Sheriffi Ja Pablitos

Punamustien otteita seurataan myös ulkomailla

PK-35 Vantaan ja ennen kaikkea Shefki Kuqin sekä Pablo Couñagon edesottamukset ovat herättäneet kiinnostusta myös ulkomailla. Tanskalainen Ipswich Townin kannattaja Jørn Urup Nielsen jopa vieraili Suomessa seuraamassa Punamustien harjoituksia. Sekä Kuqi että Couñago edustivat aikoinaan Englannissa Ipswichiä ja kannattajat muistavat heidät edelleen.

– Skandinaviassa monet ihmiset seuraavat englantilaista jalkapalloa. Mekin aloimme katsoa pelejä televisiosta 60-luvun lopulla. Kaikki seurasivat tietysti isoja seuroja. Muistan kuitenkin ajan jolloin myös Ipswich Town oli iso seura. He voittivat FA Cupin 1978, UEFA Cupin 1981 ja sijoittuivat monena kautena kolmen parhaan joukkoon Bobby Robsonin ja muiden kuuluisien pelaaja- ja valmentajanimien johdolla, Urup Nielsen kertoo.

Ipswichillä oli lyhyempi menestysjakso myös 2000-luvun alkupuolella, jolloin Kuqi ja Couñago pelasivat seurassa. Joukkue pelasi Valioliigassa ja selviytyi jopa Euroopan kentille.

– Kun Shefki siirtyi Ipswichiin, hän teki töitä kuin hevonen ja pelasi kuin teräsmies. Hän juoksi, taisteli, teki maaleja ja nousi nopeasti kannattajien suosikiksi.

– Pablolla on espanjalaispelaajalle tyypilliset tekniset taidot, syötöt, luovuus ja kyky nopeaan ajatteluun, mutta samalla myös brittiläinen pelityyli. Muita pelaajilta samanlaiset ominaisuudet puuttuivat, joten Pablo nousi esiin, vaikka oli silloin vasta 20- tai 21-vuotias. Hän alkoi pelata yhä enemmän pelejä, teki maaleja ja sai pian omia lauluja katsomossa.

Hyökkääjäkaksikko voitti englantilaisseuran kannattajat nopeasti puolelleen.

– He olivat mukavia kavereita, jotka ottivat aina kannattajat huomioon ja antoivat mukavia haastatteluja. Ipswich on lopulta pieni seura, jossa on perhemäinen tunnelma. He istuivat siihen mainiosti.

”Joukkue on hyvissä käsissä”

Urup Nielsen kävi seuraamassa suosikkipelaajiensa otteita myös viime kaudella Hongassa. Seuran kaaduttua hän oletti molempien jatkavan omille teilleen, mutta oli positiivisesti yllättänyt kaksikon jatkaessa yhdessä Suomessa.

– Olin ainoa kannattaja harjoituksissa, joten pääsin myös keskustelemaan heidän kanssaan. Olen siitä kiitollinen ja jatkan heidän seuraamistaan.

Aamupäivän harjoitusten perusteella tanskalaiselle ehti jo muodostua jonkinlainen kuva Punamustien joukkueesta.

– Mielestäni joukkueessa on paljon teknistä taitoa. Etenkin espanjalaispelaajat tuovat peliin luovuutta ja ideoita. Myös Shefkin espanjalainen apuvalmentaja ja hänen oma pelaajauransa auttavat.

Harjoitusten jälkeen Urup Nielsen pyysi kaksikko pukeutumaan vielä kerran Ipswich-paitaan valokuvaa varten. Kuvan myötä moni englantilainen alkoi jo vaatia hyökkääjiä takaisin Ipswichiin, mutta Urup Nielsen muistuttaa, että heidän työtehtävänsä ovat nyt Suomessa.

– Lisäksi näin Shefkin haastattelun internetissä ja jaoin sen eteenpäin Facebookissa. Se herätti todella monia positiivisia reaktioita Ipswichin seuraajien keskuudessa, Urup Nielsen sanoi ja viittasi Escape to Suomi –sivuston haastatteluun.

– Haastattelussa hän mainitsi, miten monia kuuluisia managereita hänellä on urallaan ollut. On selvää, että hän oppi heiltä paljon. Joukkueenne on hyvissä käsissä!

Tanskalainen toivoo näkevänsä Kuqin vielä joskus Ipswichin managerina. Monessa seurassa pelanneen Kuqilla on Englannissa paljon kontakteja, joista on aina hyötyä. Urup Nielsen kuitenkin muistuttaa, että lopulta tulokset ratkaisevat.

– Viime kaudella tuloksena oli säilyminen vaikeissa olosuhteissa ja tämä kausi tulee päättymään sarjanousuun!

Monet Ipswich Townin kannattajat ovat seuranneet Punamustien alkukauden otteita. Urup Nielsen kertoo olleensa positiivisesti yllättynyt siitä, että Punamustat tarjoaa live-lähetyksiä kotipeleistään.

– Sen ansiosta meillä on hyvä mahdollisuus seurata teitä. Olen jo nähnyt muutamia pelejänne.

– Kun Pablo teki hattutempun, ihmset alkoivat jälkeen laulaa tutulla sävelellä ”ole ole ole ole Pablo Pablo!”. He muistavat laulun edelleen, Urup Nielsen nauroi ja toivotti vielä lopuksi Punamustille onnea kauteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com