UUTISET

Naiset vierailevat lauantaina Turussa

9.7.2015

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina. Silloin edessä on vierasottelu Turun Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä lauantaina 11.7. klo 14.00 alkaen.

Punamustat ja mustavalkoiset lähtevät lauantain otteluun kovin erilaisista asetelmista, sillä PK-35 Vantaa pitää hallussaan Naisten Liigan kärkipaikkaa ja TPS löytyy kymmenen joukkueen sarjassa sijalta seitsemän. Turkulaisten asema on haastava, sillä eroa ylempään jatkosarjaan oikeuttavaan paikkaan on kertynyt jo kahdeksan pistettä.

Punamustat on pelannut kaksi viimeistä vierasotteluaan tasan ja myös viime kierroksen kotiottelu Åland Unitedia vastaan päättyi pistejakoon. Samalla Punamustat jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman maaleja. Joukkueella on siis kova halu päästä lauantaina jälleen maalien ja vierasvoittojen makuun.

Turkulaisten kotiottelut ovat sujuneet varsin mollivoittoisesti, sillä TPS ei ole vielä kyennyt voittoon kotikentällään. Neljästä Turussa pelaamastaan ottelusta TPS on pelannut yhden tasan ja hävinnyt kolme. Toistaiseksi ainoan kotipisteensä TPS on napannut 2-2-tasapelillä Vasa IFK:ta vastaan.

TPS:n kotiottelut ovat olleet varsin maalirikkaita, sillä otteluissa on tehty keskimäärin yli viisi maalia ottelua kohden. Edellisessä kotiottelussaan TPS kärsi 1-3-tappion Pallokissoille. Edellinen vierailu Turun urheilupuiston yläkentällä on kuitenkin Punamustilla varmasti vielä tuoreessa muistissa, sillä TPS yllätti lopulta mestaruutta juhlineen PK-35 Vantaan peräti maalein 6-2.

Joukkueet kohtasivat myös Naisten Liigan sarja-avauksessa huhtikuussa. Tuolloin Punamustat piti sarjapisteet Myyrmäessä selvin 3-0-numeroin. Maalinteossa sarjakauden avauksessa kunnostautuivat Vilma Hakala, Sanna Saarinen ja Sanni Franssi.

Turkulaisten maalipörssin kärjestä löytyvät tutut nimet. Hanna Ruohomaa on tehnyt seitsemän maalia ja Ria Öling on osunut kuudesti. Punamustien tehokkaimmat pelaajat ovat olleet kuusi täysosumaa iskeneet Iina Salmi ja Hanne Ojanperä.

Vastassa suoraviivainen joukkue

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäselle TPS on edellisistä kohtaamisista tuttu vastustaja, mutta hän on tarkkaillut myös turkulaisten tuoreimpia peliesityksiä. Väisänen on tutustunut etenkin TPS edelliseen sarjaotteluun, jossa mustavalkoraitainen joukkue haki tasapelipisteen Tampereen Ilvestä vastaan.

– Ilvestä vastaan TPS pelasi erittäin kurinalaisesti ja pyrkivät nopeisiin vastahyökkäyksiin. Heidän pelaamisensa on hyvin suoraviivaista. Kun he saavat jalan vapaaksi, palloa pelataan heti ylöspäin ja maalille.

Väisäsen mukaan TPS:n riveistä nousee esiin etenkin Ria Ölingin nimi. Myös naisten A-maajoukkuerinkiin noussut Öling on kiistatta yksi turkulaisten suurista syömähampaista.

– Ölingin panos joukkueen tekemisessä on todella suuri. TPS pelaa todella paljon palloja hänen kauttaan, Väisänen kertoi.

– Heidän prässipelinsä oli silmiinpistävää. Etenkin Öling oli todella aggressiivinen ja pääsi pariin otteeseen riistämään pallon melkein alimmalta pelaajalta. Sitä kautta syntyi myös vaarallisia tilanteita.

Turussa pelataan pienellä kentällä, mikä tuo varmasti oman mausteensa peliin. Lisäksi Väisänen muistuttaa, että sarjatilanteen takia myös TPS:n pitää hiljalleen voittaa pelejä. Muussa tapauksessa paikka ylemmässä jatkosarjassa jää turkulaisille haaveeksi.

– En tiedä, lähtevätkö he peruuttelemaan tässä pelissä. Voisin kuvitella, että he yrittävät jo vähän prässätä. Täällä he eivät viimeksi yrittäneet sitä, mutta suurella kentälle siihen ei ehkä olisi ollut samanlaisia mahdollisuuksia, Väisänen pohti.

Oppia edellisistä peleistä

Vaikka Punamustat jäi edellisessä ottelussaan Åland Unitedia vastaan maalittomaan tasapeliin, Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Päävalmentaja löysi pelistä kuitenkin myös muutamia selkeitä parannuskohteita, joihin kiinnitetään jälleen lauantaita ajatellen huomiota.

– Pelillisesti se oli yksi parhaista peleistämme sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Siihen nähden meidän pitää kuitenkin jatkossa olla vielä päättäväisempiä ja hyödyntää maalitilanteemme paremmin.

Väisänen uskoo, että Punamustilla on olemassa oikeat lääkkeet turkulaisten kaatamiseen.

– TPS on nuori joukkue, jolle pitää saada vähän painetta. Meidän pitää ehdottomasti saada painetta myös heidän maalivahdilleen. Lisäksi meidän pitää saada keskialue haltuumme. Heillä on keskialueella hyviä pelaajia, jotka eivät saa saada jalkaansa vapaaksi ja pelata palloja linjan taakse.

Joukkueiden viime kauden kohtaaminen Turussa on myös Väisäsellä vielä tuoreessa muistissa. Tuolloin turkulaiset yllättivät Punamustat kesken mestaruustaiston selvin 6-2-lukemin.

– Olemme käyttäneet sen pelin oppeja hyödyksi monessa pelissä. Olisi outoa, jos emme käyttäisi niitä tässä pelissä. Kenttätasapainon säilyminen on todella tärkeää, vaikka kenttä on pieni. Heillä on niin hyviä pelaajia, että emme saa päästää heitä tekemään tuhojaan.

Punamustien kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla varsin hyvä, sillä suurimmat poissaolohuolet ovat jo helpottaneet. Myös Tia-Maria Jaakonsaari on palannut joukkueharjoituksiin, mutta hänen tilannettaan tarkastellaan vielä lähipäivinä. Sama koskee sairaana olevaa Maiju Hirvosta. Väisänen kuitenkin uskoo, että Punamustat saa joka tapauksessa jalkeille täyden kokoonpanon.

TPS-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 11.7. klo 14.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot