UUTISET

Superviikonloppu alkaa miesten Haka-ottelulla

2.7.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue isännöi lauantai-iltana Valkeakosken Hakaa. Ottelu avaa superviikonlopun, jonka aikana sekä Punamustien miehet että naiset pelaavat kärkipään kamppailun kotikentällään. Ottelu Hakaa vastaan alkaa Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 4.7. klo 18.30.

Punamustien lähtökohdat lauantain otteluun ovat hyvät, sillä joukkue lähtee viikonloppuun sarjataulukon toiselta sijalta. Eroa sarjakärki PS Kemiin on vain yksi piste. Kemiläiset pelaavat kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina, joten Punamustilla on lauantaina tilaisuus nousta ainakin tilapäisesti sarjan piikkipaikalle.

Lauantain vierasjoukkue Haka lukeutuu Suomen perinteisimpiin jalkapalloseuroihin. Ennen viikonlopun kierrosta Haka löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Yhdestätoista ottelustaan Haka on voittanut neljä ja pelannut viidesti tasan. Tappioita joukkueella on tilillään vasta kaksi.

Vieraskentiltä Haka on saalistanut kolme tasapelipistettä. Kaksi niistä on tullut vieraspeleistä JJK:ta vastaan ja kolmannen Haka nappasi porilaisen Jazzin vieraana. Turusta ja Kemistä valkeakoskelaiset ovat joutuneet kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

Toukokuun puolivälissä joukkueet kohtasivat Valkeakoskella. Silloin kotijoukkue Haka vei ottelun nimiinsä lukemin 2-1. Kosta Manev toi Punamustat tasoihin 79. peliminuutilla, mutta Hakan Kalle Multanen iski voittomaalin kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ottelussa kohtaavat myös kaksi Ykkösen maalipörssin kärkinimeä. Punamustien Pablo Couñago on iskenyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa saman verran maaleja. Hakan Kalle Multasella sen sijaan on tilillään seitsemän täysosumaa. Myös viisi maalia tehtaillut Joni Mäkelä on ollut alkukaudesta tehokas. Punamustien espanjalaiskvartetin tehot eivät ole jääneet ainoastaan Couñagon harteille, sillä Yerai Vilaboa, Mateo Miguez ja Carlos Portela ovat kukin osuneet kolmesti.

Kuqi hakee revanssia

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan lähtökohdat toisen sarjakierroksen peleihin ovat hieman erilaiset kuin ensimmäisiin peleihin. Kaikki joukkueet on nyt kohdattu, joten vastustajat tunnetaan jo hieman paremmin.

-Sarjassa alkaa hiljalleen tulla eroja ja 4-5 ryhmää on karkaamassa muilta. Kaikki kärkijoukkueet yrittävät nousta, mikä tekee sarjasta mielenkiintoisen. Nämä keskinäiset ottelut tulevat varmasti olemaan vaikeita pelejä, Kuqi arvioi.

Lauantai-illan vastustajaa Kuqi pitää hyvänä sekoituksena nuoruuden intoa ja kokemusta.

– Joukkueessa on nuoria nälkäisiä pelaajia, jotka ovat kovia tekemään töitä. He ovat sellaisia pelaajia, joita vastaan ei ole helppoa pelata. Lisäksi mukana on muutamia kokeneempia pelaajia. Heillä on hyvä ryhmä.

Kolmannen kierroksen vierasottelu Valkeakoskella on Kuqilla vielä tuoreessa muistissa. Hänen mukaansa ensimmäisen kohtaamisen tappio nostaa motivaatiota entisestään.

– Täytyy sanoa, että se ottelu oli yksi alkukauden vaikeimmista otteluistamme. Meillä on vieraspelistä tappio alla, joten tämä on hyvä revanssin paikka.

Vieraspelissä Hakaa vastaan hallitsimme peliä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla he tekivät pari vastaiskumaalia. Meillä oli vähän huonoa tuuria maalin edessä, Kuqi kertasi toukokuisen ottelun tapahtumia.

Viikonlopulle luvassa hellettä

Kuqin mukaan myös Suomeen vihdoin saapuneet helteet saattavat vaikuttaa lauantain otteluun. Loppuviikon helteiden on ennakoitu jatkuvan myös lauantaina.

– Tähän asti on ollut aika kylmät ilmat, mikä on tietysti olla loistavaa keli pelata jalkapalloa. Sillä voi olla jonkinlainen vaikutus, että keli muuttuu yhtäkkiä noin paljon.

Muutama Punamustien pelaaja on lauantain ottelusta varmuudella sivussa. Lucas Garcia on vielä viikonloppuna sivussa saatuaan AC Oulu –ottelun ulosajon myötä kahden ottelun pelikiellon. Daniel Rantanen sen sijaan on Stoke Cityn U18-joukkueen mukana turnausmatkalla Unkarissa. Loukkaantuneet Biran Jeng ja Riku Heinonen ovat Kuqin arvion mukaan sivussa vielä pari viikkoa.

– He ovat kaikki tärkeitä pelaajia. Olen kuitenkin sanonut pelaajillekin, että meillä on pieni rinki, joten kaikki ovat yhtä tärkeitä. Jos jossain pelissä ei pääse pelaamaan, voi seuraavassa pelissä tulla mahdollisuus. Silloin pitää olla valmiina, Kuqi totesi.

– Kaikilla joukkueilla on varmasti sama tilanne. Loukkaantumisia ja pelikieltoja tulee aina, mutta ne kuuluvat lajiin. Tietysti haluaisin, että kaikki olisivat kunnossa. Ehkä se toteutuu sitten loppukauden tärkeissä peleissä.

Kuqi toivoo myös yleisön löytävän lauantaina Myyrmäkeen. Hän uskoo myös lämpimän ilman houkuttelevan enemmän ihmisiä katsomoon.

– Peleissämme tapahtuu paljon. Ei voi ainakaan sanoa, että ne olisivat tylsiä. Ottelu pelataan lauantai-iltana, joten on varmasti mukavaa saapua kaverien kanssa katsomaan matsia ja lähteä sen jälkeen juhlimaan.

PK-35 Vantaa-Haka potkaistaan käyntiin lauantaina 4.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisilta 14 euroa ja alennusryhmäläisiltä 8 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Miesten ottelun lipulla on oikeutettu sisäänpääsyyn myös sunnuntaiseen Naisten Liigan otteluun PK-35 Vantaa-Åland United.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.