8X9A2330

Punamustat ja Åland United maalittomaan tasapeliin

Naisten Liigan huippuottelu PK-35 Vantaa-Åland United päättyi sunnuntai-iltapäivänä Myyrmäessä maalittomaan pistejakoon. Kotijoukkue oli ottelussa aktiivisempi osapuoli ja loi etenkin avausjaksolla hyviä maalipaikkoja, mutta niitä ei onnistuttu tänään hyödyntämään. Myös vierailla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta Punamustien maalivahti Paula Myllyoja nollasi saarelaiset hyvillä torjunnoillaan.

Punamustat aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan heti itselleen. Hieman siipirikkoisena Myyrmäkeen saapunut vierasjoukkue sen sijaan vetäytyi puolustamaan syvälle omalle kenttäpuoliskolleen. Se jätti Punamustille tilaa pitää palloa, mutta teki vaarallisimmille maalintekopaikoille murtautumisesta vaikeaa.

Tilanteen tullen saarelaiset pyrkivät nopeiden hyökkäyspään pelaajiensa kautta teräviin vastahyökkäyksiin, mutta muutamaa tilannetta lukuun ottamatta kotijoukkue selvitti vastustajan hyökkäysyritykset varsin vaivattomasti. Maiju Hirvonen ja Tiia Peltonen pelasivat Punamustien keskuspuolustuksessa hyvän ottelun ja hoitivat vastustajan pystypallot varmaotteisesti.

Heti ensimmäisillä peliminuuteilla Iina Salmella ja Hanne Ojanperällä oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta molempien laukaukset suuntautuivat päin saarelaisten maalivahtia Noora Matikaista. Ojanperällä oli avausjaksolla myös hyvä puskupaikka, mutta pallo karkasi tällä kertaa yli maalin. Myös Vilma Hakala pääsi kertaalleen puskemaan lähietäisyydeltä, mutta lopputulos oli sama kuin Ojanperällä. Heidi Kivelä ja Linda Ruutu sen sijaan yrittivät maalintekoa kauempaa, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Toisella jaksolla Punamustat piti edelleen palloa, mutta ei päässyt kovin vaarallisille maalintekopaikoille. Åland United onnistui pitämään Punamustat poissa vaara-alueilta ja saarelaisten topparipari selvitti keskityspallot kunnialla.

Jälkimmäisen puoliajan paras maalintekotilaisuus avautui Åland Unitedin Julia Tunturille, joka pääsi nokikkain Myllyojan kanssa. Punamustien maalivahti veti kuitenkin tilanteessa pidemmän korren. Myös ottelun loppupuolella Myllyoja venyi kahteen hyvään torjuntaan ja varmisti joukkueelleen yhden sarjapisteen.

Myyrmäessä ei lopulta maaleja nähty, joten ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon. Pelitilanteiden valossa vierasjoukkue Åland United oli varmasti tulokseen tyytyväisempi joukkue.

Vantaa Cupin huipentanut superviikonloppu keräsi Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereille mukavasti yleisöä, sillä lauantaisen miesten ottelun tavoin myös sunnuntaisessa naisten ottelussa nähtiin kauden toistaiseksi suurin yleisömäärä.

Odotetunlainen ottelu

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan sunnuntai-illan ottelu oli juuri sellainen kuin etukäteen odotettiin. PK-35 Vantaa tiesi vastustajansa vaarallisuuden ja Väisäsen mukaan hänen joukkueensa onnistui pitämään vieraat kurissa.

– Se oli ehkä pieni yllätys, että he puolustivat niin syvällä. Pallonhallinta oli selvästi meillä ja ensimmäisellä puoliajalla meillä oli paljon paikkoja tehdä maali ja ratkaista peli. Toisella jaksolla sen sijaan emme oikein päässeet kunnon maalintekopaikoille, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan myös Åland Unitedilla oli ottelussa maalipaikkansa, mutta Myllyoja teki tärkeät torjunnat tarvittavilla hetkillä.

– Paula otti kaksi hyvää torjuntaa. Molemmat tilanteet lähtivät omista virheistämme ylhäällä. Taas nähtiin, että kenttätasapaino on tärkeää, etenkin kun vastustajalla tiedetään olevan nopeita pelaajia. Se on puolustajille aika rassaava tilanne, kun vastustaja pelaa pitkiä palloja. Mielestäni he hoitivat kuitenkin tilanteet tänään hyvin, Väisänen sanoi.

Väisänen arvioi PK-35 Vantaan pelanneen sunnuntai-iltapäivänä enemmän vasenta kuin oikeaa laitaa. Hänen mukaansa siinä on jatkossa vielä hieman parannettavaa, että joukkue hyödyntäisi tasaisesti molempia laitoja. Se edesauttaisi myös pelaajien jaksamista.

– Liikutimme palloa hyvin ja Åland United joutui tekemään täyden päivätyön pisteen eteen. Heidän pelaajansa puolustivat kovaa ja näyttivät lopussa aika väsyneiltä. Tänään bussia vastaan pelatessamme meiltä puuttuivat murtavat juoksut, joilla olisi saatu sekoitettua pakkaa. Se on seuraava asia, jota lähdemme treenaamaan.

– Sanna tuli hyvin sisään ja pääsi keskittelemään laidalta. Tia Painilaisen nopeutta emme oikein saaneet hyödynnettyä, kun vastustaja puolusti niin syvällä. Emme saaneet tehtyä selkeitä liikkeitä linjan taakse, Väisänen arvioi tekemiään vaihtoja.

Tasapelin myötä Åland Unitedin ja Punamustien piste-ero säilyy entisellään. Pallokissat sen sijaan taistelee Punamustien kanssa edelleen tasapäisesti sarjan kärkipaikasta

– Kaikki on vielä omissa käsissämme. Pallokissat tulee tänne vielä pelaamaan, mutta meillä on vielä monta peliä ennen sitä. Ne pitää noitaa ja napata pisteet. Nyt vasta aletaan katsoa, kuka ansaitsee peliesitystensä perusteella kärkipaikan.

Pallonhallinta selvästi Punamustilla

Täyden ottelun Punamustien keskikentällä uurastanut Heidi Kivelä myönsi, että hänen joukkueensa olisi pitänyt voittaa ottelu. Kivelä arvioi Punamustien vieneen pallonhallinnan nimiinsä jopa 70-prosenttisesti.

– Ensimmäisellä jaksolla pääsimme ihan hyville maalipaikoille, mutta toisella puoliajalla hallitsimme peliä ehkä hieman liian kaukana vastustajan maalista. Heillä oli aikamoinen bussi ja paljon pelaajia pallon alla. Heilläkin oli muutama hyvä maalipaikka, mutta niitä muutamaa tilannetta lukuun ottamatta meillä ei ollut hätää omassa päässämme, Kivelä tuumi.

Toisella jaksolla kotijoukkueen peli hieman tyrehtyi keskialueelle ja maalipaikat jäivät lopulta vähiin.

– Toisella puoliajalla tulimme aika paljon laitojen kautta. Ehkä meidän olisi pitänyt yrittää enemmän myös keskustan kautta ja liikuttaa palloa siten, että olisimme saaneet heidän keskustan pelaajamassaansa liikkeelle. Lisäksi keskitykselle olisivat voineet olla hieman parempia. Ne menivät aika usein vastustajan maalivahdin käsiin, Kivelä arvioi.

– Jostain syystä emme tänään päässeet pallon kanssa niille vaarallisille alueille. Siihen pitää vielä keskittyä ja löytää siihen keinoja. Kaiken kaikkiaan pelasimme kuitenkin mielestäni ihan hyvän matsin ja hallitsimme palloa hyvää jengiä vastaan. Maali jäi vain tällä kertaa tulematta.

Ottelun loppupuolella Punamustat sai vaihtojen myötä hetkellisesti lisää virtaa kentälle. Etenkin Saarisen tulo kentälle piristi Punamustien pelaamista.

– Sanna Saarinen palasi tänään pitkästä aikaa kentälle ja tuli heti terävästi mukaan. Hän pääsi laidalta haastamaan ja boxiin. Sitä olisimme ehkä kaivanneet lisää, että uskallettaisiin haastaa, ottaa roolia ja mennä pelaajista ohi.

Kivelän mukaan joukkue olisi tietenkin mieluummin ottanut täydet kolme pistettä, mutta hän muistutti kaiken olevan vielä sarjataulukon suhteen auki.

– Nyt meidän pitää vain alkaa voittaa näitä matseja. Olemme nyt pelanneet kolme tasapeliä kärkijoukkueita eli Pallokissoja, Åland Unitedia ja Honkaa vastaan. Sarja on yläpäässä aika tiukka. On oletettavaa, että moni joukkue vetäytyy meitä vastaan syvälle puolustamaan. Meidän pitää pystyä murtamaan niitä puolustuksia paremmin.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi lauantaina 11.7. vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa esiintyy seuraavan kerran 18.7., kun Vasa IFK vierailee Myyrmäessä.


PK-35 Vantaa-Åland United 0-0

”Se oli ehkä pieni yllätys, että he puolustivat niin syvällä. Pallonhallinta oli selvästi meillä ja ensimmäisellä puoliajalla meillä oli paljon paikkoja tehdä maali ja ratkaista peli. Toisella jaksolla sen sijaan emme oikein päässeet kunnon maalintekopaikoille.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Paula Myllyoja
2 Pirjo Leppikangas
3 Tiia Peltonen
5 Heidi Kivelä
6 Jenna Korhonen
7 Sanni Franssi (77´ Eveliina Parikka)
8 Linda Ruutu
10 Iina Salmi
15 Hanne Ojanperä (64´ Tia Painilainen)
16 Maiju Hirvonen
20 Vilma Hakala (63´ Sanna Saarinen)

Vaihtopelaajat:

4 Vilma Väisänen
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
13 Sanna Saarinen
25 Tia Painilainen
35 Velma Oikarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com