UUTISET

Punamustilla voitokas vierailu Vaasaan

29.6.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kaatoi sunnuntai-iltana Vasa IFK:n toistamiseen tällä kaudella, kun se haki Pohjanmaalta 0-2-vierasvoiton. Voitto irtosi lopulta selvällä kahden maalin erolla, mutta Punamustat sai tehdä aurinkoisessa säässä vieraspisteiden eteen täyden päivätyön.

Toukokuussa Punamustat voitti vaasalaiset Myyrmäessä 2-0 ja vieraskentällä voittomarginaali oli sama. Maalipaikkojen valossa lukemat olisivat voineet olla selvemmätkin, mutta kaksi osumaa riittivät tällä kertaa kolmeen sarjapisteeseen. Voiton myötä Punamustat kavensi PS Kemin sarjajohdon yhteen pisteeseen.

VIFK lähti hakemaan hyvitystä toukokuun tappiolle, mutta lokonaisuudessaan ottelun avausjakso eteni vierasjoukkueen komennossa. Heti ottelun alkuhetkillä vaasalaiset kuitenkin vaativat rangaistuspotkua, kun Kosta Manev törmäsi kotijoukkueen pelaajan kanssa. Erotuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä.

Punamustilla oli jo avausjaksolla useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistely-yritykset jäivät lopulta tuloksettomiksi. Mateo Miguezilla oli ensimmäisellä puoliajalla kaksi mainiota tekopaikkaa, mutta ensimmäinen laukaus painui yli maalin ja toisen vaasalaispuolustus onnistui pelastamaan lähes maaliviivalta. Lisäksi Yerai Vilaboa pääsi kertaalleen yrittämään Konsta Rasimuksen keskityksestä, mutta pallo painui maalin ohi.

29. peliminuutilla Punamustille tuomittiin rangaistuspotku, kun Rasimukselle pelattiin hyvä pystypallon puolustuslinjan taakse ja vaasalaisten Artur Lemanowicz joutui kaatamaan hänet. VIFK selvisi tilanteesta keltaisella kortilla, jonka erotuomari kuitenkin nosti kaikkien hämmästykseksi Christian Ingolle.

Pallon taakse asettui Pablo Couñago, joka on ollut kauden aiemmissa rangaistuspotkuissaan todella varma. Tällä kertaa laukaus kuitenkin painui todella niukasti vasemman tolpan ohi. Espanjalaisen viimeistely tuntui muutenkin puuttuvan tuttu terävyys, sillä vain hetki ennen rangaistuspotkua Couñago oli jo hukannut pelitilanteessa maalipaikan, jollaisia hän ei tavallisesti tuhlaa. Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Punamustat ei saanut peliään kunnolla käyntiin ja VIFK oli lähellä iskeä. Vaasalaisten Mustafa Maki pelattiin läpiajoon vasemmalta, mutta Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen peitti tilanteessa hyvin, onnistui pienentämään Makin laukaisukulmaa ja torjui laukauksen lopulta jaloillaan.

Makin tilanne jäi lopulta VIFK:n toisen puoliajan ainoaksi vaaralliseksi maalintekotilanteeksi. Kotijoukkue pelasi suoraviivaisesti ja sai keskitysten ja erikoistilanteisen kautta luotua muutamia puolittaisia tilanteita, mutta hyville maalintekopaikoille vaasalaiset eivät päässeet. Punamustien topparit Kim Raimi ja Shakir Redjepi hoitivat pääpallotilanteet kunnialla.

Vierasjoukkue siirtyi lopulta johtoon ottelun 66. peliminuutilla. Vilaboa pääsi laidalta läpi ja tarjoili hyvän syötön maalin edustalle. Tällä kertaa Couñago ei enää epäonnistunut, vaan iski pallon noin viidestä metristä verkon perukoille.

Toista maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Punamustat lisäsi johtoon vain kolme minuuttia myöhemmin. 0-2-osuma syntyi vastahyökkäyksestä hyvän kombinaation päätteeksi. Couñago syötti vasemmalle Miguezille, joka pelasi pallon keskelle Carlos Portelalle. Portela sai pallon rangaistuspilkun kohdalla, malttoi odottaa VIFK-maalivahti Janne Henrikssonin liikkeen ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan.

Maaliensa jälkeen Punamustat onnistui jäädyttämään pelin. Vieraat pitivät palloa lähes koko loppupelin ajan ilman sen suurempaa hätää. Aina kun VIFK onnistui riistämään pallon, vierasjoukkue voitti sen nopeasti takaisin. PK-35 Vantaa pelasi ottelun viimeiset minuutit maltillisesti ja vei lopulta sarjapisteet nimiinsä maalein 0-2.

Tärkeä voitto vieraskentällä

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi myönsi, että hänen joukkueensa ei päässyt sunnuntai-iltana helpolla. Kuqin mukaan peli meni vaikeaksi, kun Punamustat ei hyödyntänyt maalintekopaikkojaan ja VIFK sai maalittomasta taukotilanteesta lisää virtaa.

– Tästä tuli hieman mieleen JJK-ottelu, jossa hukkasimme liian monta paikkaa. Peli oli silloinkin täysin hallussa ja pelasimme vielä selvästi paremmin kuin tänään. Kun tauolle lähdetään 0-0-tilanteessa, vastustajan itseluottamus kasvaa ja peli menee usein vaikeaksi.

– Meillä oli avausjaksolla paikkoja jopa kolmeen tai neljään maaliin. Pablo missasi pilkun ja toisen hyvän paikan. Lisäksi Yerailla ja Mateolla oli hyvät paikat, Kuqi kertasi joukkueensa tilanteita.

Jopa tavallisesti hyvällä prosentilla maalipaikkaansa hyödyntävä Couñago hukkasi avopaikan ja laukoi rangaistuspotkun ohi.

– Pablon hukattu pilkku kuvasti koko avausjakson pelaamistamme. Yleensä Pablo on niissä todella varma, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan VIFK pääsi toisen jakson alussa hyvin peliin mukaan ja Häkkinen otti yhden tärkeän torjunnan. Sen jälkeen Punamustat teki kuitenkin nopeasti kaksi maalia, jotka ratkaisivat pelin.

– Tämä oli tärkeä voitto, sillä nämä eivät ole helppoja pelejä. Pitää muistaa, että PS Kemi menetti kaksi pistettä Vaasassa. Tämä ei ole helppo paikka. Etenkin vieraspelit ovat tässä sarjassa kaikille vaikeita. Meidän pitää olla tyytyväisiä voittoon ja nollapeliin.

– Vastustajalla ei ollut mitään hävittävää ja kaikki odottivat meiltä selkeää voittoa. Viime pelissä VIFK nousi kolmesti tasoihin ja voitti lopulta, joten he lähtivät peliin hyvällä itseluottamuksella. Kaikki syttyvät meitä vastaan ja haluavat voittaa meidän, joten nämä pelit eivät todellakaan ole helppoja, Kuqi korosti.

Ottelu pelattiin Hietalahden stadionilla aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kuqin mukaan olosuhteet saattoivat olla hieman rankemmat kuin kauden aiemmissa peleissä, mutta Hietalahden nurmi sai Punamustien päävalmentajalta varauksetonta kiitosta.

– Kenttä oli aivan loistava. Se oli selvästi paras, jolla olemme tähän mennessä pelanneet. Siinä ei ollut mitään valittamista. Kun huomioidaan hyvä kenttä, olisin toivonut esityksemme olevan vielä parempi. En sano, että pelasimme huonosti, mutta emme pelanneet sillä tasolla, mitä meiltä on totuttu näkemään.

Voitokkaan ottelun jälkeen ainoa huolenaihe oli Biran Jengin loukkaantuminen. Jeng otettiin takareisivamman takia vaihtoon tunnin pelin jälkeen ja tilalle juoksi Bob Diasonama. Kuqi oli luonnollisesti loukkaantumisesta harmissaan.

– Alakerran ongelmamme jatkuvat. Jätkiä tuntuu tippuvan koko ajan ja joudumme tekemään koko ajan muutoksia. Toivottavasti Biranin vamma ei ole kovin paha.

Joukkueen lähtiessä paluumatkalle Vaasasta Kuqi suuntasi ajatuksensa jo tuleviin koitoksiin.

– Meidän pitää ottaa tästä pelistä kaikki positiiviset asiat mukaan ja yrittää korjata virheemme. Nyt katseet siirtyvät jo Haka-peliin. Olemme nyt aloittaneet toisen sarjakierroksen hyvin, kuten aloitimme ensimmäisenkin. Yritämme parantaa otteitamme ensimmäisestä yhdeksästä pelistä ja kerätä toisen sarjakierroksen aikana enemmän pisteitä.

Punamustien pelit miesten Ykkösessä jatkuvat ensi viikonloppuna. Silloin Vantaalle saapuu vieraaksi Valkeakosken Haka. Ottelu pelataan lauantaina 4.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.


Vasa IFK-PK-35 Vantaa 0-2 (0-0)

”Tämä oli tärkeä voitto, sillä nämä eivät ole helppoja pelejä. Etenkin vieraspelit ovat tässä sarjassa kaikille vaikeita. Meidän pitää olla tyytyväisiä voittoon ja nollapeliin.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev
4 Kim Raimi
6 Carlos Portela
8 Mateo Miguez Adán
10 Ymer Xhaferi
16 Konsta Rasimus
20 Biran Jeng (62´ Bob Diasonama)
21 Yerai Vilaboa (82´ Albert Kuqi)
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
38 Pablo Couñago (77´ Masar Ömer)

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen
9 Masar Ömer
11 Daut Kuqi
14 Bob Diasonama
17 Vili Lankinen
19 Altim Ademaj
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot