UUTISET

Miehillä sunnuntaina vieraspeli Vaasassa

26.6.2015

PK-35 Vantaan pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntai-iltana vierasottelulla Vasa IFK:ta vastaan. Punamustat on sarjataulukossa toisena, joten joukkue lähtee Vaasaan jahtaamaan sarjan kärkipaikkaa. Ottelu alkaa Hietalahden stadionilla sunnuntaina klo 18.30.

Punamustien sarjakausi on sujunut mallikkaasti, sillä kymmenestä sarjaottelustaan joukkue on voittanut kuusi. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa palasi kahden voitottoman ottelun jälkeen takaisin voittokantaan, kun se kaatoi AC Oulun kotonaan maalein 4-1. Suorituksen arvoa nostaa se, että Punamustat pelasi ottelussa yli 50 minuuttia vajaamiehisenä.

Sarjanousija VIFK majailee kymmenen pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella. Vaasalaiset ovat keränneet kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä yhteensä kahdeksan sarjapistettä. VIFK ei ole elänyt pelkästään kotipeliensä varassa, sillä se on kerännyt pisteistään puolet vierasotteluissa.

Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että VIFK on saanut kaikki vieraspisteensä Tammisaaresta. Sarjan avauskierroksella VIFK pelasi EIF:n vieraana 1-1-tasapelin ja edellisessä ottelussaan vaasalaiset hakivat Tammisaaresta 3-4-voiton. Kotijoukkue EIF johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta VIFK tuli joka kerralla tasoihin ja lopulta ohi.

Punamustien vieraspelit sen sijaan ovat sujuneet varsin kaksijakoisesti. Vantaalaisjoukkue on hakenut hienot vierasvoitot Oulusta ja Mikkelistä, mutta Hakan ja JJK:n vieraana se on jäänyt ilman sarjapisteitä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toukokuussa. Silloin PK-35 Vantaa otti kauden ensimmäisessä kotiottelussaan 2-0-voiton Pablo Couñagon ja Yerai Vilaboan maaleilla. Ottelu eteni tuolloin alusta lähtien vahvasti Punamustien komennossa VIFK:n keskittyessä lähinnä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.

Punamustien tehokkain pelaaja on ollut kokenut espanjalaishyökkääjä Pablo Couñago, joka johtaa yhdeksällä osumallaan koko sarjan maalipörssiä. Mateo Miguez ja Yerai Vilaboa ovat yltäneet kolmeen täysosumaan. VIFK:n paras maalintekijä on ollut neljästi osunut Andreas Strandvall. Males Lombo on tehnyt kolme maalia.

AC Oulua vastaan punaisen kortin saanut Lucas Garcia on sunnuntain ottelusta varmuudella sivussa pelikiellon takia. Lisäksi joukkueesta löytyy vielä muutamia kysymysmerkkiä, joiden pelikuntoa tarkastellaan vielä lähipäivinä. Heidän pelaamisestaan tehdään päätöksiä myöhemmin.

Kuqi luottaa joukkueeseensa

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi lähtee sunnuntain otteluun luottavaisin mielin. Hänen mukaansa vieraspeleistäkin pitää hakea pisteitä, jos haluaa menestyä sarjassa.

– En aliarvioi ketään, mutta näitä pelejä pitäisi voittaa, jos haluamme saavuttaa jotain. Viime kohtaamisessa joukkueiden välillä oli selvä ero, mutta kunnioitamme heitä. He tekevät asioita oikein ja saivat nyt tärkeän vierasvoiton. Emme missään nimessä lähde peliin takki auki. Pisteet eivät ole itsestäänselvyys.

– Jos jatkamme kovaa työntekoa, uskon myös tuloksen olevan sen mukainen, Kuqi tiivisti.
Punamustat kaatoi VIFK:n 2-0 kauden ensimmäisessä kotiottelussaan. Kuqi oli kyseisestä ottelusta poissa, mutta hän näki internetin välityksellä. Hänen mukaansa alkukauden ottelua ei voi enää liikaa miettiä.

– Se oli vasta kauden toinen peli ja VIFK oli uusi joukkue tässä sarjassa. Heilläkin meni varmasti aikaa sopeutua sarjaan ja tempoon. Nyt on kymmenen peliä alla, joten heilläkin on jo kokemusta ja he tuntevat sarjan vähän paremmin, Kuqi tuumi.

Sarjakaudesta on nyt takana hieman yli kolmannes. Punamustat on kohdannut kaikki joukkueet kertaalleen ja AC Oulun kahdesti. Kuqille on ehtinyt ensimmäisen sarjakierroksen myötä muodostua jo varsin hyvä kuva sarjasta.

– Minulla on aika samanlainen fiilis kuin ennen kauden alkua. Olen sitä mieltä, että meillä on varsin hyvä ryhmä tähän sarjaan. Kaudenavaustilaisuudessa kuuntelin muiden valmentajien ajatuksia, mielipiteitä ja arvioita sarjan suosikeista. Silloin mietin hetken aikaa, olenko ihan oikeassa sarjassa.

– Jokainen valmentaja haluaa varmasti sanoa samaa, mutta mielestäni minulla on sarjan paras joukkue. Se ei kuitenkaan tarkoita vielä mitään. Voin sanoa tuon kuinka monta kertaa tahansa, mutta se ei vielä tuo pisteitä. Nytkin olemme kolme pistettä PS Kemiä perässä. Kaikki vastustajat tulevat meitä vastaan kovalla motivaatiolla ja haluavat voittaa meidät, Kuqi totesi.

Kuqia on alkukaudesta harmittanut ainoastaan se, että Punamustat on joutunut tekemään jatkuvasti muutoksia puolustuslinjaansa. Se ei ole hänen mielestään ihannetilanne, mutta siihen on pitänyt sopeutua.

– Haluaisin pitää nimenomaan alakerran mahdollisimman muuttumattomana. Meillä on ollut pelikieltoja ja loukkaantumisia, mutta ne kuuluvat lajiin. Meidän pitää tulla toimeen sillä, mitä meillä on. Välillä pitää vain peluuttaa pelaajia hieman eri pelipaikoilla kuin yleensä.

– Kausi on pitkä ja vielä on paljon pisteitä jaossa, mutta nyt fiilis on hyvä. Luotan paljon tähän joukkueeseen.

Vasa IFK-PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 28.6. klo 18.30 alkaen Hietalahden stadionilla Vaasassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot