UUTISET

Punamustat palasi voittokantaan

23.6.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue palasi maanantai-iltana tappion ja tasapelin jälkeen jälleen voittokantaan, kun AC Oulu kaatui maalein 4-1. Myyrmäessä nähtiin tapahtumarikas ottelu, sillä 90 peliminuuttiin mahtui kaikkiaan viisi maalia ja yksi ulosajo. Kotijoukkue joutui pelaamaan yli 50 minuuttia vajaamiehisenä, mutta vei kuitenkin lopulta sarjapisteet nimiinsä.

Punamustat aloitti ottelun vahvasti ja sai heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana luotua muutaman maalipaikan. Alkuminuuttien kaksi kulmapotkua eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja Lucas Garcian juonikasta ulkosyrjänostoa seurannut pusku jäi hieman vaisuksi. Myös Mateo Miguez pääsi yrittämään, mutta laukaus suuntautui päin oululaismaalivahtia.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen myös AC Oulu pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Oululaisten hyökkääjällä Kemo Darboella oli muutaman minuutin sisään vastahyökkäyksistä kaksi hyvää maalintekopaikkaa, mutta viimeistely ontui. Ensimmäinen laukaus painui sivuverkkoon ja toinen yritys suuntautui selvästi maalin ohi.

Kotijoukkueen johtomaali syntyi lopulta ottelun 34. peliminuutilla. Ymer Xhaferi antoi keskialueelta vaarallisen vapaapotkun, jonka AC Oulun puolustus ehti purkamaan. Purkupallo jäi kuitenkin pahasti vajaaksi ja päätyi rangaistusalueen rajalle Miguezille, joka laukoi pallon suoraan ilmasta maaliin.

Heti johtomaalin jälkeen ottelu sai kuitenkin Punamustien kannalta ikävän käänteen, kun erotuomari nosti Garcialle suoran punaisen kortin. Argentiinalaispelaaja suojasi palloa selkä vastustajaan päin ja oikeudenjakaja tulkitsi hänen huitaisseen vastustajaa kyynärpäällään. Ulosajon myötä Punamustat joutui siis vajaamiehiseksi jo ottelun 35. peliminuutilla.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lamaantunut ulosajosta, sillä kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon vain viisi minuuttia myöhemmin. Carlos Portela riisti pallon hyvin lähellä vastustajan rangaistusaluetta ja syötti Miguezille. AC Oulun puolustaja joutui kaatamaan Miguezin rangaistusalueella ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Pallon taakse asettui kokenut Pablo Couñago, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.

Vielä ennen taukoa Punamustilla oli hyvä tilaisuus siirtyä jo 3-0-johtoon, kun Yerai Vilaboa pääsi kiertämään oululaismaalia vartioineen Lassi Nurmoksen. Vilaboa kuitenkin aikaili tilanteessa liikaa ja kolme vierasjoukkueen pelaajaa ehti maalin eteen peittämään laukausta. Taukoa lähdettiin siis lopulta viettämään Punamustien 2-0-johdossa.

Punamustilta onnistuneet pelaajavaihdot

Tauon jälkeen AC Oulu pyrki hyödyntämään miesylivoimansa ja vierasjoukkue aloittikin toisen jakson vahvasti. Se tuotti tulosta heti 48. peliminuutilla, kun Punamustien puolustus antoi vieraille liikaa tilaa rangaistusalueella ja Morten Gerster Peipinen pääsi laukomaan pallon alakulmaan.

Avausjaksolla pallonhallinta oli selvästi kotijoukkueella, mutta toisella jaksolla etenkin 2-1-kavennusmaalin jälkeen AC Oulu sai paremman otteen pelistä ja onnistui luomaan painetta Punamustien kenttäpuoliskolle. 62. peliminuutilla Peipisellä oli tilaisuus tuoda oululaiset jo tasoihin, mutta PK-35 Vantaan maalia vartioinut Miikka Häkkinen torjui laukauksen.

Peipisen paikkojen lisäksi AC Oululla oli vielä muutama puolittainen maalintekopaikka, mutta pelaajavaihtojen myötä Punamustat sai pelin jälleen paremmin kontrolliinsa. Sormivammastaan toipunut Konsta Rasimus tuli reilun tunnin pelin jälkeen kentälle ja pelasi viikkojen poissaolon jälkeen heti vahvan puolituntisen. Hyvien pallonriistojen lisäksi Rasimus oli myös useaan otteeseen käynnistämässä hyvin Punamustien hyökkäyksiä.

Lopulta Punamustat ratkaisi pelin lopullisesti 78. peliminuutilla. Miguez pelasi pallon oikeaan laitaan Rasimuksen tavoin vahvasti kentälle tulleelle Daniel Rantaselle, joka tarjoili nappikeskityksen takatolpalle. Couñago oli unohtunut maalille täysin yksin ja kokenut espanjalainen pääsi puskemaan jo kauden yhdeksännen maalinsa.

Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä PK-35 Vantaa pääsi vielä kaunistelemaan lukemia. Neljäs osuma oli illan näyttävin, sillä Rantanen laukoi pallon noin kolmestakymmenestä metristä voimalla takayläkulmaan. Yksi alkukauden komeimmista täysosumista sinetöi samalla Punamustien voittolukemiksi 4-1.

”2-0-johto oli aika vaarallinen”

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli tyytyväinen joukkueensa vietyä täydet sarjapisteet tapahtumarikkaan ottelun jälkeen. Kotijoukkue aloitti hyvin ja onnistui tekemään toisen maalin heti Garcian ulosajon jälkeen. Kuqi jäi kuitenkin harmittelemaan aivan avausjakson lopussa hukattua maalipaikkaa.

– Pelin aikana eniten harmitti Yerain maalipaikka. Jos hän olisi tehnyt kolmannen maalin juuri ennen puoliaikaa, peli olisi voinut jo ratketa. Nyt 2-0-johto oli aika vaarallinen, kun pelasimme vajaalla ja heillä ei ollut mitään hävittävää. Tiesimme heidän tulevan toiselle jaksolle vahvasti. Olimme ehkä hieman passiivisia ja annoimme heille liikaa tilaa ja aikaa.

Kotijoukkue sai kuitenkin vaihtojen myötä jälleen paremman otteen pelistä. Kuqin mukaan pelaajavaihdot onnistuivat erittäin hyvin. Sekä Rasimus että Rantanen olivat kentälle tultuaan näkyvässä roolissa.

– Onneksi saimme nyt ”Konnan” takaisin. Se on meille iso etu. Hän on meille tärkeä pelaaja, jolla on iso rooli. Olemme kaivanneet häntä takaisin, sillä hän tuo hyökkäyspeliimme erilaisia vaihtoehtoja, Kuqi totesi.

– Nyt hän tuli viimeiseksi puoleksi tunniksi kentälle ja vaihtelimme hänen pelipaikkaansa sen aikana ainakin kolme kertaa. Konna on sellainen pelaaja, joka on aina valmiina tekemään kaikkensa joukkueen eteen millä tahansa pelipaikalla. Toivottavasti hän pysyy nyt terveenä.

Myös Rantasen esitys sai Kuqilta kiitosta.

– Hän antoi erittäin hyvän keskityksen Pablon maaliin ja teki vielä itse aivan loistavan maalin. ”Danilla” on erittäin hyvä potkutekniikka.

Joukkue etenee peli kerrallaan

Punamustat on alkukaudesta joutunut toistuvasti tekemään muutoksia puolustuslinjaansa. Kuqin mukaan se ei missään tapauksessa ole ihannetilanne, sillä hän haluaisi pitää alakerran mahdollisimman muuttumattomana. Hän kuitenkin muistuttaa, että loukkaantumisten ja pelikieltojen takia se ei aina ole mahdollista.

Kuqi piti joukkueensa suoritusta ulosajosta huolimatta erittäin hyvänä. Hän kuitenkin totesi, että joukkueen pitää hiljalleen alkaa uskoa enemmän itseensä. Samalla Kuqi toivoi myös yleisön huomaavan, että Vantaalla on kasassa laadukas joukkue.

– Se on pelaajillekin ihan eri fiilis, kun katsomossa on tunnelmaa. Toivottavasti yleisö löytää hiljalleen tiensä katsomoon ja tulee kannustamaan meitä.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen otti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa puheeksi Punamustien pelaajabudjetin. Kuqi piti kollegansa puheita omituisina.

– En tiedä, mitä he ajattelevat, mutta en usko budjettimme olevan lähellekään tämän sarjan suurin. Kontakteja ja suhteita ei saa rahalla. Sitä olen yrittänyt koko ajan sanoa.

Kuqi luottaa joukkueeseensa, mutta hän muistuttaa, että toistaiseksi saavutettuihin tuloksiin ei voi vielä tuudittautua. Kuqin mukaan Punamustat on nyt Ykkösessä se joukkue, jonka kaikki haluavat voittaa.

– Tämä oli erittäin hyvä voitto, mutta kausi on vielä pitkä. Tämä oli vasta kymmenes peli. Haluan, että pidämme jalat maassa ja etenemme peli kerrallaan. Olemme kuitenkin kolme pistettä PS Kemiä perässä. Nyt siirrämme heti katseemme VIFK-peliin.

Couñago ylisti Rantasen maalia

Kaksi maalia viimeistellyt Pablo Couñago vankisti jälleen asemaansa Ykkösen maalipörssin kärjessä. Hän oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta huomautti, että peli ei ollut niin helppo kuin loppunumeroista voisi päätellä.

– Se oli tiukka ottelu, kuten jokainen ottelu tässä sarjassa. Mielestäni pelasimme hyvin 1-0-maaliin asti, mutta sitten menetimme yhden pelaajan ulosajon takia. Se oli rankka tuomio erotuomarilta. Teimme kuitenkin heti sen jälkeen toisen maalin ja meillä oli tilaisuus tehdä vielä kolmaskin.

Tauon jälkeen AC Oulu aloitti tiukan takaa-ajon ja sai luotua painetta Punamustien puolustukselle. Couñagon mukaan oululaisten painostusjakso oli odotettavissa, kun kotijoukkue joutui pelaamaan pitkään yhden miehen vajaalla.

– Tiesimme heidän tulevan tauon jälkeen vahvasti. He tekivätkin kavennusmaalin heti toisen jakson alkuun ja saivat pelin haltuunsa noin 20 minuutin ajaksi. Olimme hetken aikaa hieman vaikeuksissa, mutta 3-1-maali oli meille helpotus ja lopulta onnistuimme tekemään vielä neljännen. Danin ja Konnan vaihdot antoivat meille tänään paljon. He auttoivat meitä juuri silloin, kun tarvitsimme sitä, Couñago totesi.

– Oli totta kai tärkeää palata taas voittokantaan. Olemme tyytyväisiä siihen ja nyt yritämme jatkaa samaan malliin.

Couñago viimeisteli itse kaksi maalia, mutta illan näyttävimmästä osumasta vastasi nuori Rantanen.

– Se oli uskomaton maali. Tiedämme Danin olevan nuori poika, jolla on edessään loistava tulevaisuus. Hän antoi myös hyvän keskityksen 3-1-maaliini. Dani pystyy antamaan hyviä keskityksiä molemmilla jaloillaan, Couñago kehui.

– Hän on jo 17-vuotiaana uskomaton pelaaja meille. Mielestäni hän voi pelata jalkapalloa ammatikseen ja lähteä ulkomaille minä hetkenä hyvänsä. Meidän pitää yrittää auttaa ja tukea häntä. Sitten näemme, mihin hän yltää tulevaisuudessa Suomessa tai ulkomailla.

PK-35 Vantaan ottelut miesten Ykkösessä jatkuvat tulevana sunnuntaina 28.6., kun Punamustat matkaa Vasa IFK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 4.7. klo 18.30. Silloin Myyrmäkeen saapuu vieraaksi Valkeakosken Haka.


PK-35 Vantaa-AC Oulu 4-1 (2-0)

”Dani antoi erittäin hyvän keskityksen Pablon maaliin ja teki vielä itse aivan loistavan maalin. Hänellä on erittäin hyvä potkutekniikka.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev
5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
8 Mateo Miguez Adán (90´ Bob Diasonama)
10 Ymer Xhaferi (69´ Daniel Rantanen)
20 Biran Jeng
21 Yerai Vilaboa (62´ Konsta Rasimus)
22 Lucas Garcia Lopez
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
38 Pablo Couñago

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen
4 Kim Raimi
7 Daniel Rantanen
9 Masar Ömer
14 Bob Diasonama
16 Konsta Rasimus
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot