UUTISET

Naiset saavat sunnuntaina vieraita Ahvenanmaalta

3.7.2015

Punamustien superviikonloppu jatkuu sunnuntaina, kun on naisten edustusjoukkueen vuoro pelata kotikentällään. PK-35 Vantaa saa vieraita Ahvenanmaalta, sillä vastaan asettuu monivuotinen kilpakumppani Åland United. Ottelu pelataan sunnuntaina 5.7. klo 14.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kyseessä on Naisten Liigan kärkikamppailu, sillä Punamustat pitää sarjan kärkisijaa hallussaan ja Åland United lähtee viikonlopun kierrokselle sarjataulukon neljänneltä sijalta. Punamustilla on kymmenestä sarjaottelusta tilillään kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä. Åland United on Punamustia seitsemän pistettä perässä, mutta saarelaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Åland United on voittanut otteluistaan kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti.

Åland United on kärsinyt molemmat tappionsa kotikentällään. Punamustat haki saarelta voiton toisella sarjakierroksella ja kesäkuun alussa oli Kuopion Pallokissojen vuoro juhlia voittoa Maarianhaminassa. Vieraskentillä ahvenmaalaiset ovat pelanneet mallikkaasti, sillä ainoa pistemenetys on viime kierroksella pelattu 1-1-tasapeli Tampereen Ilvestä vastaan.

PK-35 Vantaa sen sijaan on ollut vahva etenkin kotikentällään Myyrmäessä. Se on voittanut kaikki sarjakauden viisi kotiotteluaan maalierolla 18-5. Viimeksi Myyrmäessä kaatui Nice Futis värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 5-2.

Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna jo kolmesti. Alkuvuoden harjoitusottelun Punamustat vei Myyrmäessä nimiinsä maalein 4-2. Lisäksi joukkueet ovat kohdanneet Suomen Cupin ja sarjapelin merkeissä Ahvenmaalla. Molemmat saarella pelatut ottelut päättyivät Punamustien 0-3-voittoon.

Punamustien ja Åland Unitedin edellisessä liigakohtaamisessa maalinteossa onnistuivat Iina Salmi, Hanne Ojanperä ja Heidi Kivelä. Koko alkukautta tarkasteltaessa Punamustien parhaat maalintekijät ovat kuudesti osuneet Salmi ja Ojanperä. Åland Unitedin riveistä maalintekijänä nousee esiin Cynthia Uwak, joka on tehnyt kahdeksassa ottelussa yhtä monta maalia.

Punamustien kokoonpanotilanne on sunnuntain ottelun alla varsin hyvä, sillä joukkueessa ei ole pitkäaikaisloukkaantuneita. Flunssasta toipuneet Vilma Väisänen ja Sanna Saarinen ovat palanneet harjoituksiin, mutta heidän pelikuntoaan arvioidaan vielä lähipäivinä. Myös loukkaantumisestaan toipuva Tia-Maria on jo aloittanut harjoittelun, mutta hän ei ole vielä täysipainoisesti joukkueharjoituksissa mukana.

Tuttu vastustaja

Åland United on Punamustien valmentajille tuttu vastustaja. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan kaikki keskinäiset kohtaamiset ovat syksystä lähtien vielä hyvässä muistissa. Siitä huolimatta Punamustien leirissä on tutustuttu myös Åland Unitedin viime otteluiden peliesityksiin.

– Olemme katsoneet hieman tarkemmin etenkin heidän viimeisintä Ilves-otteluaan ja yrittäneet selvittää, ovatko he muuttaneet jotain. Mitään suoranaista muutosta pelitapaan ei ole kuitenkaan tehty. He varmaan jatkavat samalla tavalla kuin he ovat pelanneet aikaisemminkin, Väisänen kertoi.

Väisäsen mukaan vastustajan vaarallisuus on hyvin tiedossa. Åland Unitedin pelaajista hän nostaa esiin joukkueen parhaan maalintekijän Uwakin.

– Hän on vaarallinen, nopea, taitava ja röyhkeä pelaaja. Häneltä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet. Hän pystyy ratkaisemaan pelejä jopa yksin ja on aina vaarallinen Hänet pitää ottaa huomioon, Väisänen kuvailee.

– Uwakilla on ollut nyt aika vapaa rooli, joten hän on liikkunut ympäri kenttä. Entisenä PK-35 Vantaan pelaajana hän haluaa varmasti näyttää sunnuntaina.

Väisänen uskoo Åland Unitedin pyrkivän nopeisiin vastaiskuihin ja pelaamaan palloa nopeasti pystyyn. Hän muistuttaa, että saarelaisten keskikentällä pelaava Julia Tunturi on taitava pelaaja, joka pystyy liikaa tilaa ja aikaa saadessaan tarjoilemaan paikkoja Uwakille.

– Viime kohtaamisiin nähden en tiedä, miten he lähtevät prässäämään isolla kentällä. Vuosi sitten täällä he eivät lähteneet, mutta Ahvenanmaalla he prässäsivät todella kovaa. Pääsääntöisesti pystyimme kuitenkin hyvin ohittamana heidän prässinsä, Väisänen tuumi.

Väisänen muistuttaa, että Åland Unitedin joukkue on uusiutunut viime kauteen nähden paljon. Se asettaa aina omat haasteensa. Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaaren mukaan vastustajan yhteispeli on varmasti kehittynyt edellisistä kohtaamisista.

– Kun joukkue on muuttunut paljon, ottaa aina aikansa ennen kuin se hioutuu yhteen. He ovat varmasti menneet siltä osin eteenpäin keväästä. Voimme odottaa heidän olevan nyt yhtenäisempi ja sitä kautta myös vaarallisempi joukkue.

”Näiden pelien takia tätä hommaa tehdään”

Åland United on jäänyt Punamustista jo seitsemän pisteen päähän. Vaikka saarelaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän, on heidän pistetarpeensa kova etenkin kärkijoukkueiden keskinäisissä otteluissa.

– Kyseessä on ilman muuta tärkeä ottelu, mutta se on yhtä tärkeä meille kuin heille. Piikkipaikalla pysyäkseen ei oikein ole varaa menettää pisteitä. Ehkä heillä on kuitenkin vielä isommat panokset, jotta he eivät putoa kärjen vauhdista, Väisänen tuumi.

Jaakonsaari on Väisäsen kanssa samoilla linjoilla.

– He ovat varmasti asettaneet tavoitteensa korkealla ja pisteitä pitäisi hankkia sen mukaisesti. Mielestäni he ovat kuitenkin pelanneet varsin hyvin.

– Åland United on pelannut ennen kaikkea tasaisesti. Heille ei ole tullut mitään romahduksia, mutta ei myöskään isoja voittoja. He ovat saaneet tasaisia tuloksia kaikkia joukkueita vastaan. Åland United on kuitenkin onnistunut kääntämään pelejä lopussa edukseen, mikä on yksi heidän vahvuuksistaan, Väisänen täydensi.

Myös olosuhteet saattavat tuoda oman lisämausteensa sunnuntain otteluun, sillä loppuviikon helteiden on ennakoitu jatkuvan myös viikonloppuna. Perjantai-illan harjoitusten jälkeen Punamustat suuntasivat koko joukkueen voimin Silvolan uimarannalle vilvoittelemaan.

– Jos on tällainen ilma, peli on varmasti aika vaikea molemmille, Jaakonsaari tuumasi.

– Ihan hellettä ei välttämättä ole luvassa, mutta kuitenkin lämmin päivä. Siitä tulee varmasti hikinen päivä pelaajille kelistä riippumatta, sillä kyseessä on jännittävä ottelu. Tämä on varmasti yksi sarjan makeimmista peleistä. Lähdemme aina mielellämme pelaamaan Åland United vastaan. Näitä pelejä on odotettu, Väisänen sanoi.

Punamustat ja Åland United ovat pelanneet jo vuosia keskenään sarjan kärkisijoista. Joukkueiden välillä on ehtinyt muodostua hyvähenkinen kilpailuasetelma. Punamustien valmentajien mukaan kovia pelejä on aina hienoa pelata.

– Näiden pelien takia tätä hommaa tehdään; saamme hyviä vastustajia ja pelaajat pääsevät mittelemään voimiaan, Jaakonsaari innostui.

– Toivottavasti siitä muodostuu tiukka ja kehittävä peli. Sellaisia tietysti aina toivomme ja nyt sellaiseen on mahdollisuus. Siitä pitää nauttia, Väisänen totesi.

PK-35 Vantaa-Åland United pelataan sunnuntaina 5.7. klo 14.00 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisilta 7 euroa ja alennusryhmäläisiltä 4 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Superviikonlopun kunniaksi myös Punamustien miesten lauantaisen kotiottelun lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn sunnuntain Naisten Liigan otteluun.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot