Albert Kuqi tutustumiskäynnillä Skotlannissa

Punamustien hyökkääjä Albert Kuqi on viettänyt tämän viikon Skotlannin Mestaruussarjassa pelaavassa St. Mirrenissä. Kyseessä on viiden päivän tutustumiskäynti skotlantilaisseuraan. Kuqi lähti reissuun maanantaina ja palaa Suomeen huomenna.

– Tämä on tällainen tutustumiskäynti. Tulin tänne tarkistamaan kuntoani ja katsomaan, missä mennään omalla kohdallani. Täällä on ollut hyviä ja fyysisiä treenejä, joissa on juostu paljon, Kuqi kertoi torstaiaamuna.

Kuqi ehti pelata St. Mirrenin mukana myös yhden ottelu, kun skotlantilaiset kohtasivat harjoitusottelussa Oldham Athleticin. St. Mirren voitti suljettujen ovien takana pelatun ottelun 1-0. Kuqi oli avauskokoonpanossa ja pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan.

– Oldham vei peliä ykkösmiehistöllään, mutta sain voitettua palloja ilmassa ja suojattua niitä hyvin. He rikkoivat paljon ja sen myötä saimme aika paljon vapaapotkuja.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan tällaiset tutustumiskäynnit ovat hyviä kokemuksia nuorille pelaajille. Ulkomaisissa seuroissa pelaajat pääsevät Kuqin mukaan mittaamaan tasoaan ja tutustumaan kansainväliseen vaatimustasoon.

– Yritämme tätä kautta viedä poikia eteenpäin. He pääsevät tutustumaan erilaiseen ympäristöön ja näkevät, millaista siellä on.