IMG 5986

Konsta Rasimus on monikäyttöinen pelaaja

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkueen keskikenttäpelaaja Konsta Rasimus palasi viime maanantain AC Oulu -ottelussa pelikentille puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Rasimuksen sormi meni poikki sarjakauden ensimmäisessä kotiottelussa ja vamma piti hänet pitkään sivussa.

– Nyt on tuntunut tosi hyvältä. Pääsin alkukaudesta jo vähän maistamaan pelaamista, mutta sitten meni heti sormi poikki. Tietysti harmitti olla kuusi viikkoa sivussa. Nyt pääsin kuitenkin taas pelaamaan ja olin heti innosta pinkeänä, Rasimus sanoi.

Jalkapalloilijalle on aina vaikeaa seurata pelejä sivusta. Rasimuksen mukaan se oli entistä turhauttavampaa, kun kyseessä oli sormivamma.

– Se on tuollainen pieni osa, jota ei varsinaisesti tarvitse kentällä. Se on toisaalta hyvä, että sormi tulee kuntoon. Olisi ikävää, jos sormi olisi vino koko loppuelämäni ajan.

Rasimus tuli AC Oulua vastaan vaihdosta kentälle reilun tunnin pelin jälkeen. Hän pääsi heti hyvin peliin mukaan ja toi uuden vaihteen Punamustin pelaamiseen.

– Se lähti kieltämättä ihan kivasti liikkeelle. Oikeastaan se alkoi siitä, kun sain heti hyvän riiston vastustajan oikealta pakilta. Siitä sain heti hyvän fiiliksen ja itseluottamusta peliin.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli AC Oulu –voiton jälkeen erittäin tyytyväinen Rasimuksen otteisiin. Ottelun jälkeen hän kertoi joukkueen kaivanneen Rasimusta takaisin. Kuqi kuvaili Rasimusta monipuoliseksi pelaajaksi, jonka voi heittää lähes mille tahansa pelipaikalle.

Rasimus pitää keskikentän keskustaa mieluisimpana pelipaikkanaan, mutta hän on tällä kaudella pelannut paljon myös laidalla. Rasimus allekirjoittaa Kuqin väitteen monipuolisuudesta.

– Siitä on aina hyötyä, että pystyy pelaamaan monella pelipaikalla. Jos jollain paikalla on vajautta tai omalla pelipaikalla on kovempia jätkiä, voi kuitenkin päästä pelaamaan jollain vaihtoehtoisella pelipaikalla. Siinä mielessä näen sen omalla kohdallani vain eduksi. Siitä on hyötyä sekä itselleni että joukkueelle.

Illalla vastassa Vasa IFK

Punamustat on tässä vaiheessa sarjakautta ehtinyt kohdata jokaisen vastustajan kertaalleen ja AC Oulun kahdesti. Pelattujen otteluiden perusteella Rasimukselle on jo muodostunut jonkinlainen yleiskuva tämän kauden Ykkösestä.

– Sarja on mielestäni tosi tasainen. Sanoisin, että se on tasaisempi kuin aiempina Ykkösessä pelaaminani vuosina. Kenties ihan sellaisia huippujoukkueita on vähemmän, mutta kokonaisuudessaan sarja on tasaisempi.

Rasimuksen mukaan joukkueen pelaaminen on näyttänyt hänen poissaolonsa aikana varsin hyvältä.

– Mielestäni se on ollut pääasiallisesti aika vakuuttavaa. Mukana on tietysti ollut huonompia ja parempia pelejä, mutta kokonaisuudessaan alkukausi on sujunut hyvin.

Tänään illalla Punamustat kohtaa vieraskentällä Vasa IFK:n. Toukokuun alkupuolella vastaava ottelu päättyi Myyrmäessä Punamustien 2-0-voittoon. Rasimukselle ottelusta jäi varsin ikävä maku, sillä hänen sormensa katkesi juuri kyseisessä ottelussa.

– Viimeksi he jäivät oikeastaan alusta lähtien selkeästi alakynteen. Luulen, että heidän kotikentällään siitä tulee kuitenkin aika haastava ja kova matsi. Emme varmasti pääse helpolla, Rasimus totesi.

VIFK-PK-35 Vantaa pelataan tänään klo 18.30 Hietalahden stadionilla Vaasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com