UUTISET

Tia Painilainen viihtyy laidan molemmilla pelipaikoilla

4.7.2015

Punamustien laitapelaaja Tia Painilainen on lukeutunut alkukaudesta joukkueensa luottopelaajiin. Painilainen on ollut suurimmassa osassa otteluista avauskokoonpanossa ja esiintynyt niissä edukseen. Koko joukkueen alkukausi on sujunut mallikkaasti, sillä PK-35 Vantaa majailee sarjan piikkipaikalla.

Naisten Liiga on edennyt siihen pisteeseen, että Punamustat on kohdannut kaikki vastustajat kertaalleen ja FC Hongan kahdesti. Painilainen on tyytyväinen etenkin joukkueensa pallonhallintapeliin ja tehtyihin maaleihin.

– Olemme hallinneet palloa ja pystyneet pelaamaan omaa peliämme tosi hyvin. Myös puolustus toimii hyvin, joten emme ole päästäneet paljoa maaleja. Lisäksi meillä on aika hyvä joukkuekuri. Jokainen hoitaa oman roolinsa.

Joukkueen peliesitysten ohella Painilainen on tyytyväinen myös omiin peliesityksiinsä alkukauden aikana. Hän on saanut valmennukselta paljon peliminuutteja ja niiden myötä myös paljon onnistumisia.

– Alkukaudesta on jäänyt hyvä fiilis. Olen ollut ihan tyytyväinen. Vaikka olen vielä nuori pelaaja, olen saanut aika paljon vastuuta.

Painilainen kuvailee itseään ennen kaikkea työteliääksi pelaajaksi.

– Teen kentällä paljon duunia ylös- ja alaspäin ja annan aina kaikkeni. Lisäksi olen aina tilanteen tullen aktiivinen hyökkäyssuuntaan.

Painilainen on ehtinyt avata myös oman maalitilinsä. Hän onnistui maalinteossa vierasottelussa Merilappi Unitedia vastaan.

– Tavoitteena on tietysti tehdä enemmän maaleja, jos pääsen mukaan hyökkäyksiin ja sitä kautta maalintekopaikoille.

Muuttunut pelipaikka

Viime kauden Painilainen pelasi pääsääntöisesti laitalinkkinä, mutta tällä kaudella pelipaikka on löytynyt oikean puolustajan tontilta. Viime viikonlopun kotiottelussa Nice Futista vastaan Painilainen pelasi kuitenkin vaihdosta tultuaan jälleen ylempänä laidalla.

– Molemmat pelipaikat sopivat minulle. Olen pelannut pakkina aiemmin myös nuorten maajoukkueessa ja alue- ja piirijoukkueissa, Painilainen kertoi.

– Pidän molemmista pelipaikoista. Ne ovat kuitenkin aika samankaltaisia paikkoja, sillä pelaamme aika hyökkäävästi. Myös puolustajat saavat osallistua hyökkäyksiin, joten pelipaikkojen ero ei ole niin suuri.

Painilainen ei osaa sanoa, kumpi pelipaikoista on hänelle mieluisampi. Molemmilla pelipaikoilla on omat ominaispiirteensä.

– Totta kai linkkinä pelaaminen on hyökkäävämpää ja voi päästä paremmin maalintekopaikoille. Puolustajan roolina on enemmän jakaa palloa ja antaa hyviä keskityksiä. Lisäksi luonnollisesti puolustusvastuu on suurempi.

Edessä kovia otteluita

Ensi kuussa Punamustia odottaa jälleen uusi haaste, kun PK-35 Vantaa emännöi Mestarien Liigan alkulohkoturnausta Myyrmäessä. Painilaisen mukaan niitä pelejä odotetaan jo innolla. Monilla Punamustien pelaajilla on jo ennestään kokemusta Mestarien Liigan otteluista, mutta Painilaiselle kerta on ensimmäinen.

– On tosi siistiä, jos saan mahdollisuuden pelata niissä peleissä. Niissä peleissä näkee vähän kansainvälistä tasoa ja sitä, miten itse pärjää siellä. Kansainvälisten pelien tempo on kuitenkin kova. Lisäksi on välillä ihan kivaa, että ei tunne vastustajaa etukäteen.

Punamustien kanssa samaan alkulohkoon arvottiin latvialainen Rīgas FS, slovakialainen FC Union Nové Zámky ja ukrainalainen WFC Kharkiv. Varsin tuntemattomat vastustajat eivät vielä herätä kovin paljoa ajatuksia, mutta WFC Kharkivin pelaajistosta Painilaisella on jo vähän tietoa.

– Ukrainalaisjoukkueessa on kuulemma seitsemän maajoukkuepelaajaa. Se on varmasti kova nippu. Olisi kivaa päästä pelaamaan heitä vastaan.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen sunnuntaina kotiottelulla Åland Unitedia vastaan. Kyseessä on sarjan kärkikamppailu, sillä ahvenanmaalaisjoukkue lähtee viikonlopun kierrokselle sarjataulukon kolmannelta sijalta.

– Kova peli tiedossa. Meidän pitää antaa kaikkemme ja olla joka tilanteessa hereillä. He prässäävät luultavasti taas kovaa. Meidän pitää vain olla valmiina ja tarkkoina, niin selviämme siitä kyllä, Painilainen tuumi.

Åland United on Punamustille tuttu vastustaja, sillä saarelaiset on kohdattu tänä vuonna jo kolmesti. Painilainen tietää, millainen joukkue tulee vastaan.

– Siellä on aika paljon ulkomaalaisia pelaajia. Se on fyysinen joukkue, joka tulee kovaa kaksinkamppailuihin. Meidän pitää vain liikuttaa palloa.

Painilaisella on viesti myös pääkaupunkiseudun jalkapalloväelle. Hänen mukaansa sunnuntaina kannattaa saapua Myyrmäkeen katsomaan Naisten Liigan huippuottelua.

– Siitä on tulossa hyvä ottelu ja tavoitteena on tehdä paljon maaleja. Annamme varmasti kaikkemme. Kannattaa tulla katsomaan!

PK-35 Vantaa-Åland United pelataan sunnuntaina 5.7. klo 14.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot