UUTISET

Punamustille tappio Jyväskylässä

15.6.2015

PK-35 Vantaan miesten edustusjoukkue kärsi sunnuntai-iltana tappion Jyväskylässä. JJK vei Ykkösen kärkiottelun nimiinsä lukemin 2-1. Punamustat pelasi sateisella Harjun stadionilla hyvän ottelun, mutta ei lopulta saanut mitään kotiin viemisiksi.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja sai heti alussa hyvän maalintekopaikan. Mateo Miguezin viimeistely-yritys painui niukasti maalin ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ymer Xhaferilla oli hyvä vetopaikka, mutta laukaus suuntautui suoraan päin JJK-maalivahti Janne Korhosta.

Avausjakso eteni kokonaisuudessaan vahvasti vieraiden komennossa. PK-35 Vantaa piti palloa ja sai luotua muutamia loistavia maalintekopaikkoja. Etenkin oikealla pelannut Yerai Vilaboa loi jatkuvasti tilanteita laidaltaan. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan olleet riittävän teräviä.

Kotijoukkue JJK sen sijaan joutui vetäytymään ja odottamaan mahdollisia vastahyökkäystilanteita. Avausjaksolla ne jäivät kuitenkin varsin vähiin. Taukoa lähdettiin siis viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Punamustat jatkoi tauon jälkeen samaan malliin ja piti pallonhallinnan itsellään. Vierailla oli heti tauon jälkeen kaksi hyvää paikkaa, mutta palloa ei saatu maaliin asti.

Vieraiden hallinnasta huolimatta JJK siirtyi ottelussa johtoon 55. peliminuutilla. Rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus muutti maalin edustalla suuntaa Antto Hilskasta ja painui verkon perukoille. JJK siirtyi siis hieman onnekkaalla kimmokkeella 1-0-johtoon.

JJK sai maalista selvästi lisää virtaa ja pääsi paremmin peliin mukaan. Maalin jälkeen jyväskyläläisillä olikin kaksi hyvää maalintekopaikkaa, mutta Punamustien maalivahdin Miikka Häkkinen pelasti tilanteet näyttävillä torjunnoilla.

Punamustat nousi tasoihin ottelun 71. peliminuutilla. Carlos Portela tarjoili hyvän keskityksen oikealta ja pallo tavoitti Pablo Counagon rangaistusalueen rajalta. Counago ei tilanteessa aikaillut, vaan nosti pallon kauniisti yli vastaan tulleen Korhosen.

Kotijoukkue siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Ensin Punamustilla oli hyvä tilaisuus siirtyä johtoon, mutta JJK selvisi säikähdyksellä ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Lopulta Iiro Järvinen laukoi suoraan poikittaissyötöstä pallon maaliin.

Molemmilla osapuolilla oli ottelussa useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta maalivahdit esittivät molemmissa päissä hienoja otteita. Lisämaaleja ei enää nähty, joten JJK piti sarjapisteet Harjulla maalein 2-1.

Enemmän oli tarjolla

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi harmitteli lopputulosta, mutta oli kuitenkin ylpeä joukkueensa esityksestä. Punamustat loi riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta ei tällä kertaa pystynyt hyödyntämään niitä.

– Olen totta kai pettynyt tulokseen, mutta etenkin avausjakson pelaamiseen olen erittäin tyytyväinen. Parempana päivänä peli olisi voinut olla ohi jo ensimmäisen jakson jälkeen, Kuqi totesi.

– Ensimmäisellä jaksolla he pääsivät maalille vain pari kertaa. Peli oli täysin hallinnassamme ja kontrollissa, mutta välillä parempi joukkue häviää. Se on jalkapalloa.

Tappion myötä Punamustat putosi Ykkösen sarjataulukossa toiseksi. Sarjan kärkipaikkaa pitävä PS Kemi on pisteen verran edellä. Yhdestä huonosta tuloksesta huolimatta Kuqilla on edelleen vahva usko joukkueeseensa.

– Olen sitä mieltä, että minulla on sarjan paras joukkue. Meillä muutama pelaaja tuli myöhään mukaan ja lisäksi alkukaudesta on ollut loukkaantumisia ja pelikieltoja. Silti olemme kärkikahinoissa. Uskon meidän vielä parantavan kauden edetessä, sillä emme ole vielä parhaassa kunnossa. Jos pelaamme yhtä hyvin kuin tänään avausjaksolla, voitamme enemmän pelejä kuin häviämme.

– Vastustajatkin ovat usein kehuneet pelaamistamme, mutta kehuilla ei saada yhtään pisteitä. Meidän pitää tehdä kovasti töitä, mutta olen tyytyväinen ryhmääni ja heidän asenteeseensa sekä työmoraaliinsa. Pelaamme hyvin joukkueena ja parannamme koko ajan, Kuqi tuumi.

Kuqi muistuttaa, että Punamustat kohtaa JJK:n vielä kahdesti tällä kaudella. Kolminkertaisessa sarjassa yksi tappio ei ole iso menetys, mutta Kuqin mukaan silloin pitää voittaa kaksi seuraavaa kohtaamista. Nyt Punamustien pitää kääntää ajatukset nopeasti seuraavaan peliin, sillä TPS vierailee Myyrmäessä jo keskiviikkona.

– Etenkin tappion jälkeen on hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Emme voi jäädä murehtimaan tappiota, vaan valmistaudumme jo seuraavaan peliin ja sen voittamiseen. Silloin tappio unohtuu nopeasti, Kuqi totesi.

– En usko, että häviämme tällä joukkueella kahta tai kolmea peliä putkeen. Nyt vain pää pystyyn ja kolme pistettä seuraavasta pelistä. Sitten kaikki näyttää taas ihan hyvältä.

Hukatut paikat harmittavat

Punamustien maalivahti Miikka Häkkinen myönsi, että ottelun jälkimmäinen puolisko oli kauden kiireisin puoliaika. Ensimmäisellä jaksolla Häkkinen pääsi vielä varsin vähällä, mutta toisella jaksolla JJK:lla oli useampia hyviä maalintekopaikkoja. Joukkueen esityksessä Häkkinen harmitteli etenkin hukattuja maalipaikkoja.

– Ennen ensimmäistä maalia JJK:lla ei ollut paikan paikkaa. Meillä oli sitä ennen jo ainakin neljä hyvää maalintekopaikkaa. Paremmalla viimeistelyllä olisimme voittaneet pelin. Etenkin jos olisimme hyödyntäneet pari avausjakson paikkaamme, olisi ollut paljon helpompi lähteä toiselle jaksolle.

Häkkinen jäi harmittelemaan sitä, että avausmaalissa JJK antoi vapaapotkun liikkuvaan palloon. Lisäksi hän muistuttaa, että kenttätapahtumien vastaisella johtomaalilla oli iso henkinen vaikutus kotijoukkueelle.

– He saivat maalista henkeä ja virtaa. Heti sen jälkeen he saivat kaksi paikkaa. Sitten saimme taas pelin käännettyä ja pääsimme pitämään palloa.

1-1-tilanteessa Punamustat haki raivoisasti johtomaalia, mutta JJK pääsi iskemään vastahyökkäyksestä lukemiksi 2-1.

– JJK lähti meidän erikoistilanteemme jälkeen terävämmällä jalalla vastahyökkäykseen. Meillä oli juuri sitä ennen toisessa päässä hyvä paikka. Paremmalla tuurilla olisimme johtaneet 1-2, Häkkinen sanoi.

– Maali saattoi olla paitsio. Osuin palloon vähän, mutta se meni jalkojeni välistä sisään.

Punamustien ottelut Ykkösessä jatkuvat jo tulevana keskiviikkona. Silloin Myyrmäkeen saapuu vieraita Turusta. PK-35 Vantaa-TPS pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla keskiviikkona 17.6. klo 18.30 alkaen.


JJK-PK-35 Vantaa 2-1 (0-0)

”Olen totta kai pettynyt tulokseen, mutta etenkin avausjakson pelaamiseen olen erittäin tyytyväinen. Parempana päivänä peli olisi voinut olla ohi jo ensimmäisen jakson jälkeen.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Kosta Manev
4 Kim Raimi
5 Riku Heinonen
6 Carlos Portela
8 Mateo Miguez
10 Ymer Xhaferi (74´ Albert Kuqi)
20 Biran Jeng
21 Yerai Vilaboa
23 Shakir Redjepi
25 Miikka Häkkinen
38 Pablo Counago

Vaihtopelaajat:

1 Samu Volotinen
7 Daniel Rantanen
9 Masar Ömer
14 Bob Diasonama
17 Vili Lankinen
19 Altim Ademaj
99 Albert Kuqi

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot