IMG 5923

Punamustat kohtaa kärkiottelussa PS Kemin

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kohtaa torstai-iltana PS Kemin vieraskentällä. Kyseessä on Ykkösen kärkikamppailu, sillä joukkueilla on sarjataulukossa eroa vain yksi piste kemiläisten eduksi. Ottelu alkaa Kemissä Sauvosaaren urheilupuistossa klo 18.30.

PS Kemi pitää 13 pelatun ottelun jälkeen hallussaan Ykkösen kärkipaikkaa. Tällä hetkellä koossa on 26 sarjapistettä, joten merilappilaiset ovat keränneet keskimäärin kaksi pistettä ottelua kohden. Myös Punamustien alkukausi on sujunut hyvin, sillä joukkue on saalistanut vain pisteen PS Kemiä vähemmän.

PK-35 Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki kuitenkin katkesi viikonlopun vierasottelussa porilaista FC Jazzia vastaan. Punamustat aloitti ottelun hyvin, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 2-0. Torstain kärkiottelussa Punamustat haluaa varmasti palata takaisin voittokantaan ja sen myötä sarjakärkeen.

Nousijajoukkue PS Kemi on pelannut vahvan alkukauden. Se on voittanut peleistään kahdeksan, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kolmesti. Etenkin kotikentällään PS Kemi on ollut vahva, sillä joukkueen ainoa pistemenetys kotikaupungissaan on 0-1-tappio JJK:lle. Kemiläiset kärsivät edellisessä sarjaottelussaan tappion samalle vastustajalle, kun JJK oli Jyväskylässä vahvempi lukemin 3-1.

Punamustien vierasottelut sen sijaan ovat sujuneet varsin kaksijakoisesti, sillä kuudesta reissupelistään joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt kolme. PK-35 Vantaa on hakenut täydet sarjapisteet Oulusta, Mikkelistä ja Vaasasta, mutta Valkeakoskelta, Jyväskylästä ja Porista Punamustat on matkannut kotiin tyhjin käsin.

Joukkueet kohtasivat jo toisensa jo toukokuussa Myyrmäessä. Myös silloin kyseessä oli Ykkösen kärkikamppailu, joten molemmat joukkueet ovat onnistuneet säilyttämään asemansa sarjataulukossa. Toukokuussa ottelusta muodostui Punamustien kannalta vaikea, sillä Shakir Redjepi ajettiin kentältä jo 18. peliminuutilla ja Sasa Jovovic laukoi tilannetta seuranneen rangaistuspotkun maaliin. Punamustat ei kyennyt enää vajaamiehisenä kääntämään peliä, joten PS Kemi vei pisteet maalein 0-1.

PS Kemin alkukauden parhaat maalintekijät ovat seitsemän kertaa osuneet Jovovic ja Billy Ions. Punamustien tehokkain pelaaja on ollut Pablo Couñago, joka johtaa 12 maalillaan koko Ykkösen maalipörssiä. Taustatukea Couñago on saanut muun muassa neljästi osuneelta Mateo Miguezilta.

Punamustien kokoonpanotilanne on torstain kärkikamppailun alla hyvä. Ainostaan Albert Kuqi, Masar Ömer ja edelleen Stoke Cityn testattavana oleva Daniel Rantanen ovat varmuudella sivussa.

Kuqi tiedostaa vastustajan vaarallisuuden

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi lähtee torstai-illan kärkikamppailuun hyvillä mielin. PK-35 Vantaa hävisi lauantaina Porissa, mutta Kuqi ei ole yksittäisen pelin tuloksesta huolissaan.

– Viime ottelumme FC Jazzin vieraana ei mennyt aivan nappiin, vaikka pelasimme ihan hyvin. Se oli aika pienestä kiinni. Jos olisimme tehneet ensimmäisen maalin, tilanne olisi ollut täysin erilainen.

Sarjakausi alkaa olla puolivälissään, sillä Ykkösen 27 ottelusta on pelattu jo 13. Punamustat on pysynyt koko alkukauden sarjan kärkisijoilla eikä joukkue ole kertaakaan jäänyt pisteittä kahdessa ottelussa peräkkäin. Myös Kuqi on tyytyväinen joukkueensa tilanteeseen kauden puolivälissä.

– Kaikista vaikeuksistamme huolimatta olemme kärkikahinoissa. Siellä haluamme pysyä koko kauden. Pelaajat ovat taistelleet hyvin, vaikka meillä on ollut ongelmia loukkaantumisten ja pelikieltojen takia. Olemme joutuneet peluuttamaan pelaajiamme hieman tavallisista poikkeavilla pelipaikoilla, Kuqi totesi.

Toukokuun kotitappio PS Kemille on Kuqilla vielä tuoreessa muistissa. Vastustajan vahvuudet ovat siis Punamustilla hyvin tiedossa ennen torstai-illan kohtaamista.

– Mielestäni PS Kemi on ollut vaarallisimpia kohtaamiamme joukkueita. Tietyt asiat heidän pelissään toimivat hyvin ja he osaavat hyödyntää ne hyvin. Heillä on nopeita pelaajia ja heidän pelaamisensa on hyvin organisoitua.

PS Kemi lähti sarjaan nousijajoukkueena, mutta kemiläiset ovat esittäneet heti vahvoja otteita. Joukkue on majaillut sarjan kärkisijoilla ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Kuqin mukaan PS Kemissä tehtiin paljon asioita hyvin jo viime kaudella. Tälle kaudelle joukkue on vahvistunut entisestään.

– Kun tulee voittoja ja peli kulkee, pelaajat saavat lisää itseluottamusta. Arvostan sitä, mitä he ovat tehneet. Eivät he ole tuurilla sarjan kärjessä. Pari peliä voi selvitä tuurilla, mutta kukaan ei ole puolta kautta sarjakärjessä pelkällä tuurilla, Kuqi painottaa.

Punamustien matka kohti Kemiä alkaa jo huomenna.

– Harjoittelemme vielä huomenna aamulla ja lähdemme sitten kohti Kemiä. Torstaina luvassa on erittäin mielenkiintoinen ottelu, johon lähdemme hyvällä fiiliksellä.

PS Kemi-PK-35 Vantaa pelataan torstaina 16.7. klo 18.30 Sauvosaaren urheilupuistossa Kemissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com