8X9A3479

Naisille vierasvoitto loppuhetkien maalilla

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkue haki lauantai-iltapäivänä maukkaan voiton Turusta, kun TPS kaatui maalein 1-2. Helposti voitto ei irronnut, sillä Punamustien voittomaali syntyi vasta ottelun lisäajalla. Voiton myötä Punamustat vankisti myös asemaansa Naisten Liigan kärjessä.

Kotijoukkue TPS aloitti ottelun vahvasti kovalla prässillä. Ottelu pelattiin Turun urheilupuiston pienellä yläkentällä, joten tilaa oli kentällä totuttua vähemmän. Vahvan alkunsa turvin TPS onnistui luomaan myös muutamia maalintekopaikkoja. Kotijoukkueen paras paikka avautui läpiajoon karanneelle Laura Wentjärvelle, mutta Punamustien maalivahti Paula Myllyoja veti pidemmän korren.

Ottelun alkuhetkien jälkeen vierasjoukkue pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan. Punamustat sai keskikentän haltuunsa ja sen myötä hyvän otteen kenttätapahtumista. Vieraat onnistuivat luomaan avausjaksolla useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistely-yritykset jäivät tuloksettomiksi. Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Punamustat jatkoi siitä, mihin se ensimmäisellä puoliajalla jäi. Vierasjoukkue sai pidettyä paineen turkulaisten kenttäpuoliskolla, mikä tuotti lopulta myös 58. peliminuutilla tulosta. Vilma Väisänen syötti pallon rangaistusalueen rajalle Iina Salmelle, joka otti yhden kosketuksen ja laukoi pelivälineen takakulmaan.

Maalin jälkeen Punamustat jatkoi omaa pelaamistaan, mutta 75. peliminuutilla yksi herpaantuminen johti TPS:n tasoitusmaaliin. PK-35 Vantaa lähti avaamaan peliä omalta maaliltaan, mutta eteneminen pysähtyi pahaan harhasyöttöön. Turkulaisten vaaralliseksi tiedetty Ria Öling nappasi pallon ja laukoi sen tarkasti vasempaan alakulmaan.

Kotijoukkueen 1-1-tasoitusmaalin jälkeen Punamustat lähti hakemaan raivokkaasti tasoitusta. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Punamustilla oli lyhyen ajan sisään kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Ensin vaihdosta kentälle tullut Sanni Franssi karkasi oikealta laidalta läpiajoon, mutta veto kilpistyi päin TPS-vahtia Inkeri Niemeä. Vain minuuttia myöhemmin Salmi pääsi laukomaan, mutta Niemi ehti jälleen pallon tielle.

Lopulta vierasjoukkue onnistui kuitenkin iskemään voittomaalin ottelun lisäajalla. Hanne Ojanperä sai pallon keskialueella ja tarjoili hyvän pystysyötön TPS:n puolustuslinjan selustaan. Sanni Franssi karkasi läpiajoon ja tuikkasi pallon turkulaismaalivahdin jalan vierestä maaliin.

TPS aloitti aggressiivisesti

Punamustien valmentajat Jari Väisänen ja Pasi Jaakonsaari olivat luonnollisesti tyytyväisiä kolmeen pisteeseen. Väisänen kuitenkin huomautti, että etenkin avausjaksolla Punamustilla olisi ollut useita paikkoja lisäosumiin.

– Nyt emme saaneet maaleja ja peli muuttui koko ajan vaikeammaksi. Sitten Iina teki hienon, todella iinamaisen suorituksen ja pääsi laukomaan. Se oli upea veto, Väisänen kehui.

-Sitten teimme hyvät vaihdot, kun Sanni ja Hanne tulivat kehiin. Sannin kautta haimme juoksuja linjan taakse ja Hannen avulla pyrimme pitämään palloa.

Punamustien valmennusjohto kuitenkin muistutti, että myös TPS teki Punamustien pelaamisesta etenkin ottelun alkuhetkillä vaikeaa.

– TPS iski alussa aggressiivisesti kiinni. Se on heidän vahva aseensa ja he ovat oppineet pelaamaan sillä tavalla täällä. Emme olleet siihen alussa ihan valmiita, Jaakonsaari totesi.

Väisänen oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että joukkue uskalsi vaikeassakin paikassa pelata omaa peliään. Hänen mukaansa se oli ainoa tapa purkaa vastustajan prässiä. Punamustat onnistui pitämään palloa ja TPS joutui juoksemaan, mikä lopulta tappoi suurimman innon kotijoukkueen prässäämisestä.

-Yksi pelin kulmakivistä oli se, että pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Sen myötä TPS lopulta väsähti. Ensimmäisen puoliajan avausvartista eteenpäin pystyimme vyöryttämään hyvin.

Jaakonsaari yhtyi Väisäsen kommentteihin.

– Pyrimme pelaamaan omalla pelitavallamme, vaikka se olisi vaikeaakin. Tytöt hoitivat sen lopulta hyvin. Muutamia syöttövirheitä tuli vielä, mutta sitä meidän pitää vielä kehittää. Meidän pitää malttaa syöttää niin, että ei tule huonoja syöttöjä ja vastaanottoja.

Väisäsen mukaan Punamustat onnistui kuitenkin harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä huolimatta pitämään TPS:n poissa aivan parhailta maalintekopaikoilta. Ölingin tasoitusmaaliin johtanut tilanne toisella puoliajalla oli yksi harvoista poikkeuksista.

Punamustat onnistui kuitenkin iskemään voittomaalin vielä ottelun lisäajalla. Osuma oli myös henkisesti tärkeä, mikä näkyi loppuvihellyksen jälkeen pelaajien ilmeistä.

– Tiesimme, että tämä on vaikea paikka pelata. Meidän pitää olla tyytyväisiä loppuhetkien voittomaaliin. Kun johdamme 1-0, meidän pitäisi kuitenkin pystyä tappamaan peli. Muuten voi aina tulla joku lipsahdus ja vastustaja voi päästä iskemään, Jaakonsaari totesi.

Kärsivällisyys tuotti lopulta tulosta

Punamustien maalintekijät Salmi ja Franssi myönsivät, että ottelusta muodostui vaikea. Samalla molemmat olivat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että Punamustat jatkoi omaa pelaamistaan ja onnistui lopulta iskemään tärkeän voittomaalin.

– Oli hyvä, että uskoimme loppuun asti tekemiseemme. Voittomaalikin tuli tosi myöhään. Se kertoo siitä, että maltoimme pelata omaa peliämme, Salmi totesi.

– Meillä oli tänään paljon paikkoja, joten olisimme ehkä voineet ratkaista pelin aikaisemminkin. Voittomaali tuli sieltä kuitenkin lopulta, kun jaksoimme yrittää kärsivällisesti, Franssi kommentoi.

Sekä Salmi että Franssi tekivät Turussa itselleen varsin tyypilliset maalit. Salmi sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajan tuntumassa ja laukoi pallon etukulmaan. Franssi sen sijaan karkasi ottelun lisäajalla läpiajosta maalintekoon.

– Sain Vilmalta hyvän syötön ja yritin vetää mahdollisimman nopeasti nurkkaan, Salmi kertasi osumaansa.

Franssi sen sijaan jakoi kunniaa hyvän läpisyötön antaneelle Ojanperälle.

– Se oli Hannelta ihan loistavan pallo. Kävin vähän tökkäisemässä sitä kärkärillä ja sinnehän se lipui maaliin, Franssi myhäili.

– Ei tässä tyylipisteitä jaeta.

Molemmat yhtyivät siihen, että loppuhetkien osumalla irronnut voitto on joukkueelle jatkoa ajatellen tärkeä voimavara. Franssi muistutti, että Punamustien viime vierailu Turkuun päättyi 6-2-tappioon.

– Tiesimme, että tänne on vaikea tulla pelaamaan. Viime kaudella viimeinen pelimme ei mennyt täällä ihan nappiin. Nyt oli tosi hyvä, että saimme lopulta painettua sen voittomaalin

– Jos jatkossa tulee vaikeita tilanteita, tiedämme pystyvämme hoitamaan ne, Salmi totesi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi lauantaina 18.7. Silloin edessä on kotiottelu Vasa IFK:ta vastaan.


TPS-PK-35 Vantaa 1-2 (0-0)

”Meillä oli tänään paljon paikkoja, joten olisimme ehkä voineet ratkaista pelin aikaisemminkin. Voittomaali tuli sieltä kuitenkin lopulta, kun jaksoimme yrittää kärsivällisesti.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja
2 Pirjo Leppikangas
3 Tiia Peltonen
4 Vilma Väisänen (75´ Linda Ruutu)
5 Heidi Kivelä
9 Netta Koso (63´ Sanni Franssi)
10 Iina Salmi
13 Sanna Saarinen
16 Maiju Hirvonen
20 Vilma Hakala (66´ Hanne Ojanperä)
25 Tia Painilainen

Vaihtopelaajat:

6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi
8 Linda Ruutu
11 Eveliina Parikka
15 Hanne Ojanperä
21 Tia-Maria Jaakonsaari
35 Velma Oikarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com