat maalintekijät ovat Louise Björkskog ja Eva-Susanna Dahlmars, jotka ovat onnistuneet maalinteossa neljään otteeseen. Punamustien tehokkain pelaaja on ollut seitsemän maalia iskenyt Iina Salmi. Hanne Ojanperällä on tilillään kuusi täysosumaa.

Punamustien terveystilanne on ottelun alla suorastaan erinomainen, sillä joukkueen sairastupa on tällä hetkellä täysin tyhjä. Torstai-illan harjoituksissa kaikki pelaajat vaikuttivat olevan pelikuntoisia.

Päättäväisyyttä maalintekotilanteisiin

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen painottaa, että lauantai-iltapäivän ottelun alla ei kannata tuijottaa vastustajan sarjasijoitusta. Väisänen muistuttaa, että VIFK pelasi Vaasassa Punamustia vastaan hyvän pelin ja hävisi edellisessä ottelussaan HJK:n vieraana vain 2-0.

– Kun saimme kunnolla pelin auki, se oli meidän pelimme, mutta heilläkin oli pari hyvää maalipaikkaa. Siinä vaiheessa kautta heillä ei ollut vielä yhtään voittoa, Väisänen muisteli kauden ensimmäistä kohtaamista.

Väisänen ei usko, että vaasalaiset lähtevät Myyrmäen isolla kentällä prässäämään kovin aktiivisesti. Punamustilla ei kuitenkaan ole varaa lähteä otteluun takki auki.

– VIFK haluaa täältä varmasti pisteen mukaansa. Oletan heidän lähtevän hakemaan sitä aika puolustusvoittoisesti. Pitää kuitenkin muistaa, että VIFK on aika taitava joukkue. Jos lähdemme peliin huonolla asenteella, siinä voi käydä mitä tahansa.

PK-35 Vantaa on harjoitellut kovaa, mutta nyt joukkue alkaa hiljalleen herkistellä kohti Mestarien Liigan pelejä. Väisäsen mukaan pelaajilla on ollut vähän tukkoisuutta, mutta nyt harjoituksia yritetään keventää hieman ja saada sen myötä jalkoja liikkeelle.

Väisäsen mielestä Punamustien pitää lauantaina kiinnittää huomiota etenkin maalintekoon. Joukkue lähtee pelaamaan omalla tutulla tyylillään, mutta viimeisiin ratkaisuihin kaivattaisiin vielä lisää terävyyttä.

– Se on usein vaikeaa, kuten olemme nähneet. Etenkin vastustajan puolustaessa syvällä meillä pitää olla malttia hakea paikkoja. Kaipaamme vähän lisää päättäväisyyttä ja vauhtia maalintekotilanteisiin. Niissä pitäisi olla liikkeessä, ei seisovin jaloin.

– Lisäksi meidän pitää Åland United- ja TPS-pelien tavoin kiinnittää huomiota keskitystilanteisiin ja siihen, että vastustaja ei pääse niiden jälkeen turhiin vastahyökkäyksiin, Väisänen tuumi.

PK-35 Vantaa-Vasa IFK pelataan lauantaina 18.7. klo 16.00 alkaen Myyrmäen urheilupuistossa. Liput otteluun maksavat aikuisilta 7 euroa ja alennusryhmäläisiltä 4 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.