UUTISET

Carlos Portela on Punamustien pelin sydän

3.7.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen keskikenttäpelaaja Carlos Portela on pelannut toistaiseksi kaikissa sarjakauden otteluissa täydet minuutit. Lempinimeä ”Caloi” käyttävä espanjalainen on lukeutunut alkukaudesta Punamustien ehdottomiin avainpelaajiin.

Portela pelasi täydet minuutit myös toukokuussa Valkeakoskella, kun Haka kaatoi Punamustat maalein 2-1. Lauantai-iltana Myyrmäessä vieraileva vastustaja on siis Portelalle jo ennestään tuttu.

– Se on vahva joukkue. Meidän pitää olla varovaisia etenkin heidän vastahyökkäystensä kanssa, koska he tekivät meitä vastaan niistä viimeksi kaksi maalia. Jos keskitymme kunnolla, meillä on mahdollisuus voittaa ottelu.

Vaikka joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen on myös Portelalla vielä tuoreessa muistissa, sitä ei hänen mielestään kannata enää muistella liikaa. Toukokuisen ottelun jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Lisäksi nyt pelataan vieraskentän sijaan Punamustien kotistadionilla Myyrmäessä.

– Uskon heidän tulevan tänne hieman varovaisemmin ja puolustavammin. Pitää muistaa, että emme ole sama joukkue kuin olimme kahdeksan viikkoa sitten. Olemme nyt täysin eri joukkue, joten siitä tulee ihan erilainen ottelu.

– Tämä on tiukka ja tasainen sarja. Sarjataulukon yläpäässä on 5-6 joukkuetta hyvin lähellä toisiaan. Meidän pitää kuitenkin olla kaikkien kanssa tarkkoina, sillä sarjassa voi menettää pisteitä ketä vastaan tahansa millä kentällä tahansa. Sarjan kärkisijoista tulee varmasti kova taistelu muutaman joukkueen välillä.

Omia pelisuorituksiaan Portela ei halunnut sen suuremmin arvioida. Hänen mukaansa niistä pitäisi kysyä valmennukselta, muilta pelaajilta ja katsojilta.

– Yritän vain tehdä kaikki asiat kunnolla. Olen kuitenkin tyytyväinen esityksiini ja iloinen siitä, että olen saanut pelata kaikki pelit alusta loppuun.

Ykkösen maalipörssiä kymmenellä osumallaan johtavalla Pablo Couñagolla on pelikaverinsa roolista selkeä näkemys:

– Hän on yksi avainpelaajistamme. Kaikki ovat siitä varmasti samaa mieltä.

Portela sopeutunut hyvin Suomeen

Espanjassa pelatessaan Portelan pelipaikka löytyi usein hieman hyökkäävämmästä roolista. Punamustien riveissä hän on kuitenkin pelannut keskikentän pohjalla. Portelan mukaan pelipaikalla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä.

– Olen tottunut pelaamaan lähempänä hyökkääviä pelaajia ja pitämään palloa ylempänä. Olen kuitenkin tyytyväinen nykyiseen pelipaikkaani.

Suomessa yleiset tekonurmikentät vaativat usein ulkomaalaispelaajilta hieman totuttelua. Portela kuitenkin kertoo pelanneensa viime vuodet myös Espanjassa tekonurmikentällä.

– Olen tottunut tekonurmiin, mutta Espanjassa ne oli yleensä aina kasteltu hyvin. Meidän pitää yrittää sopeutua kaikenlaisiin kenttiin. Totta kai luonnonnurmella pelaaminen sopii meille, koska pyrimme pitämään palloa. Kenttä ei kuitenkaan ikinä saa olla mikään selitys.

Portela viihtyy Suomessa hyvin myös kentän ulkopuolella. Hän pitää maasta ja yrittää tutustua paremmin lähiympäristöönsä.

– Suomessa elämä on erilaista kuin Espanjassa, mutta yritän sopeutua suomalaiseen elämäntapaan ja säähän. Ruokailuajat yritämme kuitenkin pitää samanlaisina kuin Espanjassa. Nyt säät ovat hyviä, joten ulkonakin voi viettää enemmän aikaa.

Portela on myös oppinut muutamia suomenkielisiä sanoja.

– Olen oppinut muilta pelaajilta pieniä sanoa, kuten kiitos, huomenta ja näkemiin. Suurin osa suomalaisista puhuu englantia, joten heidän kanssaan on helpompi keskustella englanniksi. On siis vaikeaa oppia suomea.

Kentällä espanjalaisnelikko käyttää muiden pelaajien kanssa englantia, mutta keskenään he kommunikoivat espanjaksi. Portelan mukaan on parempi, että vastustajat eivät ymmärrä heitä. Hän kuitenkin kertoo oppineensa suomeksi numeroita, värejä ja muutamia tärkeimpiä komentoja.

– Käänny, rauha, varo…, Portela luettelee.

– Hän on oppinut enemmän kuin minä tai Yerai, Couñago huikkasi.


PK-35 Vantaa-Haka pelataan huomenna lauantaina 4.7. klo 18.30 alkaen Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot