UUTISET

Iina Salmella alla vahva alkukausi

13.6.2015

PK-35 Vantaan naisten edustusjoukkueen Iina Salmen kausi on sujunut hyvin. Taitava hyökkäyspään pelaaja on pelannut pelistä toiseen hyvällä tasolla. Salmi on ollut myös joukkueensa tehokkaimpia pelaajia, sillä hän on viidellä tehdyllä maalillaan Punamustien toiseksi paras maalintekijä.

14-vuotiaana VJS:n riveihin siirtynyt Salmi esiintyi PK-35 Vantaan paidassa ensimmäisen kerran jo kaudella 2011. Viime kauden Salmi vietti HJK:n riveissä, kunnes palasi alkuvuodesta takaisin Myyrmäkeen. Sarja-avauksessa TPS:ää vastaan Salmi jäi vielä ilman peliaikaa, mutta sen jälkeen hän on pelannut jokaisessa sarjaottelussa ja ollut tärkeä palanen Punamustien pelissä.

Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Punamustat pitää hallussaan Naisten Liigan kärkipaikkaa. Salmi myöntää, että joukkueen alkukausi on sujunut mukavissa merkeissä.

– Hyvinhän se on mennyt. Olemme voittaneet paljon pelejä, ja omiin ei ole mennyt paljoa maaleja. Voimme olla tyytyväisiä siihen, mitä olemme kentällä esittäneet.

– Pelillisesti meillä on ollut tosi hyviä pelejä. Tietysti välillä on tullut pieniä notkahduksia, mutta mielestäni olemme kuitenkin pystyneet pelaamaan melko tasaisesti ja pitämään tasomme, Salmi kommentoi ennen viime keskiviikon Honka-tasapeliä.

Salmi on tyytyväinen myös omiin suorituksiinsa alkukaudesta. Samalla hän kuitenkin jakaa onnistumisistaan kiitosta koko joukkueelle.

– Olen tietysti ihan tyytyväinen, kun on tullut tehoja. Pelimme on rullannut hyvin, joten siinä on ollut kivaa ja helppoa pelata. Itsellenikin on tullut onnistumisia, kun ympärillä on hyviä pelaajia.

Salmen omat tavoitteet kulkevat pitkälti käsi kädessä joukkueen tavoitteiden kanssa. Mitään selkeitä henkilökohtaisia tavoitteita hän ei ole asettanut.

– En ole miettinyt esimerkiksi mitään maalimäärätavoitteita. Yritän vain saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja onnistua kentällä. Se on ollut tärkein juttu, ja siinä olen nyt myös onnistunut. Pyrin jatkamaan samaan malliin.

– Minulle on tietysti tärkeää, että joukkue menestyy. Silloin myös oma peli kulkee todennäköisesti paremmin, Salmi lisäsi.

Isoja kehitysaskeleita

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäselle Salmi on tuttu pelaaja jo VJS:n B-tyttöjoukkueesta.

– Iina on aina ollut taitava ja hyväpotkuinen pelaaja. Alussa hän oli lähes täysin oikeajalkainen, mutta vuosien saatossa myös vasen jalka on kehittynyt.

Väisäsen mukaan Salmi on muuttunut iän myötä vastaanottavaisemmaksi ja oppinut pelaamaan entistä paremmin kollektiivissa. Aiemmin hän on muodostanut usein tehokkaita tutkapareja tiettyjen pelaajien kanssa, mutta nyt Salmi pelaa aiempaa tehokkaammin koko joukkueelle.

– Tänä vuonna Iina on mennyt ihan hirveästi eteenpäin. Hän on kasvanut sekä ihmisenä että pelaajana.

Taitavana ja juonikkaana pelaajana Salmi tuo joukkueensa peliin paljon hyviä asioita. Väisänen mainitsee muutaman esimerkin Salmen hyvistä ominaisuuksista:

– Iina pystyy pitämään palloa ja kykenee ratkaisemaan. Lisäksi hänellä on hyvät oikea-aikaiset syötöt.

Väisäsen mukaan Salmi tekee tunnollisesti töitä myös harjoituksissa ja haluaa kehittyä koko ajan.

– Iina on hyvä harjoittelija. Hän pyrkii aina tekemään kaiken täysillä ja mahdollisimman hyvin.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa Kuopion Pallokissojen vieraaksi. Ottelu pelataan Kuopin Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 14.6. klo 15.00 alkaen.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot