UUTISET

Naiset saavat lauantaina vieraita Porista

25.6.2015

PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat jälleen lauantaina. Punamustat saavat kotiottelussa vastaansa porilaisen Nice Futiksen. Ottelu potkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 27.6. klo 16.00.

Yhdeksästä ottelustaan Punamustat on voittanut seitsemän ja pelannut kaksi tasan. Kahdessa edellisessä ottelussaan Punamustat on jakanut pisteet FC Hongan ja Kuopion Pallokissojen kanssa. Nyt joukkue haluaa varmasti palata kotiyleisönsä edessä voittokantaan.

Nice Futiksen kausi on sujunut hieman alavireisesti. Kahdeksasta ottelustaan porilaiset ovat keränneet vain neljä sarjapistettä. Sarja-avauksessaan Nice Futis pelasi 2-2-tasapelin Merilappi Unitedin vieraana. Voittotilinsä porilaiset saivat auki juuri edellisessä ottelussaan ennen juhannustaukoa, kun joukkue kaatoi Vasa IFK:n kotonaan maalein 6-3.

Vantaalaiset ovat olleet vahvoja etenkin kotonaan, sillä Punamustat on voittanut kaikki neljä kotipeliään. Nice Futiksella sen sijaan on ollut vieraissa vaikeaa, sillä sarjan avauskierroksen tasapeli on tuonut toistaiseksi joukkueen ainoat vieraspisteet.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahteen otteeseen. Alkukaudesta Punamustat haki Porista vierasvoiton lukemin 1-5. Heinäkuussa pisteet jäivät Myyrmäkeen selvin 8-2-numeroin. Nykyjoukkueen pelaajista etenkin Sanna Saarinen ja Sanni Franssi kunnostautuivat maalinteossa porilaisia vastaan, sillä Franssi osui kahdessa ottelussa yhteensä viidesti ja Saarinen neljästi.

Punamustien alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Hanne Ojanperä, jolla on tilillään jo kuusi maalia. Iina Salmi on osunut viidesti ja Sanna Saarinen neljästi. Nice Futiksen paras maalintekijä on neljästi osunut Jutta Rantala. Kahteen maaliin on yltänyt kolme pelaajaa.

Joukkueen kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla varsin hyvä. Ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on edelleen loukkaantuneena. Hänen tilannettaan tarkastellaan vielä lähipäivinä. Muuten koko joukkue alkaa olla jälleen terveenä, joten Punamustat saa lauantaina kentälle vahvan ryhmän.

Punamustat palaa tauon jälkeen tositoimiin

Joukkue palasi alkuviikosta joukkueharjoituksiin viikon juhannustauon jälkeen. PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan pelaajille kuitenkin oli laadittu myös tauon ajaksi omatoiminen kestävyyspainotteinen harjoitusohjelma. Väisäsen mukaan tauko tuli hyvään aikaan, sillä takana oli pitkä harjoitusrupeama, jonka aikana joukkue ei ollut päässyt pitämään taukoa.

– Tekee sekä pelaajille että valmennukselle ihan hyvää päästä välillä vetämään vähän happea. Siitä saa lisää virtaa ja intoa jatkoon.

Punamustien pelit jatkuvat jälleen lauantaina, kun Nice Futis vierailee Myyrmäessä. Väisäsen mukaan on hyvä, että joukkue pääsee taas takaisin normaaliin viikkorytmiin. Alkuviikosta joukkue harjoitteli hieman kovempaa ja loppuviikosta katseita siirrettiin jo enemmän viikonlopun peliin.

Väisäsen valmentajakollega Pasi Jaakonsaarella on selkeä teesi lauantain otteluun.

– Lähdemme hakemaan hyvää vauhtia päälle, että pelimme lähtee rullaamaan tauon jälkeen heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Väisänen on katsonut muutamia tulevan vastustajan pelejä videolta ja pitää porilaisia mielenkiintoisena vastustajana.

– Peliesitystensä perusteella Nice Futiksella voisi olla paljon enemmän pisteitä. Se on hyvin hyökkäysorientoitunut joukkue, joka pyrkii koko kentän prässäämiseen ja sitä kautta luomaan nopeasti tilanteita vastustajan maalille. He eivät kuitenkaan lähde räiskimään palloa, vaan uskaltavat myös pitää sitä ja yrittävät pelata, Väisänen kuvaili.

– Vielä on tietysti hieman arvoitus, miten he pystyvät tekemään sen isolla kentällä. En usko heidän muuttavan pelitapaansa, sillä yleensä joukkueet pyrkivät pelaamaan omalla tavallaan. Myös heidän pallonhallintapelinsä on pieni arvoitus, sillä siihen en ole oikein vielä päässyt tutustumaan.

Myös vastustajan avainpelaajat ovat Punamustien valmennuksella jo tiedossa.

– Keskikentällä Brooke Barbuto on heidän pelintekijänsä ja pelin sielu. Hän osallistuu peliin erittäin aktiivisesti ja pyrkii ratkaisuihin myös kaukaa.

”Joka peliin pitää lähteä täysillä”

Naisten Liiga on edennyt jo siihen pisteeseen, että jokainen joukkue on ehtinyt kohtaamaan jo lähes kaikki vastustajat kertaalleen. Punamustien kohdalla Nice Futis on ainoa joukkue, jota ei ole vielä kohdattu.

– On ehkä hieman yllättävää, että sarja on jo tässä vaiheessa näinkin kaksijakoinen. Uskon kuitenkin, että myös VIFK ja Nice Futis tulevat vielä saamaan pisteitä. Sarjataulukossa tulee varmasti vielä tapahtumaan muutoksia. Siellä on joukkueita, jotka hamuavat vielä ylempään loppusarjaan tai saattavat vielä pudota sieltä. Pelejä on vielä niin paljon jäljellä.

– Jos on talvella harjoitellut hyvin, se alkaa varmasti näkyä, Väisänen uskoo.

Vaikka sarjasta on muodostunut hieman kaksijakoinen, voi yksittäisissä otteluissa tapahtua mitä tahansa. Väisäsen mukaan kaikki pelit ovat Naisten Liigassa tärkeitä.

– Jos haluaa pysyä sarjan kärjessä, ei voi kauheasti sössiä. Joka peliin pitää lähteä täysillä. Vastustajaa ei saa aliarvioida lainkaan, olivat he sarjataulukossa missä tahansa. Nice Futiksellakin on vähän pisteitä, mutta se voi silti yllättää kenet tahansa.

PK-35 Vantaa-Nice Futis pelataan lauantaina 27.6. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput otteluun maksavat aikuisilta 7 euroa ja alennusryhmäläisiltä 4 euroa. Otteluliput voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot