UUTISET

Rami Rantasen kuulumisia ja tärpit viikonlopun vakiokierrokselle

2.7.2015

Punamustien legenda Rami Rantanen on mukana Veikkauksen järjestämässä Vakion kesäkisassa. Tällä hetkellä ”Räde” toimii PK-35:n tyttöpuolen valmennuspäällikkönä. Lisäksi hän valmentaa Punamustien B-tyttöjen SM-sarjaa pelaavaa joukkuetta. Tulokset ovat olleet hyviä, minkä johdosta Palloliitto palkitsi Rantasen viime vuonna vuoden tyttövalmentajana.

– Meillä on hyvä ryhmä. Voitimme viime vuonna Suomen mestaruuden. Täksi kaudeksi puolet joukkueesta vaihtui, mutta mukaan on tullut uusia hyviä pelaajia. PK-35:lla on hyvä tyttöpuoli, josta tulee joka vuosi uusia hyviä pelaajia. B-tyttöjen SM-sarjassa on mukavaa valmentaa, kun pelaajia ei tarvitse haalia mistään ulkopuolelta, Rantanen totesi.

Rantasen perheestä voidaan hyvällä syyllä puhua todellisena punamustana perheenä. Rantasen mukaan kaikki alkoi hänen isästään.

– Hän pelasi aikoinaan kolmosdivaria ja olin pikkunappulana tuossa Pihlajamäen hiekkakentällä katsomassa. Siellä PK-35:n maalissa seisoi sellainen 175-senttinen maalivahti. Asuimme Pihlajanmäessä ja aloitin jalkapallon viisivuotiaana PK-35:n nappulasarjassa.

Rantanen pelasi pelaajaurallaan useassa eri seurassa, mutta yksi vuosi on jäänyt hänelle erityisesti mieleen. Kaudella 1998 hän palasi Ruotsista kotimaahan ja oli pelasi Punamustien paidassa Veikkausliigaa.

– Kotikenttämme oli Pukinmäessä, mutta talvella harjoittelimme paljon myös täällä Pihlajanmäessä hiekalla. Olen nähnyt monta jengiä, mutta se oli varmasti se ikimuistoisin vuosi, kun olen vielä täältä lähtöisin. Silloin mukana oli Pasi Rautiainen parhaimmillaan ja aika monta hyvää kaveriani pelasi samassa joukkueessa, Rantanen kertoi.

– Pelasimme silloin hyvää jalkapalloa. Pukinmäen kentällä oli hyvä meininki ja myös kannattajakulttuuria. Siitä vuodesta on hyvät muistot. Täällä oli silloin hyvä pikkukylän seuran meininki.

Rantanen seuraa Punamustien otteita tarkasti

Vuosien tauon jälkeen myös Punamustien edustusjoukkueessa pelaa Rantanen, sillä Räden poika Daniel on esiintynyt kuluneella kaudella seitsemässä miesten Ykkösen ottelussa. Kentälle päästyään nuorukainen on esittänyt hyviä otteita ja onnistunut kahdesti jopa maalinteossa.

– Daniel pääsi viime vuonna mukaan kesken kauden. Se oli nuorelle pelaajalle tosi makea ja kiva juttu. Hän meni jo viime kaudella paljon eteenpäin, kun sai treenata äijien kanssa. Tänä vuonna hän ottaa varmaan taas askeleen eteenpäin. Joukkueella on hyvä valmennus, joten se on Danielille loistava paikka kehittyä ja saada minuutteja sieltä täältä.

Rantanen on nähnyt Punamustien alkukauden kotiottelut, joiden perusteella hänelle on muodostunut jo varsin hyvä kuva joukkueesta.

– Se on loistava jengi. En halua asettaa mitään paineita, mutta se alkaa olla jo aika lähellä liigatason joukkuetta. Kotipeleissä on pelattu todella hyvää futista ja joukkueessa on paljon hyviä kotimaisia ja ulkomaisia pelaajia. Niitä matseja on mukavaa käydä katsomassa.

– Ykkönen on mielenkiintoinen sarja, jossa on hyviä tasaisia joukkueita. Kärjen taso on hyvä, joten liigapaikasta ja karsijan paikasta tulee varmasti ihan loppuun asti kova taistelu, Rantanen arvioi sarjan yleistasoa.

Punamustien alkukausi miesten Ykkösessä on sujunut mallikkaasti, sillä joukkue on majaillut koko kauden sarjataulukon kärkipäässä. Alkukauteen on mahtunut myös kolme tappiota, mutta Rantanen ei ole pienestä tulosten ailahtelusta huolissaan.

– Kuten Shefkikin on puhunut, tämä on ollut pitkälti odotettavissa. Joukkue ei kuitenkaan ollut vielä talvella kasassa, joten se on ollut vasta varsin vähän aikaa yhdessä. Jos pelaajat pysyvät terveinä, pelaaminen kehittyy varmasti vielä ja loppukaudesta joukkue on entistä vahvempi.

Tulevaa superviikonloppua Rantanen pitää mielenkiintoisena. Miehet isännöivät lauantaina klo 18.30 Valkeakosken Hakaa ja naiset saavat sunnuntaina klo 14.00 vieraakseen Åland Unitedin. Rantanen toivoo myös yleisön heräävän hienon viikonlopun kahteen kotiotteluun.

– PK-35 Vantaa hävisi Valkeakoskella keväällä, joten tämä on sillä tavalla hyvä revanssin paikka. Hakassa on koutsissa itsellenikin tuttu Martosen Kari. Hän on vanha pelikaverini. Haka on vanha ja perinteikäs seura, joten siitä saadaan varmasti hieno matsi.

Myös naisten sunnuntaista vastustajaa valmentaa Rantaselle tuttu mies.

– Åland United on ollut jo monta vuotta kestomenestyjä Naisten Liigassa. Entinen PK-35:n juniorikoutsi Gary Williams on siellä valmentajana. Tunnemme toisemme hyvin. Kun Daniel siirtyi HJK:sta PK-35:een 3-4 vuotta sitten, hän tuli Garyn valmentamaan C-juniorijoukkueeseen. Se oli Danielille ihan loistojuttu.


Räden tärpit sunnuntain vakiokierrokselle:

PS Kemi-TPS X

Olen nähnyt molemmat joukkueet tällä kaudella. PS Kemi on todella vahva joukkue, jolla on hyviä ulkomaalaisvahvistuksia. Se on varmaan sarjan yllättäjä. Myös TPS:llä on hyvä joukkue, josta moni pelaaja on pelannut vielä viime vuonna liigaan. Tähän laitan varmaksi PK-35 Vantaalle sopivan tuloksen eli ristin.

Gnistan-KäPa 1

-Stadin paikallisvääntö. Gnistan on IFK:n reservijengi ja vastaan asettuu nuori KäPa. Joukkueessa on paljon lupaavia KäPan junnuja, mutta kokeneempi Gnistan hoitaa matsin.

KPV-Santa Claus 1

-KPV on saanut haalittua vanhoja kokkolalaisia ja hyviä futaajia joukkueeseen. Heillä on paljon liigakokemusta. Sen perusteella laitan tähän varman ykkösen.

Rami Rantasen rivi kierrokselle 27:

1. KuPS – Jaro 1
2. VPS – FC Inter 1 2
3. IFK Mariehamn – Ilves 1
4. MP – VIFK X
5. PS Kemi – TPS X
6. NJS – JäPS 1 2
7. Gnistan – KäPa 1
8. FC Honka – FCV 1
9. KPV – FC Santa Claus 1
10. OPS – AC Kajaani 1X
11. FC Futura – Lahti Akatemia 1 2
12. BK-46 – ESC 1X
13. SalPa – GrIFK 1 2

Vakion kesäkisaan voi osallistua Veikkauksen sivuilla osoitteessa https://www3.veikkaus.fi/vakiosm/index.html. Sieltä pääsee myös seuraamaan legendojen kisan etenemistä ja ennen kaikkea Punamustia edustavan Räden osumatarkkuutta.

Superviikonlopun kotiottelut:

La 4.7. klo 18.30 Miesten Ykkönen: PK-35 Vantaa – Haka
Su 5.7. klo 14.00 Naisten Liiga: PK-35 Vantaa – Åland United

Molemmat ottelut pelataan Punamustien kotikentällä Myyrmäen jalkapallostadionilla. Superviikonlopun kunniaksi miesten lauantaisen ottelun pääsylipulla pääsee myös sunnuntaiseen Naisten Liigan otteluun.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot